Η διάδοχος της Φανής Χαλκιά…

H αθλήτρια του Ηρακλή, Κατερίνα Δαλάκα, είναι η καλύτερη αθλήτρια στην Ελλάδα στο Δρόμο των 400 μέτρων.

Άλλα αθλήματα

Ήρθες με δυνατή ψυχολογία για μια καλή επίδοση και συμμετοχή στα 200μ. του Κλειστού, ωστόσο ο τραυματισμός σου δεν σου επέτρεψε να ολοκληρώσεις τον αγώνα από τα προκριματικά. Πως αισθάνεσαι ;

Δεν είχαμε προετοιμαστεί καθόλου με τον προπονητή μου για το Κλειστό Πρωτάθλημα, παρ όλα αυτά επειδή ήμουν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, με ρώτησε αν θέλω να κατέβω στα 200μ. Εννοείται ότι χάρηκα, γιατί τα σπριντ είναι η μεγάλη μου αγάπη και ας μην είναι το κανονικό μου αγώνισμα. Δυστυχώς στον προκριματικό ένιωσα ένα τσίμπημα στον δικέφαλο και ο προπονητής μου είπε να μην πάρω μέρος για να αποφύγω τη θλάση, αλλά εγώ δεν τον άκουσα και έκανα πάλι το δικό μου, μπήκα στον αγώνα γιατί από την στιγμή που ήρθα για τον αγώνα δεν υπήρχε περίπτωση να μην τρέξω. Μπήκα το ρίσκαρα και μετά τα 50μ στην στροφή έπαθα θλάση. Με αυτό που έγινε ξέρω ότι θα πάω πίσω στην προετοιμασία μου, αλλά δεν το βάζουμε κάτω.

dalaka1– Προέρχεσαι από αθλητική οικογένεια μιας και οι δυο γονείς σου είναι γυμναστές και διατηρούν Σχολή TAEKWONDO στην Κατερίνη, μετά την Μαύρη Ζώνη που κατέκτησες, πώς βρέθηκες να περνάς Εμπόδια ;

Στίβο ξεκίνησα να κάνω στα 10 μου χρόνια παράλληλα με το TAEKWONDO,  αλλά λόγω σχολείου από ένα σημείο και μετά, δεν προλάβαινα και τα δύο, διάλεξα το πρώτο γιατί μου λέγαν ότι είμαι πολύ καλή και έχω μέλλον στον χώρο.

– Εκτός από Πρωταθλήτρια, είσαι και φοιτήτρια στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού,του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σύντομα θα ορκιστείς. Αποδεικνύεις πως αν κάποιος θέλει, μπορεί να συνδυάσει Σπουδές και Πρωταθλητισμό.

Είναι πολύ δύσκολο να συνδυάζεις και τα δύο, γιατί δε θα μπορείς να είσαι και στα δυο τέλειος. Προς το παρών τα βολεύω έτσι και δίνω βάρος στο πτυχίο, γιατί ένας σοβαρός τραυματισμός μπορεί να σε αφήσει εκτός Πρωταθλητισμού και από εκεί και πέρα δεν θα έχεις κάτι στη ζωή σου για πορεύεσαι. Είναι πολύ δύσκολο το καθημερινό, αλλά κάνω ακόμα 3 μήνες υπομονή μέχρι να πάρω το πτυχίο.

– Έχεις κερδίσει πολλά μετάλλια σε διάφορα αγωνίσματα, ποιες είναι οι προϋποθέσεις και το μυστικό της επιτυχίας;

Έχω κερδίσει μετάλλια στα 100μ. , στο Έπταθλο, στα 100μ ΕΜΠ και στα 400μ ΕΜΠ . Οι βασικές προϋποθέσεις για να είσαι Πρωταθλητής, είναι να δουλεύεις σκληρά, να έχεις υπομονή, να μην το βάζεις κάτω παρ όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν, ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Επίσης να έχεις κάποιους ανθρώπους που σε στηρίζουν, όπως την οικογένεια σου, τους φίλους σου και ο προπονητής σου πάνω από όλα, είναι ο οδηγός στην επιτυχία.

– Ποιο άτομο θαυμάζεις και το έχεις σαν πρότυπο ;

Από μικρή μέχρι και σήμερα θαυμάζω την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη Φανή Χαλκιά , μακάρι να μπορέσω να της μοιάσω, για να την ξεπεράσω είναι δύσκολο γιατί ο χρόνος της είναι πάρα πολύ καλός, αλλά μακάρι να μπορέσω να αγωνιστώ στην επόμενη Ολυμπιάδα και αργότερα να χαρίσω ένα μετάλλιο στην χώρα μου και να την κάνω περήφανη.

– Επόμενος στόχος ;

Επόμενος στόχος είναι για το καλοκαίρι, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων BRUNO ZAOULI ,που διοργανώνει στην Κρήτη η I.A.A.F.  Θα προσπαθήσω να είμαι στην τριάδα και να ανεβούμε κατηγορία με την Εθνική μας.

– Εύχομαι καλή ανάρρωση , με το καλό το πτυχίο σου και να σε καμαρώνουμε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Ευχαριστώ πολύ.

dalaka

H συνέντευξη φιλοξενείται στην σελίδα (iraklis-stivos.com) του τμήματος στίβου του Ηρακλή.

Φωτογραφίες: sportsfeed.gr

Back to Top