“Είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε”

Το στίγμα του για τον Ηρακλή της νέας περιόδου έδωσε με συνέντευξή στο Καρπενήσι του ο Μιχάλης Μπουκουβάλας

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ: ΘΩΜΑΣ ΚΑΛΕΣΗΣ, ΘΩΜΑΣ ΜΙΧΟΣ

Ο Μιχάλης Μπουκουβάλας, είναι ένας από τους παίκτες που παρέμειναν στο ρόστερ του Ηρακλή και με συνέντευξη που παραχώρησε στην “BlueArena”, έδωσε το στίγμα του ενόψει της νέας χρονιάς, η οποία θα είναι εξίσου απαιτητική.

Επίσης, αναφέρθηκε στον προπονητή του, στον κόσμο, στους Περόνε, Ρομάνο, Μπαρτολίνι, ενώ ανέλυσε και τις διαφορές που θα έχει η φετινή χρονιά σε σχέση με τη περσινή.

-Μιχάλη παραμένεις ακόμη μία χρονιά στον Ηρακλή, μετά μάλιστα από ένα ταραχώδες και αβέβαιο χρονικό διάστημα που προηγήθηκε.

«Οντως έτσι είναι τα πράγματα, μετά από μία περίοδο με την ολοκλήρωση των πλέι οφ και την έναρξη του καλοκαιριού πολύ απρόβλεπτη. Εφθασε όμως ο καιρός που τελικά δεν τα σκεφτόμαστε αυτά για να αφοσιωθούμε στη δουλειά. Όλα τελείωσαν καλά στο διοικητικό κομμάτι και είναι κάτι που θα φέρει ηρεμία και οργάνωση στην ομάδα»

-Είσαι ένας από τους ποδοσφαιριστές που περίμεναν υπομονετικά τις εξελίξεις στα διοικητικά. Ησουν αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης;

«Όταν τελείωσε το δύσκολο πρωτάθλημα που προηγήθηκε πήραμε την απόφαση με κάποια ακόμη παιδιά να εμπιστευτούμε συγκεκριμένα άτομα, να κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε τις εξελίξεις. Όταν παίρνεις μία απόφαση παίρνεις την ευθύνη της επιλογής. Τελικά όλα πήγαν καλά και λύση δόθηκε».

-Ποιες είναι οι αλλαγές που υπάρχουν τη φετινή χρονιά σε σχέση με την περσινή;

«Υπάρχουν διαφορές σε σχέση με πέρυσι, αλλά όπως είπα αυτό που πρέπει να κάνουμε κάτι είναι να εμπιστευτούμε τα άτομα που είναι τώρα στην ομάδα. Η πιο μεγάλη και σημαντική αλλαγή είναι η αισιοδοξία που υπάρχει στην ομάδα».

-Ποιος είναι ο φετινός στόχος; Λογικά παραμένει ο ίδιος έτσι δεν είναι;

«Ο Ηρακλής είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί, βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε τα… αγκάθια, όπως είναι ο περιορισμός στις μεταγραφές και πολλές φορές αυτές οι καταστάσεις προσδιορίζουν στόχους. Δεν το λέω ως δικαιολογία, εμείς ελπίζουμε να τα καταφέρουμε γιατί είμαστε καταδικασμένοι για αυτό. Βάσει ιστορίας, δυναμικής, κόσμου.
Το σίγουρο είναι ότι ξέρουμε τι θέλουμε, είναι η δεύτερη χρονιά μας και είμαστε υποχρεωμένοι να το μεταφέρουμε και στους νέους».

-Μιχάλη στην ομάδα ήρθαν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, προσωπικότητες, με μακρά θητεία στη Super League.

«Οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν είναι πολύ καλοί, έμπειροι, με παραστάσεις. Θα δώσουν όραμα στον κόσμο και χωρίς να φαίνεται ότι τους κρίνω εγώ πρόκειται για εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν πολύ».

-Η φετινή επίτευξη του στόχου της ανόδου φαντάζει ακόμη δυσκολότερη, με δεδομένο ότι οι ομάδες που θα προβιβαστούν είναι λιγότερες με πέρυσι. Σε προβληματίζει αυτό το γεγονός;

«Δε με ανησυχεί καθόλου. Κοιτάξτε να δείτε. Οι πιθανότητες μειώνονται για όλες τις ομάδες από τον μικρότερο αριθμό που ανεβαίνουν, αλλά εμείς θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε το στόχο. Ο βόρειος όμιλος πιστεύω ότι θα είναι πιο ανταγωνιστικός και δύσκολος, με πιο ισχυρές ομάδες, αγωνιστικά και οικονομικά. Αυτό όμως δε σημαίνει τίποτα. Πέρυσι όπως θυμόμαστε όλοι ο Ολυμπιακός Βόλου τερμάτισε πρώτος και με διαφορά στον όμιλό του, είχε βαθμολογικό πλεονέκτημα σημαντικό στα πλέι οφ και όμως στη διαδικασία αυτή απέτυχε. Θέλω να τονίσω κάτι όσον αφορά τη χρονιά που μας πέρασε.
Σαφώς και ήταν αποτυχημένη, αλλά έτσι όπως πορευτήκαμε, με τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε θεωρώ ότι εκεί που φτάσαμε πρόκειται για υπέρβαση».

– Ο κόσμος του Ηρακλή παρά την απογοήτευση από τις συνεχείς αποτυχίες ανόδου της ομάδας παραμένει δίπλα στην ομάδα. Θέλεις να υποσχεθείς κάτι ή να στείλεις ένα μήνυμα σε αυτόν;

« Μας χαροποίησε η παρουσία του κόσμου στην πρώτη προπόνηση αλλά και γενικότερα η στήριξη του εντός και εκτός έδρας. Εμείς τον θέλουμε στο πλευρό μας και όχι απέναντί, προκειμένου μαζί να πετύχουμε τη νέα χρονιά»

-Ποια ήταν η στιγμή που θα ήθελες να σβήσεις από τη μνήμη σου και πόσο διήρκησε η απόφασή σου να συνεχίσεις στην ομάδα;

“Αυτό που θέλω να ξεχάσω είναι την κατάσταση που βίωσαν αρκετοί συμπαίκτες μου. Αντιμετώπισαν έντονο βιοποριστικό πρόβλημα. Δεν ήταν η καθυστέρηση στις πληρωμές. Αυτό συμβαίνει παντού, σε πολλά επαγγέλματα, στη ζωή γενικότερα. Ένα λεπτό διήρκησε ο χρόνος για να συμφωνήσω να συνεχίσω στον Ηρακλή. Τόσο απλό ήταν.

-Η οργάνωση που υπάρχει πια σε όλους τους τομείς αποτελούν για εσένα κίνητρο;

«Οι βελτιωμένες συνθήκες εργασίας δίνουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα, αποτελούν κίνητρο για να έρθουν ποδοσφαιριστές στην ομάδα.Ελπίζουμε διοικητικά να υπάρχει ηρεμία και όλα να κυλήσουν ομαλά στην ομάδα».

Η συνεργασία σου με τον Νίκο Παπαδόπουλο;

Τον κόουτς τον ξέρουμε, συνεργαζόμαστε από πέρυσι και νομίζω ότι με τις αλλαγές που υπάρχουν αλλά και τα προβλήματα που υπήρχαν πέρυσι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να συνθέσει αυτήν την ομάδα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Καυτανζόγλειο ΚΑΙ με Καλαμάτα και… βουλώστε το!

Ποδόσφαιρο

Σπουδαίο μήνυμα ανθρώπινης ευαισθησίας από τον Μάκη Γιαννίκογλου (pic)

Ποδόσφαιρο

Καράογλου από το βήμα της Βουλής: “Ο Ηρακλής είναι, πλέον, υγιής και βιώσιμος!” (vid)

Ποδόσφαιρο

Back to Top