Τι ισχύει για τις ομάδες που δεν έχουν αδειοδότηση

Αυτές είναι οι κυρώσεις που ισχύουν (μέχρι και σήμερα) για τις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν από την ΕΠΟ

Διάφορα, Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Αρκετές και σημαντικές είναι οι κυρώσεις που προβλέπονται από την ΕΠΟ σε περίπτωση μη αδειοδότησης.

Αρχικά και από τη στιγμή που ο Ηρακλής δεν πήρε άδεια σε δεύτερο βαθμό, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η απόφαση της ΕΠΟ είναι τελεσίδικη και δεν αλλάζει.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά που ισχύουν μέχρι σήμερα, ο Ηρακλής έχει δικαίωμα κατά τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού να αποκτήσει μέχρι τρεις (3) παίκτες άνω των 24 ετών (Ελληνες και ξένους). Μπορεί να προχωρήσει σε δύο (2) ανανεώσεις συμβολαίων, ενώ μπορεί να αποκτήσει όσους Ελληνας παίκτες θέλει αρκεί να είναι κάτω των 24 ετών.

Επίσης, κατά τη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα επιτρέπεται να κάνει μόλις μία μεταγραφή παίκτη άνω των 24 ετών.

Ολα αυτά πάντως είναι πιθανό να ανατραπούν μέσα στο καλοκαίρι (το οποίο προβλέπεται μακρύ για τους “κυανόλευκους”), καθώς οι πληροφορίες που βγαίνουν προς τα έξω αναφέρουν πως οι ομάδες που δεν θα πληρούν τα κριτήρια θα είναι αρκετές (σ.σ. θα πρέπει να τονιστεί πάντως πως σήμερα εξετάστηκαν οι φάκελοι 13 ΠΑΕ από τις 26 συνολικά που συμμετείχαν στο φετινό πρωτάθλημα της Football League) και έτσι οι κυρώσεις μπορεί να μειωθούν ή να ελαφρύνουν γι’ αυτές τις ομάδες.

Οι ίδιες  πάντως εκτιμήσεις αναφέρουν πως οι ομάδες που έρχονται από την Γ’ Εθνική δύσκολα να αντιμετώπισουν ανάλογο πρόβλημα, αφού θεωρητικά πάντα δεν κουβαλάν χρέη πάνω τους.

Ολα τα παραπάνω που έχουν να κάνουν με το γράμμα του νόμου,  έρχονται να προστεθούν στην τεράστια διοικητική ανυπαρξία της διοίκησης(;) του Θόδωρου Παπαδόπουλου,  ο οποίος δύο χρόνια πριν ανάφερε πως το βασικό μέλημά του ήταν η οικονομική σταθερότητα της ομάδας, κάτι που ουδέποτε πέτυχε.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Καυτανζόγλειο ΚΑΙ με Καλαμάτα και… βουλώστε το!

Ποδόσφαιρο

Σπουδαίο μήνυμα ανθρώπινης ευαισθησίας από τον Μάκη Γιαννίκογλου (pic)

Ποδόσφαιρο

Καράογλου από το βήμα της Βουλής: “Ο Ηρακλής είναι, πλέον, υγιής και βιώσιμος!” (vid)

Ποδόσφαιρο

Back to Top