Μεγαλώνει η λίστα των… περίεργων αγώνων

Μεγάλες αποκαλύψεις στην τηλεοπτική “Δίκη”. Σύμφωνα με λεγόμενα του κ. Βοργιά και του δημοσιογράφου, Μπάμπη Κατσούλη, δύο παιχνίδια του 2008, το ΠΑΣ Γιάννενα-Καστοριά …

Ροπαλιές

Μεγάλες αποκαλύψεις στην τηλεοπτική “Δίκη”. Σύμφωνα με λεγόμενα του κ. Βοργιά και του δημοσιογράφου, Μπάμπη Κατσούλη, δύο παιχνίδια του 2008, το ΠΑΣ Γιάννενα-Καστοριά 1-2 και το Ξάνθη-Παναθηναϊκός 3-2, είναι ύποπτα για στήσιμο καθώς παίκτηκαν μεγάλα ποσά από την Ελλάδα σε εταιρεία της Μαλαισίας.

Ο κ. Βοργιάς είπε αρχικά: “Το 2008, στο παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννενα-Καστοριά, στο οποίο είχε νικήσει η Καστοριά με 1-2. Κάποιος από την Ελλάδα είχε παίξει 1.000.000 ευρώ σε εταιρεία της Μαλαισίας και κέρδισε 10.000.000 ευρώ. Υπάρχει και ένα παιχνίδι της Σούπερ Λίγκα την ίδια περίοδο. Ένας γιος παράγοντα είχε παίξει να χάσει η ομάδα του με 3-2 και το πέτυχε. Δεν θέλω να πω ποιος ήταν ο γιος παράγοντα και ποιό το ματς. Αυτός είχε παίξει 1.500.000 ευρώ σε εταιρεία της Μαλαισίας και κέρδισε 13.500.000 ευρώ”.

Λίγο αργότερα βγήκε στον αέρα ο δημοσιογράφος, Μπάμπης Κατσούλης (Φίλαθλος), και είπε: “Ήταν η περίοδος που το σύστημα διερεύνησης των στημένων της UEFA δεν είχε εφαρμογή. Τα παιχνίδια που η UEFA διερευνά σαν στημένα είναι αυτά στα οποία χάνουν πολλά λεφτά οι εταιρείες. Το Ρεάλ-Μίλαν 2-3 για παράδειγμα δεν μπορεί να ελεγθεί σαν στημένο γιατί τα λεφτά δεν τα έχασαν η εταιρείες, τα έχασαν οι παίκτες.

Εδώ μιλάμε για δύο ελληνικά παιχνίδια του 2008 που παίκτηκαν υπερβολικά μεγάλα ποσά στην Μαλαισία. Το παιχνίδι της Σούπερ Λίγκα ήταν το Ξάνθη-Παναθηναϊκός 3-2. Παίκτηκαν 1.600.000 ευρώ και με απόδοση 8,5 κερδήθηκαν περίπου 13.000.000 ευρώ. Δεν ξέρω αν αυτός που τα έπαιξε ήταν παράγοντας. Το άλλο ματς ήταν το ΠΑΣ Γιάννενα-Καστοριά 1-2. Θυμάμαι ότι τότε ο κ. Κούγιας τα είχε βάλει με τον Σιντιμπέ.

Ήταν η περίοδος της υπόθεσης Βάλνερ. Μετά από εκείνο το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στην τρίτη θέση και δεν είχε έννομο συμφέρον να κυνηγήσει την υπόθεση Βάλνερ. Αν είχε νικήσει την Ξάνθη ή θα έπαιρνε πρωτάθλημα ή θα έμενε δεύτερος και θα είχε συμφέρον να κυνηγήσει την υπόθεση Βάλνερ και να το πάρει στα χαρτιά. Και νομίζω ότι θα την κέρδιζε την υπόθεση”.

Με αφορμή την αποκάλυψη για το ΠΑΣ Γιάννενα-Καστοριά του 2008, ο Αλέξης Κούγιας, μεγαλομέτοχος τότε του ΠΑΣ Γιάννενα, μίλησε για τα… απίστευτα γκολ που δέχθηκε ο Σιντιμπέ σε εκείνο το ματς.

Μιλώντας στην “Δίκη”, ο Κούγιας είπε: “Πριν από εκείνο το παιχνίδι τα Γιάννινα ήταν αήττητα και πρώτα στην βαθμολογία. Και παίζαμε με την Καστοριά που ήταν τελευταία στην βαθμολογία. Παρά την εντολή μου στον κ. Χατζάρα, αυτός χρησιμοποίησε τον Σιντιμπέ.

Είχα δώσει εντολή, από τη στιγμή που ο Ζαφειρόπουλος ήταν υγιής, να παίζει μόνον αυτός. Είχα πει ό,τι και να γίνει, μέχρι να τελειώσουν οι μεταγραφές, να μην παίζει ο Σιντιμπέ, γιατί υπήρχαν υπόνοιες.

Είχα αργήσει να πάω στο ματς τότε και μπήκα στο γήπεδο με την έναρξη. Ρώτησα αν ήταν τραυματίας ο Ζαφειρόπουλος και αυτός μου είπε πως όχι και ο Χατζάρας του είπε να μείνει εκτός για να ξεκουραστεί.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top