Χατζηαποστόλου: «Φαγοπότι στην ΕΠΟ»

Σε σημαντικές δηλώσεις προχώρησε ο Βασίλης Χατζηαποστόλου, ο οποίος πρότεινε πρόσφατα στον Σοφοκλή Πιλάβιο να ανοιχτούν οι φάκελοι των ομάδων στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ. …

Ηρακλής

Σε σημαντικές δηλώσεις προχώρησε ο Βασίλης Χατζηαποστόλου, ο οποίος πρότεινε πρόσφατα στον Σοφοκλή Πιλάβιο να ανοιχτούν οι φάκελοι των ομάδων στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Libero 107,4” για την πρόταση αυτή, ο κ. Χατζηαποστόλου τόνισε αρχικά: «Έλαβα υπ’ όψη όσα έγιναν στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής ενώ μαζί με τον κ. Γκαγκάτση είχα δώσει σκληρό αγώνα για το αυτοδιοίκητο της ομοσπονδίας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλω την διαφάνεια. Έτσι κατηγόρησα αρχικά τον κ. Πιλάβιο γιατί έδειξε εκείνο το χαρτί για τον Ηρακλή στην Βουλή, αυτό ήταν παραβίαση της εμπιστευτικότητας και μου απάντησε ότι ως πρόεδρος έχει αυτό το δικαίωμα. Του είπα τότε ότι σε όλα τα ραδιόφωνα της Μακεδονίας τον κατηγορούν για ιδιοτέλεια αλλά δεν απάντησε και ζήτησα το άνοιγμα των φακέλων από μια ειδική επιτροπή που θα δημιουργούσε η ΕΠΟ, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση στις ομάδες. Θεωρώ επίσης ότι το κομμάτι «πλαστά έγγραφα» πρέπει να ακουμπάει και άλλες ομάδες αλλά δεν μας είπε τίποτε. Το θέμα για το άνοιγμα των φακέλων δεν τέθηκε για ψήφιση στο ΔΣ της ΕΠΟ, δεν θα περνούσε η πρόταση μου, ούτως ή άλλως, αλλά τουλάχιστον θα φαινόταν ότι υπάρχουν κι άλλοι στη ομοσπονδία που το ήθελαν και θα ήταν πλήγμα για την ΕΠΟ. Ένας άλλος σύμβουλος όμως είπε στον κ. Πιλάβιο να στείλουμε επιστολή στην Uefa και να της ζητήσουμε να επιστρέψει το άνοιγμα των φακέλων και αυτό τελικά αποφασίστηκε».

Συνεχίζοντας είπε επίσης: «Το χαρτί που παρουσίασε ο κ. Πιλάβιος στην Βουλή δεν είχε σχέση με το θέμα της αδειοδότησης του Ηρακλή, η επιτροπή αδειοδότησης δεν εξετάζει τις ενημερότητες. Η ΕΠΟ όμως είχε δώσει άδεια για να γίνουν οι μεταγραφές και έχω υπόνοιες ότι γινόταν φαγοπότι σε αυτό το θέμα από κάποιους στην ομοσπονδία».

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι η Uefa θα επιτρέψει το άνοιγμα των φακέλων: «Δεν πιστεύω ότι η Uefa θα είναι θετική, θα είναι αρνητική η απάντηση της. Η Uefa άλλωστε σχεδόν πάντα δίνει στις ομοσπονδίες, την απάντηση που αυτές επιθυμούν όταν υπάρχει κάποιο τέτοιο αίτημα, ας μην ξεχνάμε ότι η ΕΠΟ ψηφίζει για την προεδρία της Uefa και επιθυμούν τις καλές σχέσεις».

Σε ερώτηση για το αυτοδιοίκητο: «Το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ αφορά σε λειτουργικά θέματα, δηλαδή πως θα ορίζει τους αγώνες, ποιες τιμωρίες θα υιοθετεί κτλ δεν έχει να κάνει με τον έλεγχο των ομάδων. Το άνοιγμα των φακέλων όμως θα αποδείξει ότι υπάρχουν πολλές ατέλειες σε πολλές ακόμη ομάδες ενώ αν γίνει έλεγχος και για τις ενημερότητες θα προκύψουν προβλήματα και για άλλες ομάδες αλλά μόνο για τον Ηρακλή βγήκε κάτι στην δημοσιότητα».

Κλείνοντας, ο κ. Χατζηαποστόλου ανέφερε: «Πολλά από τα αδικήματα όμως θα έχουν παραγραφεί μέχρι να γίνει έλεγχος. Ο Ηρακλής έχει τώρα την εξέταση της έφεσης αλλά πιστεύω ότι μπορεί να πάει την υπόθεση και σε τρίτο βαθμό, στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ. Μπορεί να προσφύγει εκεί όχι μόνο για την αδειοδότηση αλλά και για την ενημερότητα, εγώ αυτό θα έκανα. Ο Ηρακλής αδικείται και είναι κρίμα για τον κόσμο του. Θα ήθελα πάντως να πω για το θέμα της βιωσιμότητας, επειδή ακούγονται διάφορα και για άλλες ομάδες, όπως ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για παράδειγμα, ότι οι ομάδες πρέπει να δείχνουν κάθε χρόνο βελτίωση της θέσης τους στο ισολογισμό και αυτό έλαβε υπʼ όψη η επιτροπή στην περίπτωση του Ηρακλή».

Σχετικά Άρθρα

Αυστηρό “φιλτράρισμα” στον – όποιον – υποψήφιο επενδυτή…

Ποδόσφαιρο

Back to Top