- Bluearena - https://bluearena.gr -

ΣΧΟΛΙΟ: Ποιο λάθος κ.Κουρίδη; Αρχίσαμε τα ανέκδοτα πάλι;

Ο Κουρίδης λέει, ναι, έκανε λάθος… Ας σταματήσει επιτέλους το παραμύθι. Ποιο λάθος; Τι λάθος; Κοροϊδευόμαστε; Είναι απίστευτος ο κυνισμός της φράσης που ξεστομίζει ο Κουρίδης την 1η Ιουλίου στο συμβούλιο της Ε.Π.Ο. Αμετροέπεια ηθικής στο μεγαλύτερο σημείο.


Τουλάχιστον η… επιτυχία του Κουρίδη είναι ότι… θυμόταν να σχολιάσει την υπόθεση. Διότι περίπου εκείνη την περίοδο, αρκετοί δημοσιογράφοι ήταν αυτοί που έπαιρναν στο τηλέφωνο τον Κουρίδη για να σχολιάσει τα… οργιώδη, απίστευτα των αποφάσεων και έκανε ότι δεν… θυμάται. Δύο πράγματα έλεγε τότε. “Κανένα σχόλιο” και “δεν θυμάμαι”.

Είναι εξωφρενικά προκλητικός για μία ακόμη φορά ο Κουρίδης. Από πέρσι, τότε με τον Λεβαδειακό και το CAS, με τον Ηρακλή να τον έχουν στη γωνία, στο φέτος με όλα όσα έχουν γίνει. Λάθος; Τι λάθος; Τι φράση είναι αυτή; Λάθος νούμερο πήρες στο τηλέφωνο και λες… “συγνώμη λάθος;” Εκεί πάει το λάθος, όχι εδώ κ.Κουρίδη που το μόνο που κάνετε όταν τοποθετείστε δημοσίως ή όταν αποκαλύπτονται δημοσίως οι τοποθετήσεις σας να βγάζετε από τα ρούχα του και να προκαλείτε έναν ολόκληρο κόσμο.

Τι λάθος; Τι λάθος; Τι λάθος είναι αυτό με μια ομάδα με ιστορία 103 χρόνων; Δεν υπάρχει η λέξη λάθος, δεν ταιριάζει. Κι αφού έγινε λάθος, πώς διορθώθηκε το λάθος;

Κύριε Κουρίδη, για την ενημέρωσή σας να σας πούμε ότι το λάθος δεν διορθώθηκε ποτέ. Το ξέρετε βέβαια πολύ καλά. Και η Ε.Π.Ο. είχε την ευκαιρία, αν… κοκκίνισε από ντροπή, να ασχοληθεί με αυτό το… λάθος. Υπήρχε στη συνέχεια το Διαιτητικό Δικαστήριο. Το ξεχάσατε; Υπήρχε στη συνέχεια και το τι έκανε η Ε.Π.Ο. στα πολιτικά δικαστήρια. Το ξεχάσατε κι αυτό; Και να μην λέει ο Πιλάβιος αυτά που είπε για το CAS και τι του… έγραψε ο Ηρακλής στο υπόμνημα. Το ξεχάσατε κι αυτό; Είχε τις ευκαιρίες της η Ε.Π.Ο. για να διορθώσει το… λάθος της.

Μην ιδρώνετε κ.Κουρίδη για το… λάθος. Απλώς, η δημοσιοποίηση των πρακτικών έδωσε στον κόσμο να καταλάβει ότι εκεί μέσα σας… αρέσει -και- να σπάτε πλάκα ο ένας με τον άλλον. Κάντε ένα γκάλοπ λοιπόν κ.Κουρίδη και ρωτήστε τους συμμετέχοντες στο Δ.Σ. “Πόσοι από εσάς πιστεύετε ότι κάναμε λάθος με τον Ηρακλή;” Σταματήστε να παίζετε άλλο με τη νοημοσύνη του κόσμου.

Εδώ οφείλει να θυμίσει κάποιος ότι δεν είναι μόνο αυτή η δήλωση του Κουρίδη για… “λάθος”. Είναι και η άλλη απίστευτα προκλητική τοποθέτηση του Πιλάβιου στη συνέντευξη που έδωσε στη NOVA και μίλησε για “καλές, κακές και περίεργες αποφάσεις” της δικαιοσύνης. Της δικής του δικαιοσύνης, της Ε.Π.Ο.

Ο Πιλάβιος μιλά για “κακές και περίεργες αποφάσεις” κι ο Κουρίδης μιλά για “λάθος”. Αυτό όμως δεν είναι αυτοκριτική. Αυτό μόνο κάποιος που… προσγειώνεται τώρα στην Ελλάδα από κάποιον άλλον πλανήτη θα μπορούσε να το εκλάβει έτσι. Αυτές οι παραδοχές είναι δείγμα του ότι η ασέβεια προς τον Ηρακλή συνεχίζεται.

Αν πραγματικά νιώθατε εσείς οι δύο (Πιλάβιος και Κουρίδης) ότι υπάρχει… λάθος, ότι υπάρχουν… κακές και περίεργες αποφάσεις θα κάνατε τα πάντα για να τις διορθώνατε, θα ενισχύατε το κοινό περί δικαίου αίσθημα, θα δεχόσασταν έστω… μισή φορά να απαντήσετε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για θέματα Ηρακλή. Δεν δεχτήκατε ποτέ γιατί αποδείχτηκε και αποδεικνύεται ότι δεν έχετε τις απαντήσεις.

Οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις είναι αφιερωμένες στους πολιτικούς που έχουν αφήσει αυτούς τους ανθρώπους να αλωνίζουν. Είναι αφιερωμένες στο σύστημα της υποκρισίας. Είναι αφιερωμένες στους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς της Ε.Π.Ο.

Ε, λοιπόν κ.κ.Φάκο και Αντωνακάκη τι λέτε; Δεν θα μπορούσατε να καλέσετε τους επικεφαλής σας σε απολογία; Ελα εδώ κ.Κουρίδη και εξήγησέ μας τι εννοείτε με το έγινε λάθος; Ελα εδώ κύριε Πιλάβιε και μίλησε μας για τις κακές και τις περίεργες αποφάσεις. Κάτι που θα έπρεπε να έχει ήδη κάνει και ο εισαγγελέας.

Ή αν μπορεί κάποιος από εσάς (νομικοί είστε…) να εξηγήσει το πώς η απόφαση για τον Ηρακλή είναι τοποθέτηση στην τελευταία θέση της βαθμολογίας (και κατ’ επέκταση υποβιβασμός) και η απόφαση (της ίδιας επιτροπής) για τον Αστέρα Τρίπολης ήταν υποβιβασμός στην κατώτερη κατηγορία απευθείας και όχι τοποθέτηση στην τελευταία θέση στη βαθμολογία. Θα θυμάστε ότι υπήρχαν νομικοί που… οργίαζαν (τότε με τον Ηρακλή) ξιφουλκώντας κατά του σκεπτικού της απόφασης. Θα θυμάστε επίσης και ποια ήταν η ομάδα που ευνοήθηκε τότε; Ε;

Κι ενώ κανείς δεν σχολίαζε την ουσία των ενστάσεων από τη μεριά των επιτροπών έρχεται μήνες μετά, η ίδια επιτροπή και παίρνει μια διαφορετική απόφαση. Ποιο από αυτό είναι σωστό και ποιο λάθος;

Και μέσα σε όλα αυτά τα προφανή που δίνουν δίκιο στον Ηρακλή, υπάρχει ένας Ηρακλής που δεν έχει κάνει ούτε μία μήνυση και ούτε μία αγωγή. Ενας Ηρακλής που μαδούσε τη μαργαρίτα για το αν θα πάει στα πολιτικά δικαστήρια, για το τι θα κάνει με το CAS. Ενας Ηρακλής που από τον προηγούμενο Απρίλιο άλλαξε τέσσερα διοικητικά σχήματα που έπαιρναν αποφάσεις και καμιά 15αριά δικηγόρους. Αλλη απόφαση έπαιρνε ο ένας, άλλη ο άλλος…

Το σύστημα πολέμησε τον Ηρακλή. Το σύστημα πολεμά τον Ηρακλή που με αξιοπρέπεια και περηφάνια ορθώνει το ανάστημα. Το σύστημα όμως στην πρεμούρα του έκανε τόσα, τόσα λάθη (λάθη καταγεγραμμένα) που είναι να απορεί κανείς πώς ο Ηρακλής δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί κανένα από αυτά, δεν έχει εκμεταλλευτεί κανένα από αυτά.

Πόσο λάθος είναι μια σειρά από συμπτώσεις; Ο Κουρίδης μιλά για λάθος σε μια ιστορία που την ίδια μέρα η δική του επιτροπή (Ιδιότητας και Μεταγραφών) παίρνει μια απόφαση και την ίδια μέρα η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκα παίρνει την απόφαση κατά του Ηρακλή που την εκμεταλλεύεται ο Αστέρας. Πώς το εννοεί ακριβώς ο Κουρίδης το λάθος;

 

-Ο Γιάννης Πάγκος εργάζεται στη NOVA.