Νέες καταγγελίες για Μπέο και η… δυσφήμηση!

Ο Ηρακλής κατηγορήθηκε για δυσφήμηση του αθλήμστος κι ενώ γύρω συνεχίζουν να χορεύουν καταγγελίες και δηλώσεις για τους φερόμενους ως ύποπτους αγώνες στην Ελλάδα. Κι …

Διάφορα

Ο Ηρακλής κατηγορήθηκε για δυσφήμηση του αθλήμστος κι ενώ γύρω συνεχίζουν να χορεύουν καταγγελίες και δηλώσεις για τους φερόμενους ως ύποπτους αγώνες στην Ελλάδα. Κι όταν στο σκεπτικό της απόφασης της Superleague -για να δικαιολογηθεί η απόφαση για τον Ηρακλή- αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο Ηρακλής έθεσε σε… “αμφισβήτηση τη λειτουργία αλλά και αυτή καθεαυτή την υπόσταση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου”(!) μπορείς να γελάς και με την υποκρισία. Από το zougla.gr βγήκαν στη δημοσιότητα νέες καταγγελίες για τον Αχιλλέα Μπέο που εκτός του ότι με την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου είναι στα play off είναι και σύμβουλος της Ε.Π.Ο. Διαβάστε τοι αναφέρει το ρεπορτάζ από το www.onsports.gr: “Τις καταθέσεις των στελεχών της UEFA για τα «ύποπτα» παιχνίδια αποκάλυψε το Σάββατο (21/5) ο ραδιοφωνικός σταθμός Zougla Radio.

Σε αυτές τις καταθέσεις, όπου συχνά αναφέρεται το όνομα του Αχιλλέα Μπέου, υπάρχει ο τρόπος με τον οποίο… στήνονταν οι αγώνες από ποδοσφαιριστές, διαιτητές και παράγοντες. Μάλιστα, υπάρχει η έγγραφη κατάθεση του συντονιστή του πειθαρχικού τμήματος της UEFA, Γκράχαμ Πίκερ, από τις 21ης Φεβρουαρίου 2011.

Μερικά αποσπάσματα της κατάθεσης του Γκράχαμ Πίκερ, αναφέρουν:

«Το σύστημά μας βασίζεται σε πληροφορίες που λαμβάνουμε από τους παρόχους στοιχηματισμού, τις οποίες επεξεργάζονται ειδικοί στοιχημάτων, οι οποίοι παρακολουθούν τις εταιρείες στοιχημάτων και παρέχουν την εξέλιξη του στοιχηματισμού.

Οι αναφορές στηρίζονται στη στατιστική ανάλυση και έχουμε ειδικούς στοιχημάτων, οι οποίοι καταλήγουν στα συμπεράσματα περί του αν ένας αγώνας είναι ύποπτος. Σε ποσοστό 90% τα αποτελέσματα είναι ακριβή, γιατί οι αριθμοί δεν λένε ψέματα.

Ο υπεύθυνος για το στήσιμο ενός αγώνα μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, όπως μέλη ομάδας οργανωμένου εγκλήματος ή ο πρόεδρος της ομάδας ή κάποιος ατζέντης των παικτών, ο οποίος υπόσχεται στους παίκτες ή στους διαιτητές χρηματικές αποδοχές, δύναμη, κάποια καλή μεταγραφή ή άλλα δώρα.

Το όνομα το οποίο εμφανίζεται πιο συχνά μέσω αναφορών που έχουμε από την Ελλάδα είναι αυτό του Αχιλλέα Μπέου. Ωστόσο, η UEFA ερευνά μόνο τα παιχνίδια και όχι τα πρόσωπα».

Παράλληλα, στο ραδιοφωνικό σταθμό υπήρξε η αποκάλυψη και των εμπιστευτικών εγγράφων της UEFA προς την ΕΠΟ, για τους δύο φετινούς «ύποπτους» αγώνές.

Τα ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας χαρακτηρίζουν ως «ιδιαίτερα ύποπτο» τον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Διαγόρα Ρόδου, στον οποίο κέρδισαν με 1-0 οι Περιστεριώτες, ενώ το δεύτερο ματς είναι αυτό ανάμεσα στην Ηλιούπολη και τον Λεβαδειακό (2-4).

Αμέσως μετά τις εξηγήσεις που θα παράσχουν οι 20 ύποπτοι (παίκτες του στοιχήματος) η εισαγγελική έρευνα θα ασχοληθεί με τον κύριο πυρήνα της υπόθεσης που αφορά την εμπλοκή παραγόντων, διαιτητών, ποδοσφαιριστών και μάνατζερ στο πολυπλόκαμο κύκλωμα διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν αποσταλεί αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε εννιά χώρες του εξωτερικού, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται.

Να σημειωθεί ότι στις 31 Μαϊου στο τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών θα δώσουν εξηγήσεις οι πρώτοι 20 ύποπτοι για τα «στημένα» παιχνίδια”.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top