Δημοσίευμα που βάζει βόμβα στο πρωτάθλημα

Απρόβλεπτες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο που ανέκυψε με τις (σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις) πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες που χρησιμοποίησαν Ιωνικός και Εθνικός για …

Διάφορα

Απρόβλεπτες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο που ανέκυψε με τις (σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις) πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες που χρησιμοποίησαν Ιωνικός και Εθνικός για να πραγματοποιήσουν μεταγραφές τον Ιανουαρίου. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι κάτι ανάλογο έπραξαν και άλλες ομάδες Β’ και Γ’ εθνικής, ενώ και μία της Σούπερ Λίγκα. Σημερινό μάλιστα δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, κάνει λόγο ότι η ομάδα της Σούπερ Λίγκα είναι ο Πανιώνιος!

Η πληροφορία ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη, ωστόσο αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τότε το πρωτάθλημα γίνεται άνω-κάτω. Όσον αφορά τις υποθέσεις του Ιωνικού και του Εθνικού, η ΕΠΟ -φέρεται να- απευθύνθηκε στη ΦΑΕ Πειραιά και η απάντηση που έλαβε ήταν ότι οι φωτοτυπίες (και όχι πρωτότυπα) που είχαν καταθέσει οι δύο σύλλογοι δεν εκδόθηκαν ποτέ από την υπηρεσία. Ειδικά για τον Ιωνικό, φέρεται να ειπώθηκε από αρμόδια χείλη ότι δεν έχει λάβει ασφαλιστική ενημερότητα εδώ και μια διετία!

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς στην αυριανή (Παρασκευή) συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ. Η ομοσπονδία, έχει –ως γνωστόν- ήδη ανακαλέσει όλα τα δελτία των ποδοσφαιριστών που απέκτησαν πρόσφατα ο Ιωνικός και ο Εθνικός, ενώ μέχρι αύριο αναμένεται να έχει πραγματοποιήσει έλεγχο σε όλα τα δελτία, όλων των παικτών, όλων των ομάδων των τριών επαγγελματικών κατηγοριών, που αποκτήθηκαν στην τελευταία μεταγραφική περίοδο.

Παράλληλα, ο υπεύθυνος για την έκδοση των δελτίων που είναι επί σειρά ετών στέλεχος της ΕΠΟ, Ανδρέας Καραγκιόζης, τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα. Στις 16 Δεκεμβρίου 2010, άλλος υπάλληλος της ΕΠΟ φέρεται να κατήγγειλε εγγράφως στον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Σοφοκλή Πιλάβιο, (κοινοποιώντας και στα μέλη του Δ.Σ.) τις πρακτικές του… νέου διευθυντή του τμήματος, ζητώντας μάλιστα να συζητηθεί το θέμα στο συμβούλιο. Δεν συζητήθηκε, όμως ποτέ, παρά το γεγονός ότι οι δραστηριότητες του… κυρίου διευθυντή λέγεται πως είχαν καταγγελθεί και από μέλη του Δ.Σ. με συγκεκριμένα στοιχεία!

Όπως και να είναι τα πράγματα, το συγκεκριμένο θέμα πιθανότατα θα έχει και ποινική συνέχεια, καθώς έχει προαναγγελθεί πως οι καταγγελίες και τα όποια στοιχεία θα σταλούν στον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου.

Θυμίζουμε ότι παραμονές του αγώνα Ηρακλής-Πανιώνιος, η κυανέρυθρη ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στους φόβους της κυανόλευκης πλευράς για τη διατησία του Σιδηρόπουλου (που τελικά ήταν άριστος). Σε κάποιο σημείο της ανακοίνωσης υπήρχε η φράση… “Με την λήξη δε του Πρωταθλήματος ευελπιστεί ότι η ΕΠΟ θα εκτελέσει στο ακέραιο το καθήκον της και θα αξιολογήσει τις αδειοδοτήσεις των ομάδων βάσει πραγματικών περιστατικών και χωρίς πολιτικές ή άλλες έξωθεν παρεμβάσεις”…

Πριν από λίγα λεπτά, η ΠΑΕ Πανιώνιος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: “Σχετικά με τα τελευταία δημοσιεύματα, η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ διευκρινίζει πως αποτελεί πάγια τακτική της η αποστολή, στην ΕΠΟ, την Σούπερ Λίγκα, αλλά και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, τόσο της Ασφαλιστικής, όσο και της Φορολογικής ενημερότητας. Ειδικότερα για τις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους, τα έγγραφα στάλθηκαν στην ΕΠΟ στις 14 Ιουνίου 2010 και στις 13 Ιανουαρίου 2011 αντίστοιχα”.

Σχετικά Άρθρα

Κατσαμπής: “Ο Ιβάν αποχώρησε άδικα και άδοξα από τον Ηρακλή…”

Ποδόσφαιρο

Back to Top