Εεεεεεε ρε τι τους έχεις κάνει Ηρακλή…

Ο #Μιντιακλής είναι εδώ και σχολιάζει επικαιρότητα και πρωτοσέλιδα…

Ροπαλιές

Καλησπέρα στις απανταχού γριές όλου του κόσμου…

Λοιπόν σύντροφε αναγνώστη, ήξερα εξ’ αρχής ότι το έργο που ξεκίνησα με τα κείμενά μου σε τούτη εδώ την ιστοσελίδα, θα ήταν δύσκολο. Βλέπεις ο κόσμος των σπορ γενικότερα και όχι μόνο του ποδοσφαίρου, δεν είναι ένας κόσμος αγγελικά πλασμένος. Και κάθε τι που “ενοχλεί”, προκαλεί έναν ολόκληρο μηχανισμό. Για παράδειγμα, όταν “ενοχλείς” πολιτικό, όλοι οι πολιτικοί γίνονται ένα με κοινή γραμμή και πλεύση προς την καλυτέρευση του αθλητικού προϊόντως. Όταν “ενοχλείς” παράγοντα, ο κόσμος των παραγόντων γίνεται ένα και προασπίζεται ο ένας τον άλλον ανεξαρτήτως χρώματος. Όταν “ενοχλείς” έναν δημοσιογράφο, ο δημοσιογραφικός κόσμος γίνεται ένα γιατί η δεοντολογία είναι πάνω από όλα. Όταν “ενοχλείς” έναν οπαδό, ενά ολόκληρο οπαδικό κίνημα γίνεται ένα. Όταν τους “ενοχλείς” όλους μαζί, όλοι μαζί γίνονται ένα.

Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, ο Ηρακλής και η φετινή του πορεία, φαίνεται ότι “ενοχλεί” το σύστημα γενικώς. “Ενοχλεί” τους πολιτικούς, γιατί παρά το γεγονός ότι το καθεστώς άλλαξε, οι νόμοι έγιναν περισσότερο κατασταλτικοί, ενώ οι απαγορεύσεις μετακινήσεων εφαρμόστηκαν μόνο σε περιπτώσεις αγώνων του Ηρακλή. “Ενοχλεί” τους παράγοντες, γιατί διαθέτει πλέον έναν πρόεδρο που δεν τον υπολόγιζαν, αλλά να που χώνεται σε ρουθούνια αλλωνών από το πουθενά, αλλά και γιατί δεν περίμεναν ότι μια ομάδα χωρίς αδειοδότηση θα πάει τρένο. Ενοχλεί τους δημοσιογράφους, γιατί μέχρι σήμερα ήθελαν και θέλουν τον Ηρακλή φτωχό συγγενή, είτε γιατί δεν τον γουστάρουν ως ομάδα, είτε γιατί τον είχαν ξεγραμμένο μετά το ’11 και τώρα πάλι τους ξεβολεύει. “Ενοχλεί” άλλους οπαδούς, επειδή το οπαδικό του κίνημα γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα, παρά τα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν.

Την χάλασε την μαγιά του “συστήματος” ο Ηρακλής. Και αφού δεν κατάφεραν να τον “χτυπήσουν” αγωνιστικά κι αφού οι παίκτες και ο Νίκος Παπαδόπουλος νικούσαν ακόμη και τους διαιτητές κι αφού ο Παπαθανασάκης πληρώνει κι αφού οι οπαδοί αυξάνονται, το “σύστημα” έβαλε μπροστά τον πόλεμο λάσπης και τρικλοποδιάς. Θέλετε με τις “ανακοινώσεις Πανουργιά”; Θέλετε με την υπόθεση της ΦΙΦΑ; Θέλετε με τον Πλεξούδα και τα περί αδειοδότησης; Θέλετε με την υπόθεση ενός παιχνιδιού που βαφίστηκε “ύποπτο” διότι ο πρωτοπόρος (χωρίς ήττα στο ενεργητικό του) κέρδισε τον προτελευταίο εκτός έδρας; Θέλετε με τις βλακείες που ακούγονται για το ματς με το άλογο του κάμπου; Θέλετε με τις σημερινές “στημένες” -κατ’ εμέ- δηλώσεις του Δημητρίου; Απ’ όπου και να το πιάσεις, το πράγμα βρωμάει. Και βρωμάει από παντού!

Δεν περιμένω από τα υπάρχοντα ΜΜΕ να προσπασπίσουν την προσπάθεια που κάνει μια ομάδας της πόλης. Αυτά είναι κουραφέξαλα. Αφού δεν το έκαναν ποτέ, γιατί να το κάνουν τώρα; Και όχι μόνο δεν το έκαναν, αλλά μπορώ να πω ότι υπονόμευαν αυτή την προσπάθεια. Πάντα με τρόπο πούστικο και πισώπλατο. Γιατί μοναδικό τους μέλημα δεν ήταν η μαχητική δημοσιογραφία, παρά που την επικαλούνται συχνά-πυκνά, αλλά πάντα για να αναδείξουν το αρνητικό. Είχε πρόβλημα ο Ηρακλής με τον Μποροβήλο. Στον “αέρα” ο Μποροβήλος και γελάκια μαζί του. Είχε πρόβλημα με τον Κούγια; Στον “αέρα” ο Κούγιας να μειώνει τον Ηρακλή χωρίς αντίλογο. Είχε πρόβλημα με τον Μπέο; Στον “αέρα” ο Μπέος και χαχαχα και χουχουχου. Είχε πρόβλημα με τον Δημητρίου. Στον “αέρα” ο Δημητρίου να ανέχονται το μυξοκλάμα του. Και έπειτα ερχόταν και αυτή η ταμπέλα, αυτή η βλακεία, αυτή η ηλιθιότητα σαν σχόλιο: “Μα ο Ηρακλής πάντα έβλεπε εχθρους αλλού και ποτέ στα του οίκου του”.

Ωραίο επιχείρημα μα την αλήθεια, αλλά το παραμύθι δεν έχει δράκο. Ο Τάκης έφαγε “πέσιμο” μέσα στο Κατσάνειο. Οπαδοί της ομάδας σχεδόν ανέκριναν τον Κεσσόπουλο στο γραφείο του και το βίντεο το δημοσίευσαν οι ίδιοι. Απαίτηση των οπαδών του Ηρακλή, είναι να φυλακιστούν οι πρόεδροι του ΓΣ που δημιούργησαν τα υπέρογκα ποσά στον Ερασιτέχνη με τα εικονικά τιμολόγια, αλλά το ίδιο το κράτος είναι αυτό, που εμποδίζει ανθρώπους του συλλόγου να καταθέσουν εναντίον τους, διότι του έχει αφαιρέσει το ΑΦΜ, άρα ουσιαστικά δεν υφίσταται. Και έπειτα, ο κόσμος του Ηρακλή, με αγώνες και θυσίες, έστειλε από εκεί που ήρθαν, ανθρώπους που τον κατέστρεψαν. Τον Θεοδωρίδη, τον Σπανουδάκη, τον Ρέμο κ.α. αυτούς με τους οποίους το “σύστημα” και αρκετοί δημοσιογράφοι, τα είχαν κάνει πλακάκια.

Γιατί, ένα θέμα μπορείς να το γνωρίζεις, μόνο όταν μπλεχτείς μαζί του. Όταν το κατέχεις, όταν το έχεις ψάξει, όταν έχεις συγκεντρώσει όλες τις απόψεις, όταν το έχεις διασταυρώσει. Όταν ασχολείσαι με τον Ηρακλή, μία και μοναδική φορά στα έξι χρόνια, είναι φυσικό και επόμενο να δεχτείς αμάσητο αυτό που θα σου πει ο συνομιλητής σου και από πάνω; Θα το περάσεις και ως δημοσιογραφική επιτυχία. Και έπειτα θα έρθει και υπεράσπιση από τους ανθρώπους που εργάζονται στο ίδιο Μέσο. Πάρτε παράδειγμα αυτό που είπε σήμερα ο Νταλί της δημοσιογραφίας, δύο ώρες μετά τις δηλώσεις Δημητρίου κι έχοντας τον Στοφορόπουλο στον αέρα, έναν άνθρωπο που καλός-χρυσός αλλά έχει αφήσει το παραγοντιλίκι πριν από χρόνια.

“Ο Ηρακλής έπεσε επειδή είχε μια κακή διοίκηση, αλλά και γιατί δεν είχε στήριξη από τα ΜΜΕ. Την πρώτη χρονιά, το “ορίτζιναλ” “Metrosport” και όχι αυτό που είναι σήμερα, είχε κάνει ένα πρωτοσέλιδιο με τίτλο “ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ” και ο Ηρακλής πήρε την άδεια”. Το λέει και το πιστεύει, αλλά η αλήθεια μίστερ είναι κάπως διαφορετική. Ας τη θυμήσουμε. Την πρώτη χρονιά, η συγκέντρωση στο πάρκο Γουδή, είχε διάρκεια δύο ημέρες. Η πρώτη ήταν γεμάτη κόσμο και τριπλάσιους μπάτσους. Είχαν βάλει τόσους να φυλούνν τον κόσμο της ομάδας που την ίδια ημέρα, ένα τετράγωνο πιο κάτω άγνωστοι είχαν βάλει βόμβα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Εκείνη την ημέρα θυμίζω, ότι οι οπαδοί που πήραν τον δρόμο του γυρισμού, έφυγαν με την σκέψη ότι δύσκολα θα αλλάξει κάτι. Για να έρθει την επομένη ένα δημοσίευμα της BlueArena για την παράνομη συμμετοχή του Σμαίλη στην επιτροπή, ώστε να ανατραπεί το σκηνικό. Φυσικά, αυτά είναι στοιχεία που έχουν ξεχαστεί στο πέρασμα των χρόνων και καλύπτονται με την φράση, “έλα μωρέ τώρα, έχουν περάσει και τόσα χρόνια”.

Πράγματι, τα χρόνια πέρασαν, αλλά ο τρόπος που πετάς την “μπανανόφλουδα” δεν αλλάζει. Είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιστεί τον Γιάννη Τάκη, που εκείνη την εποχή πράγματι νόμιζε ότι είναι παράγοντας περιοπής και μπορεί να τα καταφέρει όλα. Όμως δεν θα επέτρεπα ποτέ στον Δημητρίου, να μου κάνει μαθήματα νομιμότητας. Ας μου εξηγήσουν όλοι αυτοί, πως πήρε άδεια ο ΟΦΗ, πως πέρασαν οι έξι πλαστογραφίες της Βέροιας, πως η ΑΕΚ έπαιζε καταθέτοντας φάκελο με εφημερίδες, πως χαρίστηκαν και χαρίζονται χρέη στον ΠΑΟΚ, πως λειτουργεί η εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο και μετά να μιλήσουμε για νομιμότητα. Ας μου εξηγήσουν πως γίνεται να πέφτεις με έναν νόμο του ΚΑΠ που στην πραγματικότητα προβλέπει μόνο πρόστιμο ή ας μου πουν πως γίνεται να με κρίνει εμένα, μια ΠΑΡΑΝΟΜΗ επιτροπή. Σε έναν κόσμο που μοιάζει με βούρκο, είναι αδύνατο να μιλάς για νομιμότητα, όταν εσύ δημοσιογράφε έχεις κάνει “πλάτες” σε νομικά εγκλήματα. Είναι τουλάχιστον αστείο να προσπαθείς να με πείσεις ότι μόνο η διοίκηση του Ηρακλή ήταν σαθρή, επίτηδες, για να ξεχάσω τους Μποροβήλους, τους Μπέους, τους Ζαγοράκηδες, τους Ψωμιάδηδες, εσένα τον ίδιο και όλους αυτούς που έπαιξαν ζάρια στην πλάτη της ΟΜΑΔΑΣ ΜΟΥ. Δεν σας πιστεύει κανείς πλέον και άδικα το προσπαθείτε.

Συνεχίστε να αντιμετωπίζετε τα θέματα του Ηρακλή, με την ίδια προχειρότητα που το κάνετε μέχρι σήμερα. Ή μάλλον ακόμη και σήμερα, διότι πολύ απλά διάβασα και αυτό στην αποδελτίωση και επιβεβαιώθηκα…

11106544_10206338252714363_598486176_n

Μην προσπαθείτε λοιπόν άλλο. Φευγάτε μέσα από τα πόδια μας και αφήστε μας, να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα και το θέλουμε όσο κανένας. Σε εκείνο το πέταλο της Καλλικράτειας άλλωστε, τα είχαμε πει μεταξύ μας, ανοίγοντας τις ψυχές. Μόνοι μας, θα το πάμε το καράβι εκεί που ήταν. Οι υπόλοιποι απλά θα προσπαθήσουν να το βομβαρδίσουν, αλλά δεύτερη φορά δεν έχει. Ότι κάνατε κάνατε. Είναι καιρός να τραβήξουμε μπροστά και να σας προσπεράσουμε, όπως σας προσπέρασε και η ιστορία. Ξέρουμε ότι ο Ηρακλής σας “χαλάει” οπότε ο καθένας ας τραβήξει τον δρόμο του. Εσείς μπορείτε τη μια μέρα να βρίζεστε και την άλλη να συνυπάρχεται στο ίδιο Μέσο κάτω από την ίδια δεοντολογία, σαν να μην έχει συμβεί ποτέ τίποτα. Μπορείτε να ενώνεστε και να υποστηρίζεστε, ενώ στην πραγματικότητα ο ένας δεν θέλει να βλέπει τον άλλον, όμως εμείς θα μείνουμε απ’ έξω. Όπως λένε και οι Βανδαλούπ: “Σβήστε μας απ’ τον χάρτη σας, δεν κάνουμε για πάρτι σας”.

Ας μην αποπροσανατολίζετε ο κόσμος λοιπόν. Ο Ηρακλής παρά τις “μπανανόφλουδες”, μεγαλώνει. Και η μόνη απάντηση είναι το γήπεδο. Την Κυριακή και κάθε Κυριακή από εδώ και πέρα, τ’ αφήνουμε όλα και ανηφορίζουμε στο Καυτανζόγλειο να στηρίξουμε την ομάδα. Κι εκεί η απάντηση θα είναι αυτή που πρέπει. Σαν την συσπείρωση δεν έχει. Κλείστε τα αυτιά και ελάτε να τους δείξουμε που βάζουμε εμείς τα σενάρια τους. Και όταν με το καλό τελειώσει αυτό και επιστρέψουμε θα χουμε την ευκαιρία να τα πούμε ξανά. Με ΟΛΟΥΣ!

Πριν κλείσω το σημερινό κείμενο, σας κοινοποιώ ένα e-mail που ήρθε πρόσφατα στο γραμματοκιβώτιο του #Μιντιακλή, από την Κύπρο. Διαβάστε το, γιατί πολύ απλά μεταφέρει συναισθήματα, που δεν θα καταλάβουν ποτέ, οι παράγοντες, οι δημοσιογράφοι και οι οπαδοί των άλλων ομάδων.

Τζιαι η Κύπρος εν ΗΡΑΚΛΗΣ‏

Μιντιακλή λεβέντη και παλίκαρε,

χαιρετίσματα από Κύπρο. Θέλω να πω πολλά, οπότε θα τα αριθμήσω για να μην χάσω/χάσεις τον μπούσουλα.

1. 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΗΡΑΚΛΗΣ

2. Το 1. ξανά

3. Είμαι Κυπραίος. Δεν γεννήθηκα ΗΡΑΚΛΗΣ αλλά πιστεύω ότι το κυανόλευκο κύτταρο υπήρχε και ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί σε ευνοϊκό περιβάλλον για να πολλαπλασιαστεί. Αυτό έγινε το 2007 όταν είχα έρθει Θεσσαλονίκη για σπουδές. Δυστυχώς το θετικό κλίμα που υπήρχε τότε, έμελλε να εξελιχθεί σε εφιάλτη… Σκατά στα μούτρα τους. Ξέρεις σε ποιους αναφέρομαι. Μετά από 7 χρόνια επέστρεψα Κύπρο αλλά ένα κομμάτι μου είναι εκεί. Στο Καυτατζόγλειο (που η αλήθεια είναι ότι δεν συμπάθησα ιδιαίτερα).

4. Δεν περίμενα ποτέ να γράψω αυτά που γράφω εδώ. Ο μοναδικός λόγος είσαι εσύ. Ευχαριστώ.

5. Στην Κύπρο (Λευκωσία συγκεκριμένα) δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο στέκι ή σύνδεσμος. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με κάποια παιδιά, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αν ξέρεις κάτι ή αν μπορείς να μάθεις θα το εκτιμούσα.

6. Όπως είπα, τα τελευταία χρόνια ποτιστήκαμε από τη μία, με πίκρες από την ομάδα και από την άλλη με μίσος για τους καρκίνους που ελέγχουν τα πράγματα (εκείνο το πανό για Πιλάβιο και σία τα έλεγε όλα). Γιατί το λέω; Γιατί με την φετινή πορεία (λες να ήμουν τόσο γκαντέμης;) η δίψα να γευτώ ΗΡΑΚΛΗ από κοντά μεγαλώνει απειλητικά.

7.Ελπίζω με κάθε αρτηρία, κύτταρο και λεμφαδένα που έχω να περάσουμε στον τελικό του κυπέλλου (η άνοδος στη λίγδα αδιαπραγμάτευτη). Τότε, θα δουν τί πάει να πει λαός, και μάλιστα άρρωστος. Στο ΟΑΚΑ μιντιάκλαρε δε θα κατέβουν μόνο από όλη την Ελλάδα.

8.Το τελευταίο σημείο αποτελεί συνέχεια του πιο πάνω. Σε περίπτωση τελικού θα ανηφορίσει και πολύς κόσμος από νότια. Πάντως, το πανί είναι έτοιμο. Αεροπορικά εισιτήρια βρίσκουμε εύκολα. Σπίτι να μείνουμε έχουμε. Άδεια…; Ποιά άδεια; Δεν αγαπιέται τ’ αφεντικό! Το μόνο που μένει είναι εισιτήριο για το ματς. Εκεί θα χρειαστώ βοήθεια. Μιντιακλής είσαι, σε ένα εξτρά εισιτήριο θα κολλήσεις; Ε;

Με Συντροφικούς χαιρετισμούς,

Χριστόδουλος

Σήμερα λοιπόν το υπόσχομαι εγώ ο ίδιος στον Χριστόδουλο με κάθε λεμφαδένα μου. Εάν περάσουμε στον τελικό θα έχει σίγουρα μια θέση στο ΟΑΚΑ, μέσα στις τρελαμένες γριές όπως το ονειρεύεται. Με μεγάλη μου χαρά, είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω.

Αυτά τα ολίγα για σήμερα σύντροφοι. Καλή συνέχεια σε όλους σας…

ΥΓ: Το σάουντρακ της σημερινής ημέρας. Από τον αξέχαστο Νικόλα τον Άσιμο…

ΥΓ1: Υποσχέθηκα για κάτι που έγραψα στο προηγούμενο κείμενο να αυτομαστιγωθώ και θα το κάνω. Έγραψα λοιπόν ο ΜΑΛΑΚΑΣ, ότι το παιχνίδι με τον Εθνικό Σερρών δεν ήταν τηλεοπτικό, αλλά έκανα λάθος. Πιο τηλεοπτικό δεν γινόταν, οπότε χρεώνομαι την γκάφα. “Ξεφωνίστε” με χωρίς έλεος…

ΥΓ2: Προς τον σύντροφο Γιάννη, που μπερδεύτηκε για το πόσα τελικά είναι τα χρέη της ΠΑΕ Ηρακλής σε Εφορία και ΙΚΑ, θα σου έχω έτοιμη την απάντηση σε λίγες ημέρες. Κάτι μου είπες βέβαια ότι τα χρέη της Κλεάνθους είναι 38.000.000 (εκ των οποίων θα πληρωθούν 10.500.000) οπότε τι ψάχνεις; Το μείζον θέμα είναι σήμερα γιατί δεν πήρε άδεια ο Ηρακλής, οι απόψεις του Δημητρίου και η σαθρή διοίκηση της ΠΑΕ το 2011.

ΥΓ3: Συνεχίζουμε την επικοινωνία μας στο γραμματοκιβώτιο του [email protected]

ΥΓ4: Σύντροφοι μην το ξεχάσετε αυτό την Παρασκευή, είναι σημαντικό να το στηρίξουμε όλοι…

afisa

 

ΥΓ5: Αν και δεν είχα καμιά όρεξη να ασχοληθώ σήμερα μαζί τους, παρ’ όλα αυτά επειδή αποτελεί κομμάτι της στήλης, δείτε τις σημερινές αναφορές των πρωτοσέλιδων στον Ηρακλή.

METROSPORT

met_0104_001_cmyk

ARENA PRESS

are_0104_001_cmyk

Σχετικά Άρθρα

Back to Top