ΣΧΟΛΙΟ: Το μεγαλύτερο στήσιμο όλων των εποχών

Η τελευταία ελπίδα παραμονής χάθηκε χθες. Ο Σοφοκλής Πιλάβιος και οι «συνεργάτες» του ολοκλήρωσαν το μεγαλύτερο στήσιμο όλων των εποχών, καθώς με τα διαδοχικά τους …

Ηρακλής

Η τελευταία ελπίδα παραμονής χάθηκε χθες. Ο Σοφοκλής Πιλάβιος και οι «συνεργάτες» του ολοκλήρωσαν το μεγαλύτερο στήσιμο όλων των εποχών, καθώς με τα διαδοχικά τους «χτυπήματα» κάτω από τη μέση εμφάνισαν τις διαθέσεις τους πως δεν έχουν κανένα απολύτως σκοπό να απονείμουν δικαιοσύνη στον εξωπραγματικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Φυσικά, «σύμμαχο» σε όλο αυτό το παιχνίδι που παίχτηκε στις πλάτες του Ηρακλή είχε και σύσσωμη την Πολιτική ηγεσία της χώρας, η οποία πετούσε τον… αετό της, προκαλώντας όχι μόνο τον κόσμο του Ηρακλή, αλλά και όλο τον φίλαθλο κοινό που προτιμά ένα Πρωτάθλημα, χωρίς στημένους αγώνες και παράγοντες που ελέγχουν τα πάντα τόσο εντός, όσο εκτός των τεσσάρων γραμμών. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου που αμφιβάλλω κατά πόσο ξέρει το χρώμα της μπάλας, αλλά στους πολιτικούς αυτής της πόλης και ειδικότερα στους κ. κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, Χάρη Καστανίδη, που αποτελούν και δυναμικά μέλη της Κυβέρνησης, έχοντας ειδικά ο πρώτος βοηθήσει άλλες ομάδες στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο Πιλάβιος κατάφερε να αφήσει όλα τα «αφεντικά» του ευχαριστημένα με τον τρόπο που λειτούργησε στα δύο ζητήματα (αδειοδότηση, ενημερότητα) αν και δε θα έλεγε όχι στο να βολέψει καμία ομάδα ακόμη από την Football League. Δε σεβάστηκε ούτε τα ιερά τέρατα του ποδοσφαίρου μας, όπως οι Βασίλης Χατζηπαναγής, Σάββας Κωφίδης, Λάκης Παπαϊωάννου, διότι μέχρι και σ’ αυτούς άλλα έλεγε μπροστά τους και άλλα από πίσω τους. Και όλα αυτά αποδεικνύουν ότι τα πρωταθλήματα μας θα συνεχίσουν στους… ίδιους ρυθμούς διαπλοκής, προκειμένου να ξεπεράσουμε και τον «πάτο» στον οποίο βρισκόμαστε τη δεδομένη χρονική στιγμή. Κλείνοντας θέλω να αναφέρω και κάτι ακόμα που με έχει κάνει να σιχαθώ το ποδόσφαιρο.

Τον τελευταίο ένα μήνα έχουν προκύψει τουλάχιστον δέκα σκάνδαλα και όμως κανείς δεν ασχολείται και από ότι καταλαβαίνω περνάνε στο… ντούκου, δίχως να υπάρξει ούτε μία αντίδραση… Αυτή είναι η κατάντια μας ή αν προτιμάτε η ΞΕΦΤΙΛΑ μας…

Το σχόλιο είναι του Χάρη Λάμπρου και φιλοξενήθηκε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας “Αθλητικά Νέα”.

Σχετικά Άρθρα

Αυστηρό “φιλτράρισμα” στον – όποιον – υποψήφιο επενδυτή…

Ποδόσφαιρο

Back to Top