- Bluearena - https://bluearena.gr -

Οι κολυμβητές με διεθνείς διακρίσεις

Ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα που αφορά τους αθλητές της “κυανόλευκης” κολύμβησης που εχουν διακριθεί σε διεθνείς αγώνες φιλοξενεί η ιστοσελίδα iraklis-swimm.gr.

Το πλήρες κείμενο του δημοσιεύματος έχει ως εξής:

Η κολυμβητική ομάδα του Ηρακλή έχει καταφέρει να αναδείξει αρκετούς κολυμβητές οι οποίοι στελέχωσαν τις εθνικές ομάδες.

Η συμμετοχή ενός αθλητή σε αγώνες αντιπροσωπεύοντας της ελληνική ομάδα είναι η ύψιστη τιμή και ο μεγαλύτερος στόχος για κάθε κολυμβητή.
Αν ανατρέξουμε στις δεκαετίες του 1980 και 1990 θα θυμηθούμε τον Μιχάλη Μαουσίδη, τις αδελφές Βάϊα και Χαρούλα Μαργαρίτη τον Γιάννη Καπαδόπουλο και πολλούς ακόμα.

Από το 2000 και μετά η παρουσία της Ειρήνης Σηφάκη ήταν αυτή που έδωσε νέα ώθηση στην ομάδα, να ξεπεράσει τα προβλήματα, που παρουσιάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Η Ειρήνη Σηφάκη 2000 και 2001 ήταν μόνιμο μέλος της εθνικής ομάδας Νέων – Νεανίδων με συμμετοχή στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες νέων νεανίδων στη Δουνκέρκη το 2000 και στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες της Μάλτας το 2001.Διακρίθηκε επίσης και στους Βαλκανικούς Αγώνες νέων νεανίδων στην Καβάλα κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Μετά από μια αδράνεια μερικών ετών το 2007 εμφανίζεται ο δεκαεξάχρονος Γεωργίου Χαράλαμπος που λαμβάνει μέρος στο διεθνές οκταεθνές meeting Multination στην Ζυρίχη κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στα 100 πεταλούδα. Η πορεία του Χαράλαμπου δεν σταματά εκεί αφού το 2008 λαμβάνει μέρος στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων – Νεανίδων στο Βελιγράδι με καλύτερη θέση την 14η στα 200 πεταλούδα. Η κορυφαία στιγμή για τον Χαράλαμπο ήταν η κατάκτηση της 7ης θέσης στα 100 πεταλούδα στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων – Νεανίδων της Πράγας τον Ιούλιο του 2009.

Κοντά στα τέλη του 2007 αρχίζει να λάμπει το άστρο του Ανέστη Αραμπατζή, Λαμβάνει μέρος στους διεθνείς αγώνες Μαύρης Θάλασσας (Τραπεζούντα) και στους Βαλκανικούς αγώνες νέων νεανίδων στον Άλιμο κατακτώντας τα πρώτα μετάλλια σε διεθνείς αγώνες. Το 2008 ήταν η πιο σημαντική χρονιά για τον Ανέστη μόνιμο μέλος της εθνικής ομάδας νέων. Χρυσό μετάλλιο στα 200 πεταλούδα σε όλα τα διεθνή meeting συμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (Μεξικό) στο οποίο χάνει για λίγο την πρόκριση του στον τελικό στα 200 πεταλούδα κερδίζει όμως την 8η θέση με την ομάδα της σκυταλοδρομίας. Η συνέχεια στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων – Νεανίδων στο Βελιγράδι με την 6η θέση στα 100 πεταλούδα. Το 2009 έλαβε μέρος στην πανεπιστημιάδα (Βελιγράδι).

Το 2008 άλλος ένας κολυμβητής μας ο Γιώργος Ορτίτζιος έχει παράλληλη διαδρομή με τον Ανέστη δεν καταφέρνει όμως να δώσει το παρόν στις μεγάλες διοργανώσεις. Κατέκτησε μετάλλια στους Βαλκανικούς αγώνες, στους Αγώνες Νοτιοανατολικής Ευρώπης, και στους οκταεθνείς (Κύπρος).

Το 2008 ο Χαλκιάς Δημήτρης συμπλήρωσε το καρέ των διεθνών συμμετοχών με την συμμετοχή στους Πανευρωπαικούς αγώνες του Βελιγραδίου. Ο Δημήτρης δεν κατάφερε να κάνει την ίδια πορεία με τους άλλους κολυμβητές της ομάδας παρ’ όλο που έδειχνε ότι είχε τα πρόσόντα.

Το 2009 έρχεται η μεγαλύτερη διάκριση από κολυμβητές της ομάδας μας με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ομαδικό στους πανευρωπαικούς αγώνες ανοικτής Θαλάσσης (Κροατία) μετά από περιπετειώδη τρόπο. Δύο κολυμβητές της ομάδας μας ο Παντελαντωνάκης Γιάννης και ο Χρόνης Θανάσης μαζί με την Κέλλυ Αραούζου του Ολυμπιακού λαμβάνουν μέρος στα 2.500 ομαδικής κολύμβησης κατακτούν το χρυσό μετάλλιο το οποίο τους αφαιρείτε μετά από ένσταση της Ιταλικής ομάδας για αντικανονική ενδυμασία. Μετά από νέα ένσταση όμως της Ελληνικής Ομοσπονδίας η αδικία αποκαθίσταται και το μετάλλιο επιστρέφει στους αθλητές μας.

Την παράδοση της ομάδας μας στους αγώνες ανοικτής θάλασσας συνεχίζει ο Σαχπαζίδης Τάσος το 2011 με την συμμετοχή του στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Ανοικτής Θάλασσας Νέων – Νεανίδων στην Νάβια της Ισπανίας.

Ξανά στην πισίνα ο Κιτσούλης Χρήστος το 2012 συμμετέχει στα Multination’s κατηγορίας παίδων στην Κέρκυρα και το 2013 Multination’s κατηγορίας εφήβων στο Κίεβο της Ουκρανίας και στους Βαλκανικούς αγώνες νέων – νεανίδων στη Λάρισα.

Η Ραυτοπούλου Φιλιώ είναι η 10η της παρέας που θα ντυθεί στα γαλανόλευκα, η οποία εξαργυρώνει την εντυπωσιακή πορεία της στην Ελλάδα με την κλήση της για συμμετοχή στα Multination’s κατηγορίας νεανίδων στη Νατάνια του Ισραήλ.

Εκτός από τους αθλητές μας συγχαρητήρια αξίζουν και στους προπονητές τους όλα αυτά τα χρόνια αλλά και στους γονείς τους οι οποίοι υπομένουν κάθε θυσία για να δουν τα παιδιά τους με υπερηφάνεια να αγωνίζονται για την Ελλάδα.