Ιωαννίδης: “Θέλουμε να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι”

Ο έτερος βουλευτής που παραβρέθηκε στη συνέντευξη τύπου ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης: «Τρεις είναι οι διαστάσεις του αθλητισμού. Είναι το ντόπινγκ, τα στημένα και …

Ηρακλής

Ο έτερος βουλευτής που παραβρέθηκε στη συνέντευξη τύπου ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης: «Τρεις είναι οι διαστάσεις του αθλητισμού. Είναι το ντόπινγκ, τα στημένα και η βία. Υπάρχει η βία γιατί ο κόσμος πιστεύει ότι δεν υπάρχει διαφάνεια. Για αυτό είμαι υπέρ του αυτοδιοίκητου. Το αυτοδιοίκητο να έχει διαφάνεια και ισονομία, για να υπάρχει η κόκκινη γραμμή και να μην επεμβαίνει η πολιτεία.

Εδώ καταδικάζουν κάποιον σε θάνατο και υπάρχει μεγάλο ερώτημα για το αν είναι ο μόνος που έχει κάνει παράβαση. Μπορεί να το πει κάποιος με βεβαιότητα; Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μας ανέφερε κατά λάθος τον Ηρακλή και μόνο; Ότι η UEFA έστειλε χαρτί με μυστικότητα και όπου μας βολεύει ακολουθούμε τι λέει αυτή και όπου δε μας βολεύει όχι. Στη βία γιατί δεν ακολουθούμε τι λέει και το ακολουθούμε στα οικονομικά;

Θέλουμε να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι για να πειστεί ο κόσμος ότι δεν υπάρχει αδικία. Είναι ο μοναδικός ο Ηρακλής ή υπάρχουν κι άλλοι; Για να μη λέει ο κάθε φίλαθλος ότι όποιος είναι μικρός δε βρίσκει το δίκιο του και ο μεγάλος το βρίσκει.

Για αυτό πρότεινα και για τη βία να υπάρχει «ποινοκατάλογος». Δεν μπορεί για τα ίδια πράγματα να υπάρχουν διαφορετικές ποινές. Να υπάρξει ισονομία και να μην τρώει το μεγάλο ψάρι το μικρό.

Στέκομαι στη δέσμευση του προέδρου της ΕΠΟ ότι θα έρθει σε μια εβδομάδα για να ανοιχτούν οι φάκελοι. Η εβδομάδα πέρασε. Δεν έγινε ολομέλεια της ΕΠΟ για να μας φέρει τους φάκελους και ήρθε η Λίγκα να μας πει ότι έχουμε υπογράψει να μην υπάρξει άνοιγμα των φακέλων. Γιατί αναφέρθηκε άλλωστε η ΕΠΟ μόνο στον Ηρακλή, μόνο ο Ηρακλής έχει παρατυπίες; Η Σούπερ Λίγκα έτσι κι αλλιώς έχει πάρει ότι αρμοδιότητες της έδωσε η ΕΠΟ. Δεν είχε καμία δικαιοδοσία. Περιμένουμε να μας πουν γιατί ο Ηρακλής ενώ υπήρχαν τρεις ποινές δέχεται αυτή.

Μας τα είχαν πει άνθρωποι του ποδοσφαίρου, ότι θα πάει εκεί ο Ηρακλής και θα γίνει αυτό. Εμείς επιμένουμε στην ισονομία και τη διαφάνεια. Αν είναι έτσι και όλοι οι άλλοι έχουν νόμιμα έγγραφα, τότε τι να πω. Ο καθαρός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Πρώτη φορά πέντε κόμματα συμφώνησαν, δεν έχει ξαναγίνει αυτό, να ανοίξουν από μια διακομματική επιτροπή οι φάκελοι και να πειστεί ο κόσμος ότι δεν υπάρχει κανένα κυνήγι προς ένα μόνο σωματείο.

Ο Ηρακλής δεν πήρε ενημερότητα για 12.000 ευρώ. Το 1,4 εκατ. ευρώ που έδωσε ο Ηρακλής στην πολιτεία και η εκχώρηση που έκανε στην ΕΠΟ για να πάρει τις 700.000 ευρώ που έδωσε, ήταν λίγα και δεν μπορούσε να εξοφλήσει τα 12-13 χιλιάρικα; Η ένσταση γίνεται για το ΑΕΚ – Ηρακλής που είναι πριν γίνει η ένσταση, με τον Ηρακλή να δίνει συνολικά 2,1 εκατ. ευρώ και δεν έδωσε 13.000 ευρώ για να πάρει ενημερότητα; Μερικά πράγματα είναι και αυτονόητα».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top