«Η ομάδα θέλει χρόνο»

Κρατώντας χαμηλούς τόνους ενόψει της νέας αγωνιστικής περίοδου που ξεκινά επίσημα αύριο ο προπονητής της ομάδας γυναικών, Θανάσης Κυρκούσης, μιλά στη BlueArena.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Η νέα χρονιά βρίσκει τον Ηρακλή με ένα αρκετά νεανικό σύνολο, ίσως το πιο νεανικό στην Α2. Ο τεχνικός της ομάδας εστιάζει στη δουλειά και όπως δηλώνει η ομάδα θέλει χρόνο.

-Η ομάδα είναι αγωνιστικά έτοιμη (πρώτο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα);

«Δεν είναι 100% έτοιμη, θέλουμε το χρόνο μας ακόμα γιατί είναι μία ομάδα πολύ νεανική -πάρα πολύ νεανική- αλλά τα κορίτσια έχουν όρεξη για δουλειά. Καθετί θέλει το χρόνο του παρ’όλα αυτά εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Τα Γιάννενα είναι μία πολύ δυνατή ομάδα γιατί έχουν δυναμώσει σε σύγκριση και με πέρυσι αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στην έδρα μας. Καλή αρχή να έχουμε και μακριά από τραυματισμούς, κάτι που είναι πολύ σημαντικό».

-Από την ομάδα αποχώρησαν τέσσερις αθλήτριες και ήρθαν τρεις.

«Έφυγε η Παπαβασιλείου που ήταν μια πολύ σημαντική παίκτρια, οργανωτική στο σκοράρισμα, είχε πλουραλισμό, η Τζαμαρία που ήταν μια πολύ δυνατή αμυντική παίκτρια, η Γεροστεργίου, καλή αμυντικός και καλή επιθετικός. Προσπαθούμε να καλύψουμε τα κενά με νέα παιδιά, οι παίκτριες που ήρθαν είναι πιο μικρές (ηλικιακά)».

-Το ότι οι παίκτριες είναι πιο μικρές σε ηλικία, μπορεί να επηρεάσει την ομάδα;

«Να την επηρεάσει όχι αλλά ίσως λίγο ψυχολογικά. Πρέπει να βρουν οι μικρές τα πατήματα τους, να βρουν το θάρρος τη δύναμη και όταν θα παίζουν με ομάδες με μεγαλύτερες παίκτριες να μπορούν να ανταπεξέλθουν».

-Οι περισσότερες ομάδες δεν βρίσκονται στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας. Εσείς τι περιμένετε από την ομάδα όσο περνάει ο καιρός;

«Αυτό που θέλω από τις παίκτριες μου είναι να παίζουν στο 100%. Να μας βοηθήσει λίγο ο χρόνος».

-Τι στιλ παιχνιδιού θέλετε να έχει η ομάδα;

«Δυνατές άμυνες και γρήγορο παιχνίδι».

-Πως πιστεύετε ότι θα είναι το φετινό πρωτάθλημα;

«Θεωρώ ότι θα είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα με ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο».

-Σ’ αυτές ανήκει και ο Ηρακλής;

«Όχι δεν είναι. Ο Ηρακλής είναι ίσως η πιο νεανική ομάδα στο πρωτάθλημα.  Θα προσπαθήσουμε όμως για το καλύτερο αλλά όποιος πάει να δώσει προγνωστικά θα είναι δύσκολο».

-Και όσον αφορά την ομάδα των νεανίδων;

«Είναι κάτι διαφορετικό, πιστεύω ότι θα είμαστε στην τετράδα και το καλό είναι ότι μπορούμε να δουλέψουμε σε βάθος χρόνου».

-Με την υπόθεση της Κατσαμούρη τελικά τι έχει γίνει (ένσταση από Άρη);

«Ανήκει σε μας. Η ΕΟΚ έχει δώσει το δελτίο και δεν υπάρχει πιο αρμόδια αρχή. Έχει λυθεί το θέμα».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top