«Να επαναφέρουμε το τμήμα εκεί που ήταν»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Ερασιτέχνη η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας πόλο, Χρήστου Μαντζουρίδη.

Άλλα αθλήματα

Παρουσία του εφόρου της ομάδας, Μάκη Καριπίδη, των μελών του διοικητικού σχήματος, Θάνου Γκαγκασούλη και Γιάννη Παπαδόπουλου αλλά και του προέδρου της διοικούσας επιτροπής του Ηρακλή, Κώστα Τσιργογιάννη, παρουσιάστηκε επίσημα ο νέος τεχνικός της ομάδας ανδρών, Χρήστος Μαντζουρίδης.

Η ομάδα μένει στα χέρια ενός «κυανόλευκου» καθώς ο Χρήστος Μαντζουρίδης διέγραψε μία επιτυχημένη πορεία με τα χρώματα του Ηρακλή. Από το 1983 που ξεκίνησε το πόλο (από τα μικρά τμήματα), παρέμεινε στην ομάδα μέχρι το 2005, με ένα διάλειμμα για τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ (2000-2003). Είναι ο πρώτος σκόρερ του Ηρακλή ενώ συμμετείχε και στην εθνική ομάδα (36 συμμετοχές με τα μικρά κλιμάκια και την ομάδα των ανδρών).

Το 1997 ήταν παράλληλα παίκτης και προπονητής του Ηρακλή αλλά ουσιαστικά τη νέα αγωνιστική περίοδο θα πραγματοποιήσει το προπονητικό του ντεμπούτο.

Στις δηλώσεις τους στη BlueArena, ο έφορος και ο νέος προπονητής της ομάδας, κράτησαν χαμηλούς τόνους αλλά υψηλές προσδοκίες για τη συνέχεια. Νούμερο ένα στόχος, η επιστροφή του τμήματος στην ανώτερη κατηγορία.

Χρήστος Μαντζουρίδης: «Στήριξη των Ακαδημιών»

mantzouridis christos

 

«Να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου γι’ αυτή τη θέση. Ο σύλλογος, πρώτα, αλλά και το τμήμα έχει μια μεγάλη ιστορία στο χώρο. Πρέπει να προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που ήταν πριν από αρκετά χρόνια. Η βασική μας προσπάθεια θα είναι να δουλέψουμε με τα δικά μας παιδιά που είναι από τη Θεσσαλονίκη γιατί δεν υπάρχουν και οικονομικές δυνατότητες για να έρθουν παιδιά από έξω και να στηρίξουμε τις Ακαδημίες μας, να τις δυναμώσουμε ώστε να τροφοδοτηθεί και το ανδρικό τμήμα

Αυτή η βδομάδα θα είναι μια εβδομάδα προσαρμογής, θα κάνουμε συζητήσεις με όλους τους αθλητές,  να δούμε πως θα κινηθούμε καθώς έχουμε αρκετό καιρό μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και από Δευτέρα θα κάνουμε μία πρώτη συγκέντρωση για να ξεκινήσει η προετοιμασία».

 

Μάκης Καριπίδης: «Να αναδείξουμε το τμήμα με τη μεγάλη ιστορία»

«Η επιλογή μας ξεκινάει από τη βασική αρχή της φιλοσοφίας που έχουμε. Προσπαθούμε να αναδείξουμε τον τελευταίο καιρό το τμήμα με τη μεγάλη ιστορία, για να «ξυπνήσει». Με τους παίκτες που αναδείχθηκαν και έπαιξαν γι’ αυτή την ομάδα, είμαστε σίγουροι ότι το ίδιο -όπως στα νεανικά τους χρόνια- αγαπούν και πονούν την ομάδα αυτή και θα κάνουν τα πάντα ούτως ώστε το πρόγραμμα που έχουμε εκπονήσει να πάει μπροστά.

Πέρα από την επιλογή του νέου προπονητή έγιναν και οι επαφές με τους προπονητές των Ακαδημιών ενώ έχουν γίνει επαφές με αρκετούς παίκτες, καινούρια παιδιά που θα πλαισιώσουν την ανδρική ομάδα. Παράλληλα γίνεται και προσπάθεια για να αναδείξουμε τα παιδιά των νεανικών τμημάτων».

Back to Top