Περί αδειοδοτήσεων ο λόγος

Επειδή είναι βέβαιο ότι μέχρι τα τέλη Απριλίου θα ειπωθούν και θα γραφτούν πολλά για το ζήτημα των αδειοδοτήσεων, καλό θα είναι να γνωρίζουμε ορισμένα …

Ροπαλιές

Επειδή είναι βέβαιο ότι μέχρι τα τέλη Απριλίου θα ειπωθούν και θα γραφτούν πολλά για το ζήτημα των αδειοδοτήσεων, καλό θα είναι να γνωρίζουμε ορισμένα πράγματα που ισχύουν αυτή τη στιγμή.

Με βάση τον ΚΑΠ, αν κάποια ομάδα της Σούπερ Λίγκα δεν εξασφαλίσει το πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, προβιβάζεται η τέταρτη ομάδα της Football League. Αν όμως αυτή δεν πληροί τις προϋποθέσεις, τότε παίρνει το εισιτήριο η πέμπτη ομάδα κ.ο.κ.

Η Σούπερ Λίγκα ζήτησε την τροποποίηση του ΚΑΠ, ώστε να παραμένει στην κατηγορία η 14η ομάδα του βαθμολογικού πίνακα, εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις. Είναι μία πρόταση που ακόμη δεν έχει συζητηθεί στην ΕΠΟ και όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, θεωρούν ότι πολύ δύσκολα θα υπερψηφιστεί από το διοικητικό συμβούλιο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ας υποθέσουμε όμως ότι η πρόταση “περνάει”. Για να εξασφαλίσει η Λάρισα την παραμονή της, θα πρέπει να βρεθούν δύο ΠΑΕ, που ίσως γίνουν τρεις την Κυριακή, οι οποίες δεν θα πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Η Λάρισα είναι προτελευταία και εφόσον την Κυριακή ο Πανσερραϊκός επικρατήσει στις Σέρρες του Εργοτέλη, θα την αφήσει στον πάτο της βαθμολογίας (εκτός και αν κερδίσει στο Καραϊσκάκη).

Αποδεικνύεται πάντως ότι και φέτος, ορισμένες ομάδες επιχειρούν να κερδίσουν ότι έχασαν στους αγωνιστικούς χώρους…

Σχετικά Άρθρα

Back to Top