«Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και τον κόσμο»

Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Γεγονότα» φιλοξενήθηκε ο πασαδόρος του Ηρακλή, Κώστας Προύσαλης και συζήτησε με τους συντελεστές της εκπομπής για τον τελικό των play-off …

Ηρακλής

Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Γεγονότα» φιλοξενήθηκε ο πασαδόρος του Ηρακλή, Κώστας Προύσαλης και συζήτησε με τους συντελεστές της εκπομπής για τον τελικό των play-off με τον Ολυμπιακό.

Σχολιάζοντας αρχικά το γεγονός ότι ψηφίστηκε καλύτερος πασαδόρος στην κανονική περίοδο, ο Κώστας Προύσαλης ανέφερε :
«Σίγουρα είναι σημαντικό ότι οι προπονητές με ψήφισαν ως τον καλύτερο πασαδόρο στην κανονική περίοδο αλλά εγώ θέλω το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο στόχος τώρα, έχουμε αντίπαλο τον Ολυμπιακό στον τελικό του πρωταθλήματος και όλοι θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Συνεχίζοντας τόνισε τα εξής :
«Είχα πει από την αρχή της χρονιάς ότι ο βασικός στόχος ήταν να βγάλουμε τον Ηρακλή στο Champions League. Το πετύχαμε αυτό και τώρα ο στόχος άλλαξε, θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Είναι σίγουρα πλεονέκτημα για μας ότι έχουμε την έδρα στα play-off, θα μας βοηθήσει πολύ και ο κόσμος και ελπίζω να τα καταφέρουμε, το θέλουμε πολύ το πρωτάθλημα όλοι μέσα στην ομάδα».

Για το γεγονός ότι υπάρχει τώρα διακοπή και οι τελικοί θα γίνουν αργότερα, ο Κώστας Προύσαλης είπε :
«Η διακοπή δεν είναι καλό για μας καθώς είμαστε τώρα σε πολύ καλή κατάσταση, κάτι που φάνηκε και στα 2 παιχνίδια που δώσαμε στα ημιτελικά με τον ΠΑΟΚ. Βέβαια, από την άλλη, η διακοπή θα επιτρέψει στον λίμπερο μας να επανέλθει καθώς έχει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού τώρα και αυτό είναι καλό. Είμαστε πάντως επαγγελματίες όλοι και οφείλουμε να αρχίσουμε από σήμερα κιόλας την δουλειά ώστε να είμαστε απολύτως έτοιμοι και για τους αγώνες με τον Ολυμπιακό».

Για την σειρά αγώνων με τον ΠΑΟΚ :
«Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε βρεθεί πίσω στο σκορ αλλά δεν ανησύχησα ούτε στιγμή, ήξερα ότι η ομάδα θα αντιδράσει και θα κερδίσει το παιχνίδι. Στον 2ο αγώνα ήμουν 100% σίγουρος ότι θα κερδίζαμε καθώς ο ΠΑΟΚ θα είχε την πίεση και εμείς ήμασταν σε πολύ καλή κατάσταση».

Για την σειρά με τον Ολυμπιακό και το γεγονός ότι άλλαξε το σύστημα διεξαγωγής, ο διεθνής πασαδόρος ανέφερε :
«Το κλειδί είναι το πρώτο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να το κερδίσουμε, στην συνέχεια πιστεύω ότι είμαστε σε θέση να σπάσουμε την έδρα τρου Ολυμπιακού. Βέβαια και ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα και μπορεί να σπάσει την έδρα μας, στο πρωτάθλημα χάσαμε εντός και κερδίσαμε εκτός. Φυσικά ο στόχος είναι να κάνουμε το 2-0 και να είμαστε πιο άνετοι».

Συμπλήρωσε επίσης :
«Δεν τίθεται θέμα εκδίκησης για τον χαμένο τελικό της Ορεστιάδας αλλά το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στον κόσμο μας να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Έχουμε αποδείξει φέτος ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό και πρέπει να το αποδείξουμε άλλη μια φορά στα play-off».

Κλείνοντας, ο Κώστας Προύσαλης ρωτήθηκε για τις 3 σερί ανατροπές του Ολυμπιακού στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και είπε :
«Η μοναδική εξήγηση που μπορώ να δώσω για αυτό είναι ότι ο Παναθηναϊκός έμπαινε δυνατά σε όλα τα παιχνίδια και έμενε από δυνάμεις, μετά ο Ολυμπιακός αντιδρούσε και η ψυχολογία άλλαζε και αυτό είναι πολύ σημαντικό στο άθλημα μας».

Σχετικά Άρθρα

Μιχαέλα Κράβαρικ: “Ο Ηρακλής είναι ταυτόσημος με τον Κράβαρικ…” (pics)

Βόλει

Back to Top