Ολα όσα ειπώθηκαν στην Γενική Συνέλευση

Περίπου δύο ώρες διήρκησε η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Ηρακλή, που διεξήχθη στο Κατσάνειο. Σε αυτήν για ακόμα μία φορά το παρών έδωσε λίγος κόσμος, …

Ερασιτέχνης

Περίπου δύο ώρες διήρκησε η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Ηρακλή, που διεξήχθη στο Κατσάνειο.

Σε αυτήν για ακόμα μία φορά το παρών έδωσε λίγος κόσμος, αναλογικά με την κρισιμότητα αυτής.

Να σημειωθεί ό,τι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Θόδωρος Παπαδόπουλος δεν παρεβρέθη σε αυτήν, παρά του αντιθέτου πληροφορίες.

Το ρεζουμέ από όλα όσα ειπώθηκαν μέσα στη Συνέλευση είναι ό,τι ο Γ.Σ. εξακολουθεί να περνάει πολύ δύσκολες στιγμές, ενώ για το θέμα του βόλεϊ (έκανε λεπτομερή αναφορά για όλα όσα έγιναν την φετινή χρονιά στο τμήμα ο Κώστας Τσιργογιάννης) δεν πάρθηκε καμία ουσιαστική απόφαση, αναφορικά με το μέλλον.

Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι στο Κατσάνειο βρέθηκαν όλοι οι έφοροι των τμημάτων του συλλόγου που έκαναν έναν απολογισμό για την χρονιά που ολοκληρώθηκε, ενώ ο Χρήστος Χρηστίδης αναφέρθηκε με λεπτομέρειες και στο θέμα του μπάσκετ.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

H BlueArena βρέθηκε στο Κατσάνειο και  σας μετέφερε σε πραγματικό χρόνο όλα όσα ειπωθηκαν στην Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη που θα αφορά όλα τα τμήματα του συλλόγου, αλλά και το μέλλον του αντρικού τμήματος βόλεϊ.

Στις 20:00 θα ξεκινήσει η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη

 – Αρκετά είναι τα πηγαδάκια που έχουν δημιουργηθεί στους περιβάλλοντες χώρους του Κατσάνειου, εκεί όπου φυσικά κύριο θέμα είναι ο ποδοσφαιρικός Ηρακλής

– Σιγά σιγά ο κόσμοςπερνάει εντός του κλειστού γυμναστηρίου, για να ξεκινήσει η Συνέλευση

– Ξεκίνησε πριν από μερικά λεπτά η Συνέλευση

– Από πλευράς Ερασιτέχνη στο πάνελ βρίσκονται οι κ.κ. Τσιργογιάννης, Μεσθανεύς, Κλιάτσης και Καραπατσακίδης.

– Πρώτος τον λόγο πήρε ο Τσιργογιάννης, ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Καλέσαμε τον πρόεδρο της ΠΑΕ το αποδέχτηκε μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει.

Δεν είχαμε καλέσει την ΠΑΕ, τον πρόεδρο τον κ. Παπαδόπουλο. Ισως προέκυψε κάποιο πρόβλημα και δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.

Χωρίς κανόνες και ορισμούς. Αυτό που εξασκούμε είναι να τρέξουμε τα θέματα του συλλόγου. Ο σύλλογος πρέπει να αποκτήσει διοίκηση».

– Στην συνέλευση βρίσκεται και ο υπεύθυνος του τμήματος μπάσκετ, Χρήστος Χρηστίδης μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά. Αμφότεροι αναμένεται να τοποθετηθούν για τη νέα χρονιά στο μπάσκετ.

– Θα ξεκινήσει απολογισμός της φετινής χρονιάς από τους εφόρους όλων των τμημάτων του συλλόγου

– Ο Γιάννης Μανίκας (έφορος στίβου), είπε: «Είναι μία ομάδα που έχει πάρει επτά πανελλήνια πρωταθλήματα. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τους αθλητές και τους προπονητές. Είναι απλήρωτοι εδώ και ενάμισι χρόνο. Οι αθλητές παίρνουν 100 ευρώ τον μήνα για τα έξοδα τους».

– Ο Γιάννης Κοσμίδης, ο έφορος του τμήματος της κολύμβησης, ανέφερε: «Το τμήμα της κολύμβησης θεωρείται ένα από τα καλύτερα από την Ελλάδα. Εχουμε 300 αθλητές. Εχουμε τριπλασιάσει τη δύναμη της ομάδας. Εχουμε πάρει αρκετά μετάλλια. Εχουμε μικρά ανοίγματα, αλλά μπορούμε τα καταφέρουμε».

– Ο Φώτης Κωνσταντινίδης, ο έφορος του τμήματος συγχρονισμένης κολύμβησης, τόνισε: «Είχαμε μία δύσκολη περίοδο. Το τμήμα έχει 35 κορίτσια. Θέλουμε πολύ δουλειά. Οικονομικά είμαστε εντάξει. Πληρωμένες όλες οι προπονήτριες. Δεν μπορούμε να καλύψουμε μία δυνατή προπονήτρια, λόγω Ερασιτέχνη. Προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε το τμήμα δυνατό».

-Ο Κώστας Μοσχόπουλος (έφορος ξιφασκίας), επισήμανε: «Κάνουμε προσπάθειες περίπου έντεκα χρονών. Εχει φτάσει σ’ ένα επίπεδο πολύ καλό. Η βασική μας δύναμη είναι το παιδικό, όπου κάθε χρονιά παίρνουμε μετάλλια. Η δουλειά θα έχει αντίκτυπο. Το τμήμα είναι αυτοδύναμο. Εχουμε και πλεόνασμα για την επόμενη χρονιά. Το οφείλουμε στους προπονητές μας».

– Ο Μάκης Καρυπίδης, ο έφορος του ανδρικού πόλο, είπε: «Υπάρχει τεράστια θέληση να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Είμαστε στην τελική φάση με μηδενικό μπάτζετ και είμαστε στην τρίτη θέση. Χάσαμε από ομάδες που είχαν πενταψήφια νούμερα μπάτζετ. Είμαστε 70 παιδιά στις ακαδημίες. Θα στηριχτούμε στα νεαρά παιδιά για να συνεχίσει το τμήμα».

– Ο υπεύθυνος του τμήματος μπάσκετ, Χρήστος Χρηστίδης, υπογράμμισε: «Ολοι όσοι βρίσκονται εδώ είναι για τα δύσκολα. Καλώς ή κακώς βρεθήκαμε σε δύσκολες συνθήκες. Πρέπει να περπατήσουμε αυτό το δρόμο και όσοι θέλουν να ακολουθήσουν. Ξεκινήσαμε μία μεγάλη προσπάθεια. Το όνειρο μας είναι να ξαναπάμε τον Ηρακλή μας εκεί που ανήκει. Για μένα δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέραν της Α1».

Και συμπλήρωσε: «Το μέλλον ανήκει στον Ηρακλή, αρκεί να ενώσουμε τις δυνάμεις. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέραν της επιτυχίας. Οποιαδήποτε αρνητικότητα να την αποβάλλουμε. Να παλέψουμε ενωμένοι. Ο δρόμος φυσικά δεν είναι εύκολος. Δίνω την υπόσχεση μου ότι θα δώσω την ψυχή μου, ώστε η ομάδα να φτάσει στην Α1».

Οσο για τα οικονομικά, είπε: «Τακτοποιήθηκε η προπέρσινη οφειλή των 10 χιλιάδων ευρώ. Δαπανήθηκαν φέτος 72 χιλιάδες ευρώ τη φετινή σεζόν. Καλώ όλους να βοηθήσουν. Ο καθένας με τον τρόπο του».

Κλείνοντας, ο Χρηστίδης, ανέφερε: « Εντός 15 ημερών θα βγουν τα εισιτήρια διαρκείας. Θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις».

– Οι έφοροι έκαναν τον απολογισμό όλων των τμημάτων και τώρα το λόγο πήρε και πάλι ο Κώστας Τσιργογιάννης, ο οποίος θα κάνει τον απολογισμό της φετινής χρονιάς για το τμήμα του βόλεϊ: «Εδώ και ένα χρόνο δεν έχουμε μιλήσει. Το μόνο που κάναμε ήταν να τρέχουμε όλη μέρα. Στόχος ήταν η ομάδα να σωθεί, όπως και έγινε. Είχαμε τις διαβεβαιώσεις του κ. Μπερμπέρογλου ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε τα χρήματα από την ΕΣΑΠ. Φωνάξαμε τον Αντρέι Κράβαρικ για να αναλάβει την ομάδα.

Φωνάξαμε τον Κολύμπατζη παραιτήθηκε επίσημα, ως δικαιολογία είπε ότι για προσωπικά προβλήματα δεν μπορεί να συνεχίσει. Τον Οκτώβριο κάναμε μία κουβέντα με τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ. Δεσμεύτηκε, αλλά δεν έγινε τίποτα.

Το τμήμα έδωσε 141.000 ευρώ. Ευχαριστήσαμε δημόσια τους δύο χορηγούς μας. Γίνανε πάρα πολλά μέσα στη χρονιά. Νομίζω αυτό που κράτησε το τμήμα ήταν ο Αντρέι. Παρά τα προβλήματα πήγε στο φάιναλ φορ. Δυστυχώς η ομάδα βρίσκεται στην Α2. Η απόφαση του Εφετείου θα βγει τέλη Αυγούστου.

Σήμερα η ομάδα είναι στην Α2. Όλα είναι στον… αέρα. Τα παιδιά από τις ακαδημίες δείχνουν ότι θέλουν να παραμείνουν στον Ηρακλή, είναι προς τιμήν του Αντρέι που ακόμη και σήμερα είναι θετικός, ώστε να βοηθήσει.

Το υπόλοιπο προς τους παίκτες 13.000 ευρώ, αλλά όλο το προπονητικό επιτελείο είναι απλήρωτο. Περίπου το ποσό αγγίζει τις 40.000 ευρώ».

Συνέχισε λέγοντας: «Οποιοι ενδιαφέρονται για το βόλεϊ και κάνουν πρόταση είναι συζητήσιμη. Δεν την έχουμε δηλώσει ακόμη γιατί δεν έχει έρθει η επίσημη προκήρυξη για να την δηλώσουμε».

Ανέφερε επίσης: «Εχουμε έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Οικονομικών. Επιτέλους, βρέθηκε μία φόρμουλα. Εχουμε ετοιμάσει ένα μπίζνες πλαν όσον αφορά τον Ερασιτέχνη. Είναι μία τελευταία προσπάθεια δικιά μας, μήπως και ανοίξει το ΑΦΜ».

– Η Συνέλευση συνεχίζεται με ερωτήσεις από την πλευρά του κόσμου, προς τα άτομα που είναι στο πάνελ και τρέχουν τα θέματα του Ερασιτέχνη

– Ολοκληρώθηκε η Συνέλευση στο Κατσάνειο

Back to Top