ΣΧΟΛΙΟ: Δεν φταίνε μόνο οι παίκτες, κόουτς

Από χθες το απόγευμα κάνει (και πάλι)… πάταγο ο υποθετικός σύνδεσμος “αν” στην κυανόλευκη φρασεολογία. “Αν κερδίζαμε στην Καβάλα”, “Αν η μπάλα δεν σταματούσε στα …

Από χθες το απόγευμα κάνει (και πάλι)… πάταγο ο υποθετικός σύνδεσμος “αν” στην κυανόλευκη φρασεολογία. “Αν κερδίζαμε στην Καβάλα”, “Αν η μπάλα δεν σταματούσε στα δοκάρια”, “Αν, αν, αν”. Με τα “αν”, όμως, μόνο ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης πέτυχε κάτι. Γι’ αυτό λοιπόν ας δούνε όλοι στον Ηρακλή πού βρίσκονται και τί μπορούν να κάνουν από εδώ και στο εξής, όσο υπάρχουν ακόμη (πολλές) ελπίδες για την τριάδα. Διότι όσο περίεργο και αν φαίνεται αυτό, στα δύο τελευταία παιχνίδια που η ομάδα πήρε μόλις ένα βαθμό, η διαφορά από την τρίτη θέση μειώθηκε κατά δύο πόντους. Στους έξι ήταν το μεσημέρι της Κυριακής, στους τέσσερις είναι σήμερα.

Έχει απόλυτο δίκιο ο Γιάννης Χατζηνικολάου όταν λέει ότι απαιτείται στήριξη από όλους. Ο πρώτος όμως που πρέπει να στηρίξει αυτούς τους παίκτες, είναι ο ίδιος ο προπονητής. Οι τοποθετήσεις του μετά τα δύο τελευταία παιχνίδια, δεν ήταν ενός προπονητή που σε αυτή την δύσκολη στιγμή προσπαθεί να προστατεύσει τους παίκτες. 

Θέλοντας να δικαιολογήσει την κακή παρουσία παρουσία της ομάδας, μίλησε για έλλειψη προσωπικότητας, πάθους, πίστης, τύχης, καθαρού μυαλού, ικανότητας, παραστάσεων. Σε κανένα όμως από τα δύο παιχνίδια δεν ανέλαβε την ευθύνη. Διότι πέρα από τους παίκτες, προφανώς έχει ευθύνες και ο προπονητής. Όπως πιστώνεται μερίδιο επιτυχίας στις νίκες, έτσι χρεώνεται και μερίδιο ευθύνης στις αποτυχίες.

Και ειδικά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, θα περίμενε κανείς να βγει μπροστά για να καλύψει τους παίκτες, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Προτίμησε όμως να εκφράσει δημόσια αυτό που προφανώς πιστεύει.

Το έχουμε αναφέρει από την πρώτη στιγμή, θα το επαναλάβουμε και σήμερα. Αυτή η ομάδα όπως χτίστηκε το καλοκαίρι, ήταν για να πρωταγωνιστήσει στην Football League 2. Καταφέρνει όμως να παραμένει στο γκρουπ των ομάδων που μάχονται για την άνοδο, παρά τις λανθασμένες κινήσεις που έγιναν τον Ιανουάριο και την αδυναμία εκμετάλλευσης του Καυτανζογλείου.

Δεν λέει ψέμματα ο Χατζηνικολάου. Σαφώς και το ρόστερ είναι φτωχό σε ποιότητα, ωστόσο αυτή είναι μία διαπίστωση που πρέπει να γίνεται δημόσια από κόσμο και δημοσιογράφους. Όχι όμως από τον προπονητή. Ειδικά τώρα, που ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top