Θανάσης Κυρκούσης: «Το μυστικό αυτής της ομάδας είναι ότι είναι ΟΜΑΔΑ»

Όπως τονίζει στις δηλώσεις του ο τεχνικός της ομάδας, επιτυχία δεν ήταν μόνο η κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και το ότι η ομάδα έγινε ομάδα «με όλη τη σημασία της λέξης».

Ακαδημία, Μπάσκετ

Μέσα σε λίγους μήνες στην ομάδα, προπονητής στη γυναικεία και στην ομάδα των νεανίδων ο Θανάσης Κυρκούσης (αριστερά στην φωτογραφία) κατέκτησε το πρώτο  τρόπαιο για φέτος για τα τμήματα μπάσκετ του Ηρακλή.

Αν και δεν μπόρεσε να αποφύγει το καθιερωμένο μπουγέλο μετά το τέλος του αγώνα μίλησε στη BlueArena για την επιτυχία της ομάδας.

Για την εξέλιξη του τελικού με τον Άρη:

«Πιστεύω ότι ήμασταν καθολικοί και στα δύο παιχνίδια. Ομολογώ ότι το δεύτερο παιχνίδι ήταν πολύ πιο δυνατό και πιο σκληρό σε σχέση με τον ΠΑΟΚ παρόλα αυτά τα κορίτσια έδειξαν την απαραίτητη συγκέντρωση. Δεν χαθήκαμε μέσα σ’ αυτή την πίεση και μπορέσαμε να κρατηθούμε στο σκορ και στο παιχνίδι Αυτό το παιχνίδι το περίμενα από τον Άρη εμείς δεν ήμασταν ακόμη έτοιμοι και είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο πρόβλημα. Τους τελευταίους τρεις – τέσσερις μήνες έχουμε κάνει τρεις προπονήσεις μαζί καθώς τα κορίτσια έχουν σχολείο, τους δικούς τους προσωπικούς στόχους στις σπουδές».

Τι έδωσε τη νίκη στην ομάδα;

«Το κλειδί της νίκης ήρθε πριν τα παιχνίδια. Τα κορίτσια έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια, άφησε η καθεμία τις ατομικές της φιλοδοξίες και δούλεψαν για ένα κοινό στόχο που λέγεται ομάδα και πιστεύω ότι αυτό είναι το μυστικό. Περάσαμε αρκετούς σκοπέλους και τριβή. Μέσα από όλα αυτά βρήκαμε τον εαυτό, αυτό που χρειάζεται να γίνουμε ομάδα  με όλη τη σημασία της λέξης και πιστεύω ότι αυτό καταφέραμε και το δείξαμε μέσα από το παιχνίδι μας, δουλέψαμε ομαδικά».

Για το Πανελλήνιο που ακολουθεί σε λίγες μέρες:

«Θα προσπαθήσουμε για το πρωτάθλημα, έχουμε συνέχεια στο Πανελλήνιο».

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο η κατάκτηση του πρωταθλήματος:

«Είναι μια ηθική ικανοποίηση, ίσως ακούγεται ότι το λέω κατόπιν εορτής αλλά φτάσαμε εκεί που έπρεπε να φτάσουμε. Τα καταφέραμε με τα κορίτσια, περάσαμε από πολλές δύσκολες στιγμές για να έρθει αυτή η χημεία και αυτός ο κοινός στόχος».

«Θέλω να ευχαριστήσω τα κορίτσια για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που μου έδειξαν. Πιστεύω ότι και πριν έρθουμε εδώ ήμασταν πρωταθλητές και καταφέραμε να γίνουμε αυτό που θέλαμε, να γίνουμε ομάδα. Το κύπελλο ήρθε σαν επιβράβευση, αυτό νομίζω είναι το πιο σημαντικό για έναν σύλλογο, να δουλεύει με παιδιά, και τα παιδιά μέσα από τη δουλειά που κάνει ο σύλλογος να γίνονται μέρα με τη μέρα καλύτερα. Πρέπει όλοι οι σύλλογοι να μένουν σ’ αυτό και όχι μόνο στο Κύπελλο».

Σχετικά Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη Σκουρτόπουλου με τα παιδιά της “κυανόλευκης” Ακαδημίας

Μπάσκετ

Back to Top