“Ο Α.Μ. και τα στημένα”

Νέα στοιχεία για 12 ύποπτα παιχνίδια ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Τα παιχνίδια αυτά είναι στη λίστα με τους 39 «στημένους» αγώνες, περιλαμβάνονται στον τέταρτο …

Διάφορα

Νέα στοιχεία για 12 ύποπτα παιχνίδια ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Τα παιχνίδια αυτά είναι στη λίστα με τους 39 «στημένους» αγώνες, περιλαμβάνονται στον τέταρτο φάκελο που παραδόθηκε από την UEFA στην ΕΠΟ και εμπλέκεται ένα φυσικό πρόσωπο, του οποίου τα αρχικά είναι Α. Μ., όπως αποκαλύπτει αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας».

Διαβάστε ποια είναι τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τους φακέλους με τα «ύποπτα» παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Νέα στοιχεία έφερε στο φως της δημοσιότητας αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» σχετικά με τα 39 ύποπτα για στήσιμο ελληνικά παιχνίδια, που έφερε στην επιφάνεια το «Σύστημα Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης» της UEFA.
Στη λίστα των 39 αγώνων υπάρχουν και οι 12 ύποπτες αναμετρήσεις που συμπεριλαμβάνονται στον τέταρτο φάκελο που παραδόθηκε από την UEFA στην ΕΠΟ (και εξετάζονται μαζί με τα υπόλοιπα 27 ύποπτα ματς που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη), ενώ παράλληλα φέρεται εμπλεκόμενο ένα φυσικό πρόσωπο με τα αρχικά Α.Μ.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, «η UEFA επιβαρύνει ιδιαίτερα ένα φυσικό πρόσωπο με τα αρχικά Α.Μ., το οποίο σχετίζεται με τον αγώνα Κυπέλλου Παναργειακός – Ολυμπιακός Βόλου (0-4) στις 30/8/2009, αλλά και με το περιβόητο παιχνίδι του Κυπέλλου UEFA μεταξύ του Πανιωνίου και της Ντιναμό Τιφλίδας (5-2) την 01/12/2004». Η UEFA στη σελίδα 5 του σχετικού πορίσματος αναφέρει επί λέξει τα εξής, σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Αναφορές αφήνουν υπαινιγμούς ότι πολλοί συγγενείς του κύριου Μ. είχαν τοποθετήσει σημαντικά ποσά στο παιχνίδι (σ.σ.: Πανιώνιος – Ντιναμό Τιφλίδας) αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη τους μήνες μετά τον αγώνα».
Ο Γκέρχαρντ Καπλ, εκ των στελεχών της UEFA που ήρθαν στην Αθήνα και κατέθεσαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, για τους «επίμαχους» αγώνες, πρότεινε στην εισαγγελική λειτουργό να εξετάσει αν οι υποθέσεις των αγώνων Πανιώνιος – Ντιναμό Τιφλίδας (5-2) την 01/12/2004 για το Κύπελλο UEFA και του Αιγάλεω – Ζαλγκίρις Βίλνιους (1-3) στις 16/07/2005 για το Κύπελλο Ιντερτότο μπορούν να συνδεθούν με τα κατά την UEFA ύποπτα παιχνίδια, επισημαίνοντας ότι τουλάχιστον ένα φυσικό πρόσωπο εμπλέκεται και στις τρεις περιπτώσεις.

Πηγή: exedrasports.gr

Σχετικά Άρθρα

Κατσαμπής: “Ο Ιβάν αποχώρησε άδικα και άδοξα από τον Ηρακλή…”

Ποδόσφαιρο

Back to Top