- Bluearena - https://bluearena.gr -

“Αναλαμβάνουμε τον ΓΣ, στηρίζουμε τον Ξενίδη”

Σημαντικές ειδήσεις προέκυψαν από την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Ηρακλή. Αποκάλυψαν ότι αύριο (25/10) αναλαμβάνουν τις τύχες του Ερασιτέχνη, ενώ ξεκαθάρισαν ότι στηρίζουν την λύση Ξενίδη-Κακιούση για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή. Παράλληλα εξήγησαν τους λόγους που δεν στηρίζουν τον Ανδρέα Παντελή.

Ο πρόεδρος της ΠΑΛΗ, Κώστας Τσιργογιάννης, στην αρχική του τοποθέτηση, είπε: «Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικές οι εξελίξεις. Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση. Υπάρχει και το βράδυ η συγκέντρωση και με τη σημερινή συνέντευξη Τύπου επιθυμούμε να ξεκαθαρίσει η θέση της Λέσχης. Καταρχήν θα θέλαμε να κάνουμε μια αναδρομή. Από 1 Ιουνίου, όπου και ξεκινήσαμε μέχρι και σήμερα η Λέσχη αποτελείται από φιλάθλους του Ηρακλή. Έχουμε περάσει όλοι μας από τα τσιμέντα του Καυτανζογλείου. Όταν ξεκινήσαμε, η ομάδα βρισκόταν στη Β΄ Εθνική. Ξέραμε ότι τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Η ομάδα δυστυχώς πλέον είναι στη Δ΄ Εθνική. Η ΠΑΛΗ δεν έχει καμία σχέση για το πώς ο Ηρακλής έφτασε σ’ αυτό το σημείο.

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη είναι παραιτημένη έως και σήμερα. Αποφάσισε η Λέσχη να μπει μπροστά και να κάνει μια προσπάθεια για να γίνει η διοίκηση Πρωτοδικείου του ΓΣ. Όταν είχαμε ξεκινήσει είπαμε ότι εμείς δεν είμαστε παράγοντες. Υπήρχε μια ανακύκλωση παραγόντων. Δεν μπορούσαμε όμως να μείνουμε αμέτοχοι. Εκτός από τη Λέσχη δεν φαίνεται τίποτα στον ορίζοντα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως άνθρωποι που έχουν συνεισφέρει στον Ηρακλή μένουν αμέτοχοι», ενώ πρόσθεσε: «Είχαμε κάνει ένα χρονοδιάγραμμα, με στόχο την αναγέννηση του Ηρακλή. Όλα τα τμήματα βρίσκονται στο σημείο μηδέν. Ευτυχώς που υπάρχει το βόλεϊ. Είχαμε ένα πλάνο, ώστε να δυναμώσει ο Ηρακλής στο κοινωνικό του προφίλ στην πόλη. Για τον Ερασιτέχνη Ηρακλή αργήσαμε ένα μήνα, αλλά είχαμε βάλει κάποιες προϋποθέσεις. Είχαμε τονίσει να μείνει ως πρόεδρος ο Γωγάκος, ο Τζήμας στο οικονομικό κομμάτι. Πήραμε μια γενναία απόφαση. Υπάρχουν δώδεκα άτομα από τη Λέσχη και θα καταθέσουμε αύριο τα ονόματα μας στον Γωγάκο. Αυτοί που μας ξέρουν λένε πως πάνε να κάνουν κάτι καλό. Πάρα ταύτα κάποιοι βιαστήκανε να μας κατηγορήσουνε. Πρέπει να μάθεις ο απέναντι σου ποιος είναι. Μαζί πάμε παντού και όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι ποιος. Ο Ηρακλής θα αναγκαστεί να παίξει στη Δ΄ Εθνική και είναι στο χέρι μας να μιλάνε και πάλι για τον Ηρακλή».

Έπειτα αναφέρθηκε στον Ανδρέα Παντελή, λέγοντας: «Στα τέλη Ιουλίου ο Ρέμος έδωσε την ομάδα στον Παντελή. Είχε πρόγραμμα και ένα πλάνο και έκανε μόλις δύο πράγματα. Διαιτητικό και Πολιτικά Δικαστήρια. Από εκεί και πέρα, ότι άλλο έχει υποσχεθεί και πει δεν το έχει πράξει. Όταν ορισμένοι είπαν με ποιο δικαίωμα η ΠΑΛΗ βρίσκεται στη συνάντηση με τον Ερασιτέχνη να σας πούμε ότι μας φώναζαν να είμαστε παρόντες. Ο Παντελή δεν αρνήθηκε να είμαστε παρόντες και εμείς. Τρεις φορές συναντηθήκαμε συνολικά με τον Παντελή. Η θέση του ήταν πως ο Ηρακλής δεν παίζει στη Δ΄ Εθνική και τόνισε ότι θα έβρισκε ένα ΑΦΜ. Μας έλεγε ότι υπήρχε μία ομάδα, η οποία ήταν οι Πόντιοι Κατερινής, αλλά όλα αυτά γινόταν από Τρίτη- Παρασκευή και από Παρασκευή- Τρίτη. Να υπογραμμίσουμε κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί πως αν δεν παίξει φέτος σ’ ένα κανένα πρωτάθλημα ο Ηρακλής, τότε θα ξεκινήσει από το Γ΄ τοπικό την επόμενη σεζόν. Όταν λοιπόν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να δηλωθεί η ομάδα στη Δ΄ Εθνική εμείς είπαμε στον Ερασιτέχνη να δηλώσει συμμετοχή. Έπρεπε να συμπληρώσουμε τα επίσημα έγγραφα. Έπρεπε να πληρώσεις το παράβολο, όμως δεν έχουμε δηλώσει ρόστερ και έδρα. Ωστόσο, από τη στιγμή που έχεις το πρωτόκολλο έχεις κάποια παράταση για να τα καταθέσεις τα υπόλοιπα», και συμπλήρωσε: «Πρέπει να βρούμε κάποιους ανθρώπους να προχωρήσει η ομάδα. Αυτοί που αποδέχτηκαν την πρόταση είναι ο Γιώργος Ξενίδης και ο Λευτέρης Κακιούσης. Φτάνουμε την τελευταία Πέμπτη, όπου υπάρχει συνάντηση με τον Γωγάκο. Ο Παντελή μας είπε πάλι το ίδιο πράγμα. Είπε ότι ήταν προφορική συμφωνία. Εμάς προσωπικά δεν μας έδειξε τίποτα. Ποιον πιστεύει ο κόσμος του Ηρακλή; Τι μας έχει δείξει αυτό το διάστημα… Στην Ανόρθωση έκανε δουλειά, αλλά σήμερα εδώ δεν είδαμε κάτι. Αφού τελείωσε την Πέμπτη να ρώτησε αν δεχόμαστε να υπάρχει Ηρακλής με διπλή ονομασία. Βγάλαμε την ανακοίνωση για την διπλή ονομασία. Εν κατακλείδι έμεινε μία πρόταση αυτή του Γιώργου Ξενίδη. Εμείς τον στηρίζουμε. Θα είναι το βράδυ στο Κατσάνειο να μας εξηγήσει το σχέδιο του».

Ο κ. Τσιργογιάννης αναφέρθηκε και στο μέλλον των κυανολεύκων: «Το πλάνο της ΠΑΛΗ, όταν ο Ηρακλής επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες με δικό του ΑΦΜ είναι να υπερασπιστούμε το καλό της ομάδας. Να μην υπάρχει ξανά θέμα μεγαλομετόχου. Πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν βήμα-βήμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει εκ νέου μεγαλομέτοχος στον Ηρακλή».

Ερωτηθείς, αν θα μπορούσαν να κάνουν περαιτέρω υπομονή για να περιμένουν μια πρόταση για άλλο ΑΦΜ, απάντησε: «Ο Παντελή δεν μας έφερε τίποτα. Αν έφερνε μια πρόταση σαφώς και θα τη μελετούσαμε. Ο Ηρακλής έχασε πέντε μήνες για να παίξει στην Σούπερ Λίγκα. Και τον τελευταίο μήνα περιμένουμε ένα ΑΦΜ. Πρέπει να γίνει μια προετοιμασία για να ανέβει ο Ηρακλής. Στόχος είναι η ομάδα να πάει τρένο και να ανεβεί άμεσα. Κάναμε υπομονή. Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε άλλο τον Παντελή. Πάντως, η δική μου ένσταση είναι αν μπορεί να πάρει και φάκελο. Είναι σίγουρο ότι θα μπορούσε;».

Αν από εδώ και πέρα θα ζητούνται εγγυήσεις ο κ. Τσιργογιάννης, υποστήριξε: «Σαν ερασιτέχνης από αύριο που θα είμαστε δεν επιτρέπεται στον οποιοδήποτε τυχαίο να μπαίνει μέσα στο γραφείο και να το παίζει πρόεδρος. Εκ των πραγμάτων θα υπάρχουν άνθρωποι από τον Ερασιτέχνη. Δε θα αφήσουμε έτσι το τμήμα. Θα τρέχει ο ΓΣ και θα βάλει μπροστά έναν άνθρωπο που θα τρέχει το ποδοσφαιρικό τμήμα, όπως ο Ξενίδης».

Ερωτηθείς, αν υπάρχουν άνθρωποι στο πλευρό του Ξενίδη, οι οποίοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να συνεισφέρουν, είπε: «Υπάρχουν δύο παράγοντες που θα πει ο ίδιος τα ονόματα τους. Πρέπει να ρίξουμε γέφυρες με πολύ κόσμο. Σαφώς, κάναμε έναν πόλεμο γυμνοί στα αγκάθια, αλλά τώρα πρέπει να έχουμε τη βοήθεια όλων».

Κλείνοντας, για το CAS, τόνισε: «Εφτασε σ’ ένα σημείο το CAS, όμως έπειτα «πάγωσε». Είχαμε χθες ένα μέιλ από τον κ. Ιωαννίδη ώστε να δούμε τι θα κάνουμε με το CAS. Χρειάζεται ένα ποσό για τα έξοδα. Αν μπορούμε να βοηθήσουμε θα το πράξουμε».

Το μέλος της ΠΑΛΗ, κ. Ζούρος επισήμανε για τον Ερασιτέχνη: «Η προσπάθεια που θέλουμε να κάνουμε είναι ακατόρθωτη. Θέλουμε να δούμε τι χρέη έρχονται κάθε μήνα. Να δούμε τι βγαίνει και τι μπαίνει από τον Ερασιτέχνη. Είναι εξαιρετικά δύσκολο αυτό που πάμε να κάνουμε. Πιστεύουμε ότι τους επόμενους δύο-τρεις μήνες να πάρει μπρος ο Ερασιτέχνης. Θα ενημερώνεστε κάθε 10-15 μέρες για την κατάσταση που επικρατεί. Πρέπει να κρατήσουμε τον ΓΣ ζωντανό. Πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις».