Αυτός ήταν ο “Γεωργούλας” του Ηρακλή

Η BlueArena σας παρουσιάζει σπάνιες φωτογραφίες από την ζωή του Γιώργου Μαντόπουλου, ο οποίος ήταν αρχηγός της πρωταθλήτριας ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή το 1936 και …

Αφιερώματα

Η BlueArena σας παρουσιάζει σπάνιες φωτογραφίες από την ζωή του Γιώργου Μαντόπουλου, ο οποίος ήταν αρχηγός της πρωταθλήτριας ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή το 1936 και απεβίωσε τον Ιούνιο σε ηλικία 98 ετών στην Αμερική. 

Θυμίζουμε, ότι για την ζωή του Μαντόπουλου, μίλησε στην εκπομπή “Blue On Air” ο ανηψιός του, Κώστας Ρέγκος, υποστηρίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι… 

“Τον θείο μου τον αποκαλούσαν ο Γεωργούλας του Ηρακλή. Τον φώναζαν έτσι, λόγω του παρουσιαστικού του. Ηταν ευτραφής , φορούσε νούμερο 47 παπούτσι και είχαν ασπρίσει τα μαλλιά του από 20 χρονών και τον φώναζαν «γέρο». Βέβαια του έμελλε να ζήσει άλλα 80 χρόνια. Επαιζε με τα χρώματα του Ηρακλή. Ξεκίνησε ως αθλητής του στίβου. Σε όλα τα αθλήματα.

Εφυγε το 1950 στην Αμερική και παρά μόνο μία φορά δεν επέστρεψε ξανά στην Ελλάδα”.

Όπως θα διαπιστώσετε στις φωτογραφίες, ο Μαντόπουλος διακρίθηκε σε πολλά αθλήματα, ενώ ασχολιόταν με τον αθλητισμό μέχρι τα βαθιά γεράματα.

{AG}stories2012/photogalleries/mantopoulos{/AG}

Σχετικά Άρθρα

Back to Top