Φινοκαλιώτης: “Στόχος να προστατεύσουμε τον Ηρακλή”

Στο πόρισμα του ΣΔΟΕ αλλά και τις επόμενες κινήσεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο “Αθλητικό Μετρόπολις” ο εκ των νομικών …

Ερασιτέχνης

Στο πόρισμα του ΣΔΟΕ αλλά και τις επόμενες κινήσεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο “Αθλητικό Μετρόπολις” ο εκ των νομικών εκπροσώπων του Ηρακλή στην υπόθεση, Δημήτρης Φινοκαλιώτης.

“Ήδη οι εκθέσεις του ελέγχου έχουν γίνει γνωστές, αλλά επειδή οι εφοριακοί δεν μπορούν να προχωρήσουν σε επίπεδο ανάκρισης, καταλαβαίνεται ότι βρισκόμαστε σε αναμονή των επόμενων κινήσεων. Αυτό το στάδιο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Στο επόμενο το πιθανότερο ειναι να μπουν στο κάδρο τα φυσικά πρόσωπα στα οποία και ενδεχομένως να αποδοθούν ευθύνες.

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ θα πάει στον οικονομικό εισαγγελέα και από εκεί θα ξεκινήσει μια νέα έρευνα που θα αφορά τα φυσικά πρόσωπα. Αυτή τη στιγμή λοιπόν, μοναδικός μας στόχος είναι να προσταυτεύσουμε τον Ηρακλή”, τόνισε αρχικά ο κ. Φινοκαλιώτης και πρόσθεσε: “Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε πως θα καταλήξει η ποινική έρευνα καθώς πρέπει να πάει πρώτα η υπόθεση στον εισαγγελέα.

Επίσης σ’ ότι αφορά το ΣΔΟΕ, η συνεργασία που υπήρξε με τον ΓΣ Ηρακλής το τελευταίο διάστημα ήταν άψογη. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε και ότι υπήρχε στην διάθεσή μας το έχουμε παραδώσει. Όπως προείπα δε, στόχος μας δεν είναι να την πληρώσει κάποιος αθώος, αλλά δεν θα πρέπει να την πληρώσει και ο Ηρακλής. Αυτό ειναι που πρέπει να πετύχουμε”.

Σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν ήδη στην λειτουργία του ΓΣ είπε: “Γενικώς όταν γίνεται ένας τόσο μεγάλος έλεγχος, υπάρχουν προβλήματα, που αφορούν το μπλοκάρισμα του ΑΦΜ κτλ. Ήδη όμως και εμείς από την πλευρά μας έχουμες κάνει κάποιες ενέργειες και περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξει όλο αυτό”.

Σ’ ότι αφορά και άλλους συλλόγους με παρόμοια προβλήματα κατέληξε: “Ασφαλώς και έχουν ακουστεί, αλλά βρίσκονται ακόμη στο επίπεδο του ελέγχου. Ακόμη και εγώ προσωπικά έχω ακούσει για διάφορες ομάδες του Βορρά και του Νότου, αλλά χωρίς επίσημα στοιχεία δεν μπορώ να πω οτιδήποτε. Είναι γεγονός πάντως πως πρόκειται για ένα πρόβλημα γενικό, που δεν αφορά μόνο τους ερασιτεχνικούς συλλόγους”.

Back to Top