- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ο έλεγχος παικτών και προπονητή

Ο Ηρακλής πήρε την τέταρτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος και αρκετοί από τους παίκτες του ξεχώρισαν σε μία ακόμη αναμέτρηση. Ας δούμε αναλυτικά την απόδοσή τους.

ΧΟΥΑΝΤΕΡΣΟΝ 7: Πολύ καλή παρουσία από τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ στο σημερινό παιχνίδι. Στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν θεατής του αγώνα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο άλλα όποτε χρειάστηκε πραγματοποίησε εξαιρετικές αποκρούσεις και κράτησε τον Ηρακλή. Κορυφαία από αυτές; Στο σουτ του Κουτσοσπύρου στην κίνηση.

ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ 7: Άλλη μια πολύ σημαντική εμφάνιση από τον δεξιό οπισθοφύλακα του Ηρακλή. Μεστός στο παιχνίδι του, απροσπέλαστος ανασταλτικά, με πολύ καλές τοποθετήσεις και με τις γνωστές του επελάσεις από τα πλάγια. Σε μια από αυτές έβαλε την κόντρα πάνω στον Μπάρος για να έρθει ο Λουκίνας να εξαπολύσει τον «κεραυνό» του και να διπλασιάσει τα τέρματα για τον Ημίθεο. Επίσης «έσβησε» τον Πόποβιτς.

ΣΤΑΜΟΥ 6: Για ακόμη ένα ακόμη παιχνίδι, πρόσφερε το πάθος του. Πάει με δύναμη πάνω στην μπάλα και δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο. Σε ένα μικρό γήπεδο όπως αυτό του Αιγινίου, θα περίμενε κανείς ότι θα είχε πολύ δουλειά, κυρίως όμως στο πρώτο ημίχρονο μαζί με τον Ζιαμπάρη καθάρισε όλες τις φάσεις και ο Ηρακλής δεν κινδύνεψε.

ΖΙΑΜΠΑΡΗΣ 6: Πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, στο πρώτο ημίχρονο δεν άφησε τον Κουτσοσπύρο να πάρει ανάσα στην πρώτη μπάλα με αποτέλεσμα να τον εκνευρίσει και να τον αφήσει να ασχολείται με τον διαιτητή. Σταθερός στις επεμβάσεις του και στο δεύτερο ημίχρονο με μια εξαίρεση ίσως ότι θα έπρεπε να αντιδράσει πιο άμεσα στη φάση του γκολ που δέχεται ο Ηρακλής. Αυτό όμως συνέβη σε μια φάση που «πάγωσαν» σχεδόν όλοι αμυνόμενοι και άφησαν τον σκόρερ Καζάκη αφύλακτο.

ΣΑΡΑΜΑΝΤΑΣ 7:  Ένας ακόμη παίκτης που ξεχώρισε στο σημερινό παιχνίδι για λογαριασμό του Ηρακλή. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε σαφώς περισσότερη δουλειά απ’ ότι στο πρώτο καθώς σε πολλές περιπτώσεις είχε να αντιμετωπίσει τον Φαμπίνιο έναν παίκτη που πέφτει δυνατά στις φάσεις και σε πολλές των περιπτώσεων αντιαθλητικά. Κατάφερε όμως και όχι μόνο τον περιορίσει αγωνιστικά, αλλά και να τον εκνευρίσει σε σημείο να απορεί κανείς γιατί παρέμεινε μέχρι τέλους στο παιχνίδι.

ΙΝΤΖΟΓΛΟΥ 6: Είχε και πάλι την γνωστή αθόρυβη παρουσία του στο παιχνίδι, συμπληρώνοντας μία ακόμη θετική παρουσία ως βασικός στην θέση του αμυντικού χαφ. Ανασταλτικά δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα. Ωστόσο έχει κάνει και καλύτερα παιχνίδια από το σημερινό με δεδομένο ότι αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στις μεταβιβάσεις με αποτέλεσμα στο 69’ να δώσει την θέση του στον Τόσκα.

ΠΟΥΡΤΟΥΛΙΔΗΣ 7: Αρκετά δραστήριος στο σημερινό παιχνίδι πήρε αρκετές πρωτοβουλίες και «ξεδίπλωσε» το παιχνίδι του Ηρακλή. Βοήθησε ιδιαίτερα και ανασταλτικά όποτε χρειάστηκε, ενώ κράτησε σωστά την μπάλα και μοίρασε σωστά. Στη φάση του πρώτου γκολ είδε πολύ ωραία τον Πασά μέσα στην περιοχή, από όπου προήλθε το γύρισμα στον Ζιαμπάρη.

ΠΑΣΑΣ 6: Με την ταχύτητα του βοήθησε και πάλι αρκετά από τα πλάγια τον Ηρακλή. Από τα πόδια του και το γύρισμα στον Ζιαμπάρη ξεκινά το πρώτο γκολ του Ημίθεου. Στο δεύτερο ημίχρονο δέχτηκε ένα μαρκάρισμα το οποίο φάνηκε να τον ενοχλεί, έσφιξε όμως τα δόντια και συνέχισε πριν δώσει την θέση του στον Σιατραβάνη στα τελευταία λεπτά. Σίγουρα μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα στην ομάδα, το έδειξε και στο παιχνίδι με τον Εθνικό Σερρών για το κύπελλο.

ΡΟΜΑΝΟ 6: Δεν ήταν ο Ρομάνο των προηγούμενων παιχνιδιών, αν και για μια ακόμη φορά τα μαρκαρίσματα πάνω του ήταν υπέρ του δέοντος σκληρά και τις περισσότερες δεν τιμωρήθηκαν από τον απαράδεκτο Ζούγρα. Ένα τέτοιο μαρκάρισμα ήταν και αυτό που δέχτηκε στο 43’ μέσα στην περιοχή, το οποίο προς γενική έκπληξη όλων όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα, αλλά δεν δόθηκε ούτε καν το πεντακάθαρο πέναλτι. Έλειψαν κατά κάποιο τρόπο οι κάθετες πάσες του και το ουσιαστικό παιχνίδι του, αλλά αναπληρώθηκε επάξια από τους υπόλοιπους παίκτες.

ΤΣΙΛΙΑΝΙΔΗΣ 7: Αναμφισβήτητα το ταλέντο του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή είναι πλούσιο και αυτό φαίνεται από τις κινήσεις του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Με την ταχύτητα και την τεχνική του αποτελεί πονοκέφαλο για τις αντίπαλες άμυνες, αλλά σίγουρα μπορεί να γίνει περισσότερο ουσιαστικός στο παιχνίδι του. Σήμερα, θα μπορούσε να έχει καθαρίσει το παιχνίδι από το 15’ όταν δεν βρήκε εστία το πλασέ του αμέσως μετά το 0-2, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσε να έχει καλύτερες επιλογές, όταν έβγαλε τον Ηρακλή στην κόντρα.

ΛΟΥΚΙΝΑΣ 8: Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και ο Γιάννης Λουκίνας με τις εμφανίσεις μας κάνει να ξεχνάμε την απουσία του Περόνε και δημιουργεί έναν πολύ ευχάριστο πονοκέφαλο στον Νίκο Παπαδόπουλο. Και στα δύο γκολ οι τοποθετήσεις του είναι ολόσωστες, ενώ ειδικότερα στο δεύτερο με τον «κεραυνό» του,  δίνει και έναν εντυπωσιακό τόνο στο τέρμα. Ούτε όμως και στο υπόλοιπο παιχνίδι υστέρησε, καθώς μόχθησε, κυνήγησε μπάλες ψηλά για να οδηγήσει τους αμυντικούς του Αιγινιακού στο λάθος και έδωσε πολλές μονομαχίες στην πρώτη μπάλα. Μακράν ο καλύτερος του γηπέδου.

ΤΟΣΚΑΣ 6: Για δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση ο Τόσκας αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού χαφ, εκεί που ο Νίκος Παπαδόπουλος διέγνωσε ότι χρειάζεται φρεσκάδα στο δεύτερο ημίχρονο, την στιγμή που ο Αιγινιακός προσπαθούσε να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Καλός στις μονομαχίες, το ύψος τον βοηθά στην πρώτη ψηλή μπαλιά, δημιουργικά όμως δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες.

ΣΙΑΤΡΑΒΑΝΗΣ-: Μπήκε στην θέση του Πασά, μετά από ένα χτύπημα που δέχθηκε ο τελευταίος και φάνηκε να τον ενοχλεί. Αγωνίστηκε ωστόσο λιγότερο από ένα τέταρτο και η παρουσία του δεν μπορεί να κριθεί.

ΚΑΣΣΟΣ -: Στην αλλαγή του προήλθε μια μίνι σύγχυση στην ομάδα που στοίχισε το γκολ, φυσικά όμως δεν ευθύνεται ο ίδιος γι’ αυτό. Μπήκε στο 88’ και ως εκ τούτου η απόδοσή του δεν μπορεί να κριθεί.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 7: Οδηγεί τον Ηρακλή εκ του ασφαλούς δεδομένο ότι οι «κυανόλευκοι» μετρούν πλέον τέσσερις συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα κυπέλλου. Έστησε την ομάδα με συνταγή…νίκης και θα μπορούσε από το πρώτο ημίχρονο να είναι ήρεμος, αν είχε δοθεί και το πεντακάθαρο πέναλτι στον Ρομάνο. Στο δεύτερο όταν είδε ότι ο Αιγινιακός παίρνει μέτρα προχώρησε σε αλλαγές προσώπων, κυρίως αυτές των Τόσκα και Σιατραβάνη για να δώσει φρεσκάδα στη μεσοεπιθετική του γραμμή.