“Ξεκινάμε μάλλον στις 26 Απριλίου”

Ολα όσα τόνισε ο αντιπρόεδρος της Football League, αναφορικά με την εναρξη των πλέι οφ…

Διάφορα, Ποδόσφαιρο

Ο αντιπρόεδρος της Football League και πρόεδρος του Πιερικού Κώστας Παπαδόπουλος εκτιμά ότι τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ της Football League θα αρχίσουν μάλλον στις 26 Απριλίου και αφού πρώτα διευθετηθούν οι δικαστικές εκκρεμότητες.

Την καθυστέρηση στην έναρξη των πλέι οφ:

«Είναι κακό για τις ομάδες να υπάρχει αγωνιστικά απραξία, γιατί βγαίνουν εκτός ρυθμού. Θα είναι εξαιρετικά οδυνηρό να ολοκληρωθούν τα πλέι οφ στο τέλος Ιουνίου. Πάνω από όλα είναι η αθλητική υγεία των παικτών. Κι αυτοί είναι άνθρωποι, δικαιούνται διακοπές και αναζωογόνηση. Πώς θα την έχουν αυτή αν αρχίσουν 5-6 Ιουλίου προετοιμασία για τη νέα σεζόν».

Για το λόγο της καθυστέρησης αυτής:

«Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα με κανόνες και αυτοί πρέπει να τηρούνται. Υπάρχουν πειθαρχικές εκκρεμότητες και πρέπει να τελειώσουμε με αυτές για να αρχίσουν τα πλέι οφ. Πιστεύω μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ να έχουμε τελειώσει με αυτές τις υποθέσεις και Τρίτη με Τετάρτη να μπορέσουμε να πάμε την κλήρωση. Η πιο πιθανή ημερομηνία έναρξης των πλέι οφ είναι η 26η Απριλίου. Υπάρχουν σκέψεις μήπως δεν μπορέσουμε να παίξουμε τότε, αλλά ελπίζω όλα να πάνε κατ’ ευχήν και να αρχίσουμε την άλλη Κυριακή».

Για το επίπεδο ανταγωνισμού στη Football League:

«Έχουμε πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Σκεφτείτε ότι τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ του Βορρά κρίθηκαν την τελευταία αγωνιστική. Είναι κατόρθωμα της διοργανώτριας αρχής και του προέδρου κ. Καλογιάννη ότι έχουμε τα τελευταία χρόνια ανταγωνιστικά πρωταθλήματα μέσα σε δύσκολες καταστάσεις, γιατί από το 2011 προσαρμοστήκαμε βίαια στις οικονομικές συνθήκες. Φέτος τελειώνει αυτή η διαδικασία και του χρόνου πάμε σε μια Football League 18-20 ομάδων. Μοιραία υπάρχουν κάποια απόνερα, με κάποιες πειθαρχικές διαδικασίες κλπ., αλλά κάποια στιγμή θα τα καθαρίσουμε».

Για τον αριθμό των ομάδων στη Football League:

«Τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα κινούνται βάσει των προκηρύξεων και δεν έχω λόγο να πιστεύω πως θα αλλάξει αυτό. Αν είναι έτσι θα ανέβουν δύο στη Super League και θα πέσουν τέσσερις στη Football League, ενώ θα ανεβούν τέσσερις από τη Γ’ Εθνική και θα πέσουν δώδεκα από τη Football League. Δεν πιστεύω να υπάρχει λόγος να αλλάξει κάτι».

* H συνέντευξη δόθηκε στον “ΝοvaΣΠΟΡ fm”.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top