Αφαίρεση βαθμών στον ΟΦΗ

Σημερινά δημοσιεύματα του αθλητικού Τύπου επαναφέρουν το θέμα του Μάριους Σουλεάπ στο προσκήνιο και ρίχνουν τον ΟΦΗ στην δωδέκατη θέση της Super League, αν και …

Διάφορα

Σημερινά δημοσιεύματα του αθλητικού Τύπου επαναφέρουν το θέμα του Μάριους Σουλεάπ στο προσκήνιο και ρίχνουν τον ΟΦΗ στην δωδέκατη θέση της Super League, αν και οι άνθρωποι της ΠΑΕ επιμένουν πως έχουν εξοφλήσει τον ποδοσφαιριστή.

Συγκεκριμένα, η FIFA αποφάσισε να αφαιρέσει έξι βαθμούς από τον ΟΦΗ, κάτι που είχε γίνει γνωστό πριν από μερικές εβδομάδες. Από τότε, όμως, ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ, Νίκος Μαχλάς, έχει ισχυριστεί ότι το θέμα έχει τελειώσει αφού ο ποδοσφαιριστής εξοφλήθηκε. Το ίδιο υποστήριξαν οι άμεσοι συνεργάτες του παλαίμαχου στράικερ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η πληρωμή των 68.000 ευρώ δεν πρόλαβε χρονικά τα σχετικά όρια και για αυτό η ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή αποφάσισε να επιβάλει την προαναφερόμενη ποινή στον ΟΦΗ. Άλλωστε, ο Σουλεάπ είχε «τρέξει» τις σχετικές διαδικασίες αρκετούς μήνες πριν.

Φαίνεται ότι η FIFA ενημέρωσε την ΕΠΟ, ενώ αυτή, με την σειρά της, κοινοποίησε την απόφαση στην Super League. Η τιμωρία θα εφαρμοστεί άμεσα, αν επιβεβαιωθούν τα παραπάνω, και ο ΟΦΗ θα υποχωρήσει στους έξι βαθμούς, αν και έχει ήδη συγκεντρώσει δώδεκα.

O Nίκος Μαχλάς, μιλώντας για την υπόθεση Σουλεάπ, τόνισε πως ο Ρουμάνος παίκτης έχει πάρει τα λεφτά του, αλλά συνέχισε να εκβιάζει την ομάδα της Κρήτης. Τόνισε, μάλιστα, πως ο παίκτης χρησιμοποιεί μαφιόζικες μεθόδους!

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νίκος Μαχλάς στον Sentra 103,3

Για τα όσα καταλογίζει η ΦΙΦΑ στον ΟΦΗ: “Είχε φανεί και πρώτη φορά που είχε στείλει τα χαρτιά η ΦΙΦΑ. Είναι το ίδιο χαρτί, δεν αλλάζει τίποτε. Η απόφαση είναι τελείως λανθασμένη και υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Ο κ. Σουλεάπ και ο δικηγόρος εκπρόσωπός του, ο οποίος δουλεύει και για την ρουμανική ομοσπονδία, ξέρουν πως δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα.

Ο Σουλεάπ έχει πάρει τα χρήματά του και υπάρχουν αποδείξεις τράπεζας γι’ αυτό, που έχουν ημερομηνία πριν στείλει το χαρτί η ΦΙΦΑ. Είχα ενημερώσει την ΕΠΟ και είχαμε στείλει και τα απαραίτητα χαρτιά. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής που έχει σταματήσει το άθλημα δεν τιμά ούτε τη Ρουμανία ούτε και τη φανέλα του ΟΦΗ που φόρεσε έστω και για μικρό χρονικό διάστημα. Μας εκβίασε και μας είπε ότι θέλει επιπλέον 30 χιλιάδες ευρώ για να πει ότι εξοφλήθηκε!

Μιλάμε για μαφιόζικα πράγματα για τα οποία είχα ειδοποιήσει τον κ. Πιλάβιο. Τον παρακάλεσα να προστατεύσει την ομάδα όπως θα έκανε για κάθε ελληνική ομάδα που θα βρισκόταν στη θέση που βρίσκεται τώρα ο ΟΦΗ. Εχουμε πληρώσει την οφειλή μας, αλλά ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είναι κοινός μαφιόζος και εκβιαστής.

Το παραστατικό υπάρχει και μάλιστα πριν στείλει το χαρτί η ΦΙΦΑ. Είχε πάρει τα λεφτά στον λογαριασμό του στην τράπεζα, αλλά ήθελε επιπλέον 30 χιλιάδες ευρώ για να πει ότι πληρώθηκε. Είχα μιλήσει με την ΕΠΟ, αλλά δεν ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα. Η απόφαση δεν είναι σωστή και προσπαθούμε με τα αποδεικτικά στοιχεία αφού τα στείλει η ΕΠΟ να δει τις κρίσιμες ημερομηνίες η ΦΙΦΑ. Δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ ποινή που να έχει εξοφλήσει η ομάδα. Είναι πρωτόγνωρα πράγματα αυτά”.

Για το αν ανησυχεί για την έκβαση της απόφασης: “Δεν ανησυχώ, γιατί τα παραστατικά είναι όπως πρέπει. Δεν μπορεί οι τράπεζες να κάνουν λάθος στα παραστατικά. Όλα υπάρχουν. Φυσικά, και οι αποδείξεις που αποδεικνύουν τα θέματα. Εγώ δεν φοβάμαι. Έχουμε προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα για να μπλοκάρουμε τη διαδικασία. Απλά περιμένουμε το τι θα γίνει με την απόφαση”.

Για το αν είναι θέμα Ομοσπονδίας: “Ναι, είναι καθαρά θέμα ΕΠΟ, αλλά δεν μπορώ να επικοινωνήσω με τον Πιλάβιο και δεν καταλαβαίνω το λόγο, όταν υπάρχει τέτοιο ζήτημα πριν καν η ΦΙΦΑ στείλει το χαρτί. Δεν είναι δυνατόν για 68 χιλιάδες να μας αφαιρέσουν βαθμούς. Έχουν μπει στο λογαριασμό του, ενώ ούτε ο ίδιος μας έστειλε εξώδικο. Η μονή απάντηση που πήραμε από αυτόν τον ποδοσφαιριστή είναι ότι «εντάξει, αλλά για να στείλω το χαρτί της εξόφλησης θέλω άλλες 30 χιλιάδες ευρώ». Αυτό είναι ωμός εκβιασμός. Ζήτησα τη βοήθησα της ΕΠΟ και έστειλα μηνύματα και στον κ. Πιλάβιο και στον κ. Παπανικολάου, αλλά είναι δουλειά του Πιλάβιου να προστατέψει γενικά τις ελληνικές ομάδες”.

Πηγή: Onsports

Σχετικά Άρθρα

Κατσαμπής: “Ο Ιβάν αποχώρησε άδικα και άδοξα από τον Ηρακλή…”

Ποδόσφαιρο

Back to Top