Η κατάθεση του Τάκη και οι απειλές του Σοφοκλή

“Εχει βγει η φήμη ότι ο Ηρακλής ενοχλεί την ΕΠΟ και ότι υπάρχει βεντέτα από πλευράς ΕΠΟ προς τον Ηρακλή. Αυτή η βεντέτα που …

Ηρακλής

“Εχει βγει η φήμη ότι ο Ηρακλής ενοχλεί την ΕΠΟ και ότι υπάρχει βεντέτα από πλευράς ΕΠΟ προς τον Ηρακλή. Αυτή η βεντέτα που λένε όλοι δεν υπάρχει, αλλά ούτε και ο Πιλάβιος έχει προσωπική κόντρα με μένα”. Τάδε έφη ο Γιάννης Τάκης στο “Αθλητικό Μετρόπολις” την Παρασκευή.

Διαφορετικό όμως ήταν το περιεχόμενο της έγγραφης κατάθεσής του στο CAS, στις 20 Ιουλίου 2011, την οποία και σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα η BlueArena.

Αφού χαρακτήρισε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ ως… “εγκληματικές και απαράδεκτες για μία πολιτισμένη κοινωνία”, αποκάλυψε τα όσα έγιναν το καλοκαίρι του 2010, μετά την δικαίωση του Ηρακλή από την δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ.

Υπευνθύμισε ότι επιβλήθηκε στην ΠΑΕ πρόστιμο 150.000 ευρώ από την ΕΠΟ και με δεδομένο ότι δεν προβλεπόταν από κάποιο κανονισμό, έδωσε εντολή στους δικηγόρους να προσφύγουν στο CAS. Και σε αυτό το σημείο ρίχνει την… βόμβα.

“Τον Ιούλιο του 2010 και λίγες ημέρες μετά την προσφυγή στο CAS, δέχτηκα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Σοφοκλή Πιλάβιο. Ήταν πολύ θυμωμένος και με έναν πολύ απειλητικό τόνο, που συνοδευόταν από απειλητικά λόγια, μου είπε: Αντί να μου πείτε ευχαριστώ για την παραμονή σας στην Super League, εσείς με στέλνετε στο CAS; Δεν θα έπρεπε να το είχατε κάνει αυτό’. Προσπάθησα να διατηρήσω την ψυχραιμία μου και απάντησα:Δεν υπάρχει κανονισμός για ένα τέτοιο βαρύ πρόστιμο; Πώς προκύπτει αυτό το πρόστιμο; Να γνωρίζετε ότι θα προσπαθήσουμε πολύ σκληρά για να εξαλειφθεί το οικονομικό βάρος. Τέτοιο βαρύ πρόστιμο, μόνο χειρότερα θα κάνει τα πράγματα’. Εκείνος απάντησε λέγοντας ότι: ‘Δεν με νοιάζει. Δεν θα έπρεπε να με πάτε στο CAS. Τώρα θα δείτε τι πρόκειται να σας κάνω

“Σοκαρίστηκα από τις απειλές και κοινοποίησα το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επαφής στους δικηγόρους του συλλόγου, κ. Αλέξανδρο Βαγιάτα και Δρ Γρηγόρη Ιωαννίδη. Και οι δύο με συμβούλεψαν να περιμένουμε και να ηρεμήσω μέχρι να καθορίσουμε την αντίδρασή μας. Η άποψη που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή ήταν να μην απευθυνθούμε στον Εισαγγελέα, διότι μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να δημιουργήσει αρνητικό αντίκτυπο στην ομάδας μας, η οποίος έκανε μεγάλη προσπάθεια στο πρωτάθλημα της Super League“.

Στη συνέχεια, ο Τάκης αναφέρει ότι αρκετές εβδομάδες αργότερα δέχτηκε τηλεφώνημα από ένα άτομο (δεν το κατονομάζει) που εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος του Σοφοκλή Πιλάβιου, ο οποίος πρότεινε να μειωθεί το πρόστιμο στις 50.000 ευρώ. Θα αναλάμβανε μάλιστα η ΕΠΟ την ευθύνη, αναφέροντας ότι εκ παραδρομής μπήκε το νούμερο “1” μπροστά από το ποσό. Οι κυανόλευκοι ήταν θετικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού ήθελαν να κλείσει η υπόθεση. Ωστόσο δεν έγινε καμία νέα κρούση από την άλλη πλευρά.

Σχετικά Άρθρα

Ο νέος ΓΣ εργάζεται και για την αναγέννηση του ποδοσφαιρικού Τμήματος!

Ποδόσφαιρο

Back to Top