Οταν ο Τζίμπα υποκλίθηκε στον κόσμο του Ηρακλή (Videos)

Στην Πράγα. Κανείς δεν θα ξεχάσει ποτέ το μεγαλείο του πάθους, τον κόσμο του Ηρακλή. Κι ένας από αυτούς είναι ο Τζίμπα που έφθασε στην υπόκλιση, ενδεικτική της αναγνώρισης και του σεβασμού

Blue Moments, Διάφορα

Ο ημιτελικός του Ηρακλή με τη ρωσική, Ισκρα Οντιντσόβο, είχε τελειώσει. Σαν τώρα, σαν σήμερα, Απρίλης, του 2009. Ο Ηρακλής ήταν ο μεγάλος κερδισμένος, αυτός που έπαιρνε το εισιτήριο για τον τελικό, στο final four στην Πράγα. Ο κόσμος της ομάδας είχε δώσει ένα ακόμη ρεσιτάλ στις κερκίδες.

Τζίμπα

Ο Τζίμπα, ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ της Ισκρα, ένας από τους καλύτερους παίκτες παγκοσμίως στο βόλεϊ, είχε την πίκρα του αποκλεισμού.

Από την άλλη όμως, δεν μπορούσε να κρύψει την εκτίμησή του απέναντι σε αυτόν τον κόσμο που έβλεπε, τον κόσμο του Ηρακλή που είχε φλογίσει με πάθος τις κερκίδες και διοχέτευε, με μοναδικό τρόπο, την αγάπη του στην ομάδα, στο τερέν.

Ο Τζίμπα έκανε μια ενδεικτική κίνηση αναγνώρισης και σεβασμού. Υποκλίθηκε προς τον κόσμο του Ηρακλή αναγνωρίζοντας το μεγαλείο.

Είχε και συνέχεια… Οταν η Ισκρα έπαιξε στον μικρό τελικό, ο Τζίμπα δεχόταν συνεχώς τις επευφημίες από τον κόσμο του Ηρακλή. Ανταπέδιδε και ο ίδιος και μετά το τέλος του μικρού τελικού, εκ νέου ανταπέδωσε το χειροκρότημα.

Ο Τζίμπα αναφέρθηκε σε όλα αυτά με δηλώσεις. Κάποια στιγμή ρωτήθηκε αν θα ήθελε να παίξει για αυτόν τον κόσμο. “Φυσικά. Ποιος δεν θα το ήθελε;”. Απάντηση ενδεκτική όπως και τα παρακάτω: “Ηταν εκπληκτικό αυτό που έζησα με τους φιλάθλους του Ηρακλή, η παρουσία τους μέσα στο γήπεδο. Και στη Βραζιλία ο κόσμος πηγαίνει στο γήπεδο αλλά αυτό που είδα, το πάρτι των Ελλήνων ήταν απίστευτο.

Είναι τρελοί αυτοί οι οπαδοί και πραγματικά το ευχαριστήθηκα. Ήταν απίστευτο αυτό που έζησα, θύμιζε αγώνα ποδοσφαίρου και πραγματικά αυτό που βίωσα με τους παίκτες του Ηρακλή να πανηγυρίζουν με τους φιλάθλους ήταν μοναδικό. Πρώτη φορά στην ζωή μου είδα τέτοια ατμόσφαιρα, τέτοια αγάπη από τους φιλάθλους του Ηρακλή για την ομάδα τους».

https://www.youtube.com/watch?v=FKsoYQSfzEE#t=458

Σχετικά Άρθρα

Η… “12άρα” και η πανηγυρική επιστροφή – απάντηση στο κατεστημένο…

Διάφορα

Back to Top