ΣΧΟΛΙΟ: Όταν ποντάρεις σε ανίκανους…

Στην καμπούρα του Ηρακλή, κάποιοι προσπάθησαν να γίνουν παράγοντες. Δεν είναι κακό αυτό. Κανείς άλλωστε δεν γεννήθηκε παράγοντας. Το κακό είναι ότι πίστεψαν ότι έγιναν …

Στην καμπούρα του Ηρακλή, κάποιοι προσπάθησαν να γίνουν παράγοντες. Δεν είναι κακό αυτό. Κανείς άλλωστε δεν γεννήθηκε παράγοντας. Το κακό είναι ότι πίστεψαν ότι έγιναν παράγοντες και καβάλησαν το καλάμι, οδηγώντας με τις επιλογές τους τον Ηρακλή στην αποτυχία.

Τώρα που τελείωσαν όλα, είναι η στιγμή να μιλήσουμε με ονόματα. Δεν φταίνε οι παίκτες για την απώλεια του μεγάλου στόχου. Αυτοί θα συγκεντρώσουν τα πυρά του κόσμου για το σημερινό χάλι, ωστόσο και μόνο που έφεραν την ομάδα μέχρι εδώ, ήταν μία προσωπική τους υπέρβαση. Το ίδιο ρόστερ, με διαφορετική φανέλα, θα έκανε διακοπές από τον… Μάρτιο. Η ευθύνη βαρύνει τον Θόδωρο Παπαδόπουλο.

Διότι επέτρεψε να λειτουργεί ο Ηρακλής ως… Πόντιοι Κατερίνης. Διατήρησε δίπλα του έναν άνθρωπο που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να προσφέρει το παραμικρό ως αντιπρόεδρος. Και όχι μόνο αυτό, αλλά άφησε τον Γιώργο Μανίκα, περί ου ο λόγος, να λειτουργεί με απίστευτη αλαζονεία, εκθέτοντας τον Ηρακλή. Στο καίριο πόστο του γενικού διευθυντή, τοποθέτησε έναν άνθρωπο περιορισμένων (τουλάχιστον) δυνατοτήτων, τον Σίμο Καρακάση, ο οποίος επίσης το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε τους πάντες με μία πρωτοφανή αλαζονεία. 

Δεν μπήκε στον κόπο, ίσως και λόγω κόστους, να τοποθετήσει έναν ποδοσφαιράνθρωπο μέσα στην διοίκηση. Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι αποφάσεις που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα (επιλογές παικτών, προπονητή κτλ) να λαμβάνονται από ανθρώπους που δεν έχουν παίξει ποτέ ποδόσφαιρο. 

Έβλεπε ότι με τον Χατζηνικολάου η ομάδα οδηγούνταν στον γκρεμό, ωστόσο δεν είχε το θάρρος να τον… στείλει όταν έπρεπε, ακολουθώντας την συμβουλή του Μανίκα, ο οποίος έβλεπε στο πρόσωπο του Σερραίου τεχνικού τον ιδανικό προπονητή του Ηρακλή (μία ακόμη απόδειξη της ασχετοσύνης του).

Δεν είχε το καθαρό μυαλό για να διαχειριστεί σωστά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Ο Ηρακλής δεν είναι ομάδα που ακολουθεί πρακτικές Ολυμπιακού Βόλου και Καλλονής. Προσπάθησε να παίξει σε αυτό το γήπεδο, διάλεξε όμως λάθος αντίπαλο και το πλήρωσε στο χορτάρι.

Τα λάθη δυστυχώς ήταν εγκληματικά και πλέον έχει χαθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου προς τη συγκεκριμένη διοίκηση. Ο μοναδικός που μπορεί πάντωες να αντιστρέψει το κλίμα, είναι ο ίδιος ο Παπαδοπουλος. Με πράξεις, όχι με λόγια…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top