“Ακτινογραφία” στο μέλλον…

Το διήμερο της Αλεξανδρούπολης επιτέλεσε το σκοπό, για τον οποίο προέκυψε: να βγουν συμπεράσματα σχετικά με την αγωνιστική εικόνα των εφεδρικών παικτών και των νεαρών …

Ηρακλής

Το διήμερο της Αλεξανδρούπολης επιτέλεσε το σκοπό, για τον οποίο προέκυψε: να βγουν συμπεράσματα σχετικά με την αγωνιστική εικόνα των εφεδρικών παικτών και των νεαρών αθλητών, που στελεχώνουν την ομάδα.

Όπερ και εγένετο. Για να μιλήσουμε με ονόματα, ο Θόδωρος Μποζίδης (38 στα 39 του, πλέον) θα κληθεί να καθοδηγήσει σε καθοριστικά, για την πορεία της χρονιάς, παιχνίδια την ομάδα και είχε την ευκαιρία να «ξεμουδιάσει» με τη φανέλα του βασικού κόντρα σε Απόλλωνα Καλαμαριάς και ΠΑΟΚ. Έχει τα προσόντα και την ευκαιρία να τα καταφέρει, δικαιώνοντας τον Σωτήρη Δρίκο για την επιλογή του να καταργήσει την επιλογή τύπου «Πιπέργια και Γεωργιάδη» για εφεδρεία στην πάσα (να μας συγχωρεθεί η χρήση των ονομάτων των δύο παιδιών, που πέρασαν από το συγκεκριμένο ρόλο, αλλά το κάνουμε για να καταδείξουμε την διαφορά στον αγωνιστικό σχεδιασμό). Από τους έμπειρους αγωνίστηκε και ο Αντρέι Κράβαρικ, αλλά επανήλθε σε ρόλο κεντρικού, μιας και στην διαγώνιο υπήρχε η λύση Τζιουμάκα και στο κέντρο κενό, που κάλυψε – για μια ακόμη φορά – ο πολύπειρος άσσος.

Ο Γιώργος Τζιουμάκας είναι ο πρώτος, που αξίζει αναφοράς. Πήρε πάμπολλες επιθέσεις και πέτυχε επίσης πάμπολλους πόντους, αναδεικνύοντας το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του. Είναι σαφές ότι κατά τη φετινή περίοδο, στα 17 του, θα μπορέσει να προσφέρει στον Κράβαρικ πολύτιμη ανάπαυση σε αγώνες αναλόγου επιπέδου, ενώ, με τις εμπειρίες, που θα αποκτήσει συν τω χρόνω, θα μπορέσει να υπολογίζεται και ως βασικός σε αγώνες υψηλών απαιτήσεων, όπως για παράδειγμα οι επικείμενοι δύο με την Αρκάς. Επί του παρόντος, σε αυτά τα παιχνίδια η πολύτιμη συνεισφορά του Αντρέι είναι απαραίτητη.

Ο Δημήτρης Εφραιμίδης, στα 21 του, έδειξε τα προσόντα του, ως ένας ακραίος με έντονη επιθετική δραστηριότητα και θετική συνεισφορά σε άμυνα και υποδοχή. Λόγω ηλικίας, αυτός και ο Κολτσιάκης δείχνουν πιο έτοιμοι να προσφέρουν από τους υπολοίπους.

Ο Χρυσόστομος Κολτσιάκης, οδεύοντας στα 22 του, είναι διαφορετική περίπτωση ακραίου, καθώς υποστηρίζει την προσπάθεια της ομάδας με την εξαιρετική υποδοχή και τις άμυνές του και όχι τόσο με την επιθετική έκφρασή του. Με δεδομένες τις δεξιότητές του μπορεί να εξελιχθεί σε αξιόλογο λίμπερο.

Ο Δημήτρης Χαραλαμπίδης, στα 20 χρόνια του, ήταν ο παρτενέρ του Κράβαρικ στο κέντρο στα δύο παιχνίδια της Αλεξανδρούπολης. Έδειξε ότι έχει συλλέξει εμπειρίες, ικανές για να κρατά το ρόλο του τέταρτου κεντρικού πίσω από Σμαραγδή, Κορζενιέβιτς και Πελεκούδα. Ο καιρός είναι σύμμαχός του στην εξέλιξη των ικανοτήτων του.

Ο Θεοδόσης Ηλίας, ο πασαδόρος, που ήρθε από το εφηβικό, γύρω στα 16 του, για να πλαισιώσει τον Μποζίδη, αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη. Συμμετείχε ενεργά στην ανατροπή αποτελέσματος στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ (πέτυχε τέσσερις (!) άσσους, με τα «φλοτ σέρβις» του) και βάζει σε σκέψεις την «κυανόλευκη» τεχνική ηγεσία, μήπως και δεν χρειαστεί να κινηθεί για απόκτηση εφεδρικού πασαδόρου πίσω από τον Μποζίδη, μέχρι να επανέλθει ο Κώστας Προύσαλης.

Ο Παναγιώτης Μπερμπέρογλου, στα 18 του, αντικατέστησε τον Στεφάνου (είχε ενοχλήσεις στο γόνατο και, για προληπτικούς λόγους, δεν αγωνίστηκε το διήμερο) στο ρόλο του λίμπερο. Έχει όλο το χρόνο μπροστά του να αξιοποιήσει τις εμπειρίες, που του δίνονται, μέσα από την παρουσία του στην  καθημερινότητα αυτής της μεγάλης ομάδας.

Μέλλον λαμπρό, λοιπόν, που καλείται να πλαισιώσει το – εξαιρετικά έμπειρο και ποιοτικό – παρόν του βολεϊκού Ηρακλή, σε μια μακρά και ιδιαιτέρως απαιτητική αγωνιστική περίοδο…

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αναστάσιμο μήνυμα για το “κυανόλευκο” βόλεϊ από τον ΓκοτζΗΡΑ…

Βόλει

AΣ ΗΡΑΚΛΗΣ 2015: “Προτείναμε λύση για Α1 χωρίς χρέη, αλλά από τον ΓΣ επελέγη η Β΄ Εθνική”

Βόλει

Back to Top