- Bluearena - https://bluearena.gr -

“Η ΕΠΟ ξεγυμνώθηκε σε όλα τα επίπεδα”

Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Γεγονότα» φιλοξενήθηκε ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού, κ. Γιώργος Ορφανός και συζήτησε με τους συντελεστές της εκπομπής για το θέμα του Ηρακλή.

Αναφερόμενος αρχικά στην κατάληξη της υπόθεσης του Ηρακλής, ο κ. Ορφανός τόνισε: «Η ΕΠΟ ξεγυμνώθηκε σε όλα τα επίπεδα, τον είχαν στο στόχαστρο τον Ηρακλή, βρήκαν ένα κενό στην εκπροσώπηση του και πέτυχαν τελικά τον στόχο τους. Όταν είσαι δυνατός μπορείς και προβάλλεις αντίσταση αλλά όταν είσαι αδύναμος δεν μπορείς, βρήκαν λοιπόν τα κενά στην ΕΠΟ, έκαναν χρήση του περίφημου αυτοδιοίκητου με τον χειρότερο τρόπο και όλα έγιναν σε βάρος του Ηρακλή. Τον κατηγόρησαν με το άρθρο 20 και τον τιμώρησαν με το άρθρο 26 γεγονός πρωτόγνωρο. Επίσης από που αντλεί το δικαίωμα η ΕΠΟ να κρίνει το μετοχικό καθεστώς του Ηρακλή και να λέει αν είναι βιώσιμος ή όχι; Δυστυχώς ο Ηρακλής ήταν αδύναμος διοικητικά, ήταν στο στόχαστρο και φτάσαμε τελικά έως εδώ. Το κακό είχε ξεκινήσει από νωρίς, θυμάμαι ότι στην Βουλή τότε κανείς δεν ρώτησε τον κ. Πιλάβιο που βρήκε τα χαρτιά που ανέμιζε σε βάρος του Ηρακλή και με ποιο δικαίωμα τα δημοσιοποίησε εκθέτοντας τον Ηρακλή. Η ΕΠΟ χρησιμοποίησε το αυτοδιοίκητο ως εργαλείο για να εξοντώσει τον Ηρακλή, παίρνοντας τις αποφάσεις που ήθελε και όχι σύμφωνα με τον νόμο»

Για την ανακοίνωση των οργανωμένων φίλων του Ηρακλή, που αναφέρει ότι η εξόντωση του Ηρακλή ήταν πολιτική απόφαση:
«Δεν έχω στοιχεία να υποστηρίξω κάτι τέτοιο, πως ήταν πολιτική απόφαση ο υποβιβασμός του Ηρακλή και δεν ξέρω με ποια ακριβώς έννοια το αναφέρουν οι φίλοι του Ηρακλή. Πιστεύω όμως ότι δεν είναι τόσο απλό για την Πολιτεία να βάλει όλη την οικογένεια του Ηρακλή απέναντι της»

Συνεχίζοντας ο κ. Ορφανός ανέφερε επίσης:
«Είναι πάντως εύκολο τώρα να κάνεις τον παληκαρά με την ΕΠΟ, εγώ πάντως το είχα κάνει πολύ νωρίτερα και είχα έρθει σε κόντρα για το αυτοδιοίκητο και πολλά ακόμη ζητήματα. Θυμάμαι τότε ότι ο Μπλάτερ είχε πει στον Γκαγκάτση «no law, no money» εννοώντας ότι αν δεν τηρούνται οι νόμοι δεν μπορεί να περιμένει οικονομική βοήθεια από το κράτος αλλά μόλις έφυγα έσπευσαν οι επόμενοι να δώσουν χρήματα στην ΕΠΟ. Η Πολιτεία έχει καθήκον να προστατεύει τους νόμους και να φροντίζει να υπάρχει δικαιοσύνη και για τους αδύναμους. Κανονικά θα έπρεπε να ερωτηθεί ο κ. Πιλάβιος τι εννοούσε με τις δηλώσεις για «περίεργες και κακές αποφάσεις της δικαιοσύνης», θα έπρεπε να ερευνηθεί και αυτό το θέμα αλλά δεν συνέβη»

Σε ερώτηση αναφορικά με τις φήμες για την ακίνητη περιουσία του Ηρακλή και αν υπάρχει κίνδυνος να χαθεί, ο κ. Ορφανός είπε:
«Για την Μίκρα είχαμε υπογράψει την σύμβαση πριν από 5 χρόνια και είχαμε παραχωρήσει τα στρέματα για να γίνει γήπεδο. Τώρα τα περιθώρια έχουν στενέψει και πρέπει να δραστηροποιηθεί η οικογένεια του Ηρακλή. Μέχρι τον Αύγουστο του 2012 θα πρέπει να έχουν γίνει ενέργειες για το γήπεδο, αν είναι δυνατό να έχουν αρχίσει οι εργασίες καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει ο Ηρακλής να κάνει ένα νέο διακανονισμό με την Πολιτεία για το θέμα αυτό. Αλλιώς θα χαθεί πάλι πολύτιμος χρόνος για το γήπεδο, σχέδια υπάρχουν, έχω δει την μελέτη και είναι πολύ καλή και μέσα σε ένα χρόνο πρέπει να φροντίσει ο ερασιτέχνης Ηρακλής να προχωρήσει η υπόθεση. Το καλύτερο θα ήταν να έχει καταλήξει ο διαγωνισμός μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και να υπάρχει μια εταιρεία έτοιμη να αρχίσει την κατασκευή του γηπέδου, έστω και αν τα έργα αρχίσουν 1-2 χρόνια αργότερα»

Συμπλήρωσε επίσης:
«Τα στρέματα έχουν δοθεί στον Ηρακλή για να μπορέσει να βγάλει να άδεια και να έχει χώρο για πάρκινγκ στο νέο γήπεδο και αυτά τα στρέματα δεν μπορεί να τα «φάει» κανείς από τα χέρια του Ηρακλή καθώς έχουν χαρακτηριστεί μόνο για αθλητική χρήση και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλιώς. Δεν κινδυνεύει η περιουσία του Ηρακλή, έχουμε κάνει από τότε όλες τις ενέργειες αλλά θα πρέπει να δραστηροποιηθεί η οικογένεια του Ηρακλή, να βρει ανθρώπους που θα τρέξουν την υπόθεση και να γίνει το έργο»

Για τους Χορτατζήδες:
«Εκεί ο Ηρακλής έχει την δυνατότητα να κάνει ένα ωραίο κλειστό γήπεδο για μπάσκετ και για βόλεϊ και από ότι ξέρω αυτό που ζητά είναι μια αύξηση στον συντελεστή δόμησης ώστε να έχει περισσότερα οφέλη από τους εμπορικούς χώρους που θα δημιουργηθούν. Δεν βλέπω πάντως να πολυενδιαφέρεται η Πολιτεία για να δώσει λύση αυτό το διάστημα, όπως είπα και πριν ο Ηρακλής θα πρέπει να μεριμνήσει να βρει ανθρώπους για να τρέξει και αυτό το θέμα ώστε να έχει το μέγιστο όφελος»
Κλείνοντας, ο κ. Ορφανός είπε:
«Εμείς αγαπάμε τον Ηρακλή και θα πρέπει η οικογένεια του συλλόγου να παραμείνει ενωμένη, συσπειρωμένη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Είναι η μόνη λύση για να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά ο σύλλογος αυτή την στιγμή. Εύχομαι και ελπίζω να συμβεί αυτό και ο Ηρακλής θα βρει τον δρόμο του».

Πηγή: Liberofm.gr