Επιστολή στον Πρωθυπουργό

Δημοσιεύουμε μία από τις ουκ ολίγες επιστολές που έχουν στείλει οπαδοί του Ηρακλή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος. Η συγκεκριμένη ανήκει στον κ. Καρατσάλη Εμμανουήλ. “Αξιότιμε κ. …

Ηρακλής

Δημοσιεύουμε μία από τις ουκ ολίγες επιστολές που έχουν στείλει οπαδοί του Ηρακλή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος. Η συγκεκριμένη ανήκει στον κ. Καρατσάλη Εμμανουήλ.

“Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ
Ή όποιος/όποια διαβάζει αυτό το μήνυμα

Γεννήθηκα στην Ελλάδα.
Σε μια χώρα που έζησαν άνθρωποι σεβαστοί για τις ιδέες τους και τους νόμους  με τους οποίους γαλούχησαν τους κατοίκους της.
Σε μια χώρα που ακόμη και σήμερα διδασκόμαστε τους λόγους τους και τις ιδέες τους για ΙΣΟΤΗΤΑ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Στην χώρα του Σόλωνα, του Λυκούργου, του Σωκράτη, του Αριστοτέλη.
Στην χώρα του Σολωμού, του Καβάφη, του Σεφέρη, του Ελύτη.
Στην χώρα του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Ανδρέα Παπανδρέου.

Κάποιοι όμως προσπαθούν να με αποδείξουν ότι ζω σε μια άλλη διαφορετική χώρα.
Στην χώρα της λαμογιάς, της ρεμούλας, του συμφέροντος.
Όπου κάποιοι μπορούν να φέρονται κατά συρροή σαν άνθρωποι (;) και να τιμωρούνται που και που με κάποια πρόστιμα και  επιπλήξεις.
Όπου κάποιοι έχοντας την δύναμη του χρήματος καθορίζουν καταστάσεις για δικό τους συμφέρον.
Όπου κάποιοι εκμεταλλεύονται  την δύναμη που τους δίνουν άνθρωποι και καταστάσεις  πατούν και ξεφτιλίζουν όσους δεν πηγαίνουν με τα νερά τους.
Όπου μια μερίδα ανθρώπων έχοντας αποκτήσει εξουσία ανεξέλεγκτη δεν υπολογίζουν και δεν σέβονται ούτε πρόσωπα, ούτε θεσμούς ούτε νόμους.
Όπου κάποιοι για να προσωπικά  οφέλη προσπαθούν  να δημιουργήσουν σε μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων επιπλέον προβλήματα γιατί δεν τους αγγίζουν, με τους παχουλούς μισθούς τους, τα χιλιάδες προβλήματα οικονομικά, ψυχολογικά υπαρξιακά που έχουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας.

Σ’ αυτή τη χώρα γεννήθηκα φίλαθλος του ΗΡΑΚΛΗ.
Μιας ομάδας που ιδρύθηκε το 1896 στην υποδουλωμένη Θεσσαλονίκη για να μπορούν τα μέλη της να συγκεντρώνονται και να κάνουν αντίσταση στον τούρκικο ζυγό.
Μιας ομάδας που από το 1908 αγωνίζεται υπερήφανη για τα κατορθώματά της γιατί είναι γνήσια.
Μιας ομάδας που οι αθλητές της μόνοι τους κατετάγησαν στον στρατό για τη απελευθέρωση της Μακεδονίας.
Μιας ομάδας που είχε στις τάξεις της έναν Ιβάνωφ  και έναν Κατσάνη που πολέμησαν για την πατρίδα.
Μιας ομάδας που πάντα δεχόταν τα πυρά όλων γιατί ήθελε να υπάρχει χωρίς να σέρνεται από το άρμα κανενός.
Μιας ομάδας που επάνω της ασκούσαν με περισσή αυστηρότητα όλους τους νόμους και διατάξεις, κατά πως κάποιοι ήθελαν.
Μιας ομάδας που έβγαζε και βγάζει αθλητές που διακρίθηκαν και διακρίνονται όπου κι αν αγωνίστηκαν ή αγωνίζονται.. Σας είναι γνωστά ονόματα όπως : Κελεσίδου, Πατουλίδου, Χατζηπαναγής, Παπαϊωάννου, Κωφίδης, Κράβαρικ. Και από πίσω τους ακολουθούν τόσοι αθλητές που θα χρειαζόμουν σελίδες ολόκληρες να τους αναφέρω όλους.
Μιας ομάδας που πληρώνει στο κράτος κάθε χρόνο κάτι εκατομμύρια ευρώ όταν άλλοι προσπαθούν να φοροδιαφύγουν.
Μιας ομάδας που συντηρεί ένα κρατικό γήπεδο.
Μιας ομάδας που αφέθηκε στο έλεος του Θεού από τον ιδιοκτήτη της και προσπαθεί με νύχια και δόντια να σταθεί όρθια στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που διοικείται από την ΕΠΟ Μια ΕΠΟ αυτοδιοίκητη αλλά που  πληρώνονται όλοι τους από την ξεζουμισμένη τσέπη του Έλληνα πολίτη Μια ΕΠΟ που  αποφασίζει και διατάζει όπως την συμφέρει..
Μια ΕΠΟ που εφαρμόζει τους νόμους με δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Μια ΕΠΟ που έχει «παιδιά» και «αποπαίδια».
Μια ΕΠΟ που αθωώνει και καταδικάζει όποιους θέλει.
Μια ΕΠΟ που οι άνθρωποί της έβλεπαν με γέλια και χαρές τις δολοφονικές επιθέσεις φιλάθλων στον τελικό κυπέλου.
Μια ΕΠΟ που δεν έχει ακόμη αναλάβει την ευθύνη για έναν τελικό που διακόπηκε αλλά έληξε στα χαρτιά για μπορέσει να γίνει η απονομή κυπέλου.
Μια ΕΠΟ που επειδή έγινε ρεζίλι διεθνώς ψάχνει να βρει τρόπο να εξαγνιστεί. Και τον βρήκε στο ΗΡΑΚΛΗ Θεσσαλονίκης.
Αντίθετα στην θετική γνωμάτευση του αρεοπαγίτη δικαστικού κ. Γυφτάκη δεν έδωσε άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα στον Ηρακλή.
Ανακάλυψε ένα πλαστό χαρτί ασφαλιστικής ενημερότητας και ασκεί όλη την αυστηρότητα  θεωρώντας ότι ήταν δυσφήμιση του ελληνικού πρωταθλήματος.
Ενώ ο τελικός κυπέλου ήταν Η διαφήμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εδώ γελάμε.

Προσπαθώντας να εξιλεωθεί και να απομακρύνει από πάνω της τα αρνητικά σχόλια όλου του κόσμου δρομολόγησε την καταδίκη του Ηρακλή.  
Θα μπορούσα να αναφερθώ σε άπειρα παραδείγματα αλλά αναφέρω μόνο κάποια από τα λόγια του συντάκτη του αθλητικού νόμου που ισχύει στην Ελλάδα, του κ. Ανδρέα Μαλάτου.

« Για μία τόσο σημαντική απόφαση, που είναι από τις πιο σκληρές, καθώς «σβήνεις» ένα σωματείο, όταν του δίνεις απλώς μια παράταση 50 λεπτών, αυτόματα το καταδικάζεις. Το είχα πει και πριν από καιρό, τον Ηρακλή τον είχαν προδιαγράψει, ώστε να κάνουν επίδειξη δύναμης».
«Η ρήτρα εμπιστευτικότητας δεν προβλέπεται από κάποιο νόμο. Απλά η ΕΠΟ υποστηρίζει το αυτοδιοίκητο για δικό της συμφέρον. Αν είναι «καθαροί» ας αναρτήσουν στο διαδίκτυο όλα τα στοιχεία των ομάδων για να διαπιστωθεί ποιος αξίζει να βρίσκεται στη Super League και ποιος όχι».
«Ο Ηρακλής έχει τη δυνατότητα να κινηθεί νομικά κατά του Σοφοκλή Πιλάβιου. Δεν μπορεί να βγάζει στην επιφάνεια ένα έγγραφο του Ηρακλή. Ή το κάνεις σε όλους ή σε κανέναν. Δεν μπορεί να έχει επιλεκτική αντιμετώπιση, ανάλογα με ποιον έχει απέναντί του».

Ο Ηρακλής έχει κερδίσει τον ΣΕΒΑΣΜΟ όλων  σ’ όλη την αγωνιστική εκατονταετή και πλέον πορεία του.
Τιμωρώντας την ομάδα μου με αυτή την βαρύτατη ποινή – ουσιαστικός θάνατος – τιμωρείται και όλος ο φίλαθλος κόσμος που πιστεύει σε αυτή την ομάδα.

Έχω προσφέρει και προσφέρω και θα προσφέρω στην πατρίδα μου ό τι μου ζητήσει. Θα προσφέρω ακόμη περισσότερα γιατί κάποιοι φρόντισαν να  αποποιηθούν τις ευθύνες τους.

Έχω όμως ένα αναφαίρετο δικαίωμα.. Θεωρώντας τον εαυτό μου εγκληματία γιατί υποστηρίζω τον ΗΡΑΚΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ επικαλούμαι τον οίκτο σας. Οίκτο που απαιτώ να μου δώσετε. Οίκτο που δίνετε ακόμη και σε δολοφόνους. ΜΗ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top