Αποφάσισαν για τον ΟΦΗ, ΔΙΑΛΥΟΥΝ τον Ηρακλή

Μετά το Διαιτητικό Δικαστήριο που δήλωσε αναρμόδιο να εξετάσει το ζήτημα των αδειοδοτήσεων και η εκτελεστική γραμματεία της ΕΠΟ άναψε κόκκινο στις ομάδες που ψάχνουν …

Ηρακλής

Μετά το Διαιτητικό Δικαστήριο που δήλωσε αναρμόδιο να εξετάσει το ζήτημα των αδειοδοτήσεων και η εκτελεστική γραμματεία της ΕΠΟ άναψε κόκκινο στις ομάδες που ψάχνουν το δίκιο τους. Απέρριψε την αίτηση του ΟΦΗ για ανάκληση της απόφασης, οπότε πλέον οι μοναδικοί δρόμοι για να δικαιωθεί ο Ηρακλής, είναι το CAS και τα Πολιτικά Δικαστήρια. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες.

“Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συνεδρίασε τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2011, δια περιφοράς λόγω του κατεπείγοντος του υπό εξέταση θέματος, με θέμα ημερήσιας διάταξης την «Αίτηση Επανάληψης Διαδικασίας – Ανάκληση Αποφάσεως» της Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η. κατά της από 23.05.2011 Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης Ομάδων.

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. και της Εκτελεστικής Γραμματείας Σοφοκλής Πιλάβιος παρουσίασε στα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας τα δεδομένα του θέματος:

1. Από τον Κανονισμό Αδειοδότησης Ομάδων της Ε.Π.Ο. και ειδικότερα από τον Δικονομικό Κανονισμό Λειτουργίας των Δικαιοδοτικών Οργάνων Αδειοδότησης Ομάδων της Ε.Π.Ο. προβλέπονται δύο στάδια διαδικασίας λήψης της άδειας. Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης (Π.Ο.Α.) είναι αρμόδιο για την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό και η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης είναι αρμόδια για την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο και τελευταίο βαθμό. Διαδικασία επανεξέτασης με οποιονδήποτε τρόπο (αίτηση ανάκλησης, αίτηση επανεκτίμησης κ.λ.π.) δεν προβλέπεται.

2. Επιπλέον, με έγγραφό της (28.05.2011), η UEFA τονίζει ότι «σύμφωνα με τον Κανονισμό Αδειοδότησης και Οικονομικού Ευ Αγωνίζεσθαι της UEFA (Έκδοση 2010) αλλά και τον Κανονισμό Αδειοδότησης Ομάδων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων είναι τελική και εφόσον έχει ληφθεί τελική απόφαση δεν είναι δυνατή η επανεξέταση μιας υπόθεσης».

Μετά από συζήτηση επί του θέματος, τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας αποφάσισαν ομόφωνα ότι η αίτηση «Επανάληψης Διαδικασίας – Ανάκλησης Αποφάσεως» της υπόθεσης, που κατέθεσε η Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η., είναι εκτός κανονιστικού πλαισίου της αδειοδότησης των ομάδων και της ΕΠΟ γενικότερα και δεν μπορεί να γίνει δεκτή”, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ.

Με απλά λόγια, ακόμη και αν δικαιωθεί ο Ηρακλής στο ζήτημα της ασφαλιστικής ενημερότητας, οι πιθανότητες να δικαιωθεί στο ζήτημα των φακέλων είναι πλέον ελάχιστες…

Σχετικά Άρθρα

Αυστηρό “φιλτράρισμα” στον – όποιον – υποψήφιο επενδυτή…

Ποδόσφαιρο

Back to Top