ΣΧΟΛΙΟ: Το παράδειγμα του Χούτου

“Όταν ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής γίνεται σε πολύ μικρή ηλικία γνωστός στο ευρύ κοινό, ελλοχεύει ο κίνδυνος να… καβαλήσει το καλάμι. Ειδικά όταν οι κοντινοί του …

Ηρακλής

“Όταν ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής γίνεται σε πολύ μικρή ηλικία γνωστός στο ευρύ κοινό, ελλοχεύει ο κίνδυνος να… καβαλήσει το καλάμι. Ειδικά όταν οι κοντινοί του άνθρωποι δεν φροντίζουν να τον προστατεύσουν. Το παράδειγμα του Λάμπρου Χούτου είναι χαρακτηριστικό. Σπάνιο ταλέντο, το οποίο έμεινε… ταλέντο ελέω του πατέρα του. Γνωστή η ιστορία, ας μην την επαναλάβουμε.

Μία ιστορία που θα πρέπει κάποιοι πατεράδες να την έχουν οδηγό συμπεριφοράς. Να γνωρίζουν δηλαδή τί δεν πρέπει να κάνουν για να μην καταστρέψουν την καριέρα των παιδιών τους. Την συγκεκριμένη ιστορία προφανώς δεν την γνωρίζει ο Κώστας Βέλλιος. Ο πατέρας του Αποστόλη και βετεράνος άσος του Ηρακλή. Έχει κάθε δικαίωμα να θεωρεί ότι ο Ουζουνίδης αδικεί τον γιο του. Άλλο όμως να θεωρεί κάτι και άλλο να το εκφράζει δημόσια. Και όχι όπου-όπου. Στα επίσημα του Καυταντζογλείου έχουν γίνει οι σχετικές συζητήσεις, παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων, όπως ακριβώς συμβαίνει με πατεράδες παιδιών που παίζουν σε ερασιτεχνικές ομάδες.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ο άνθρωπος που αγαπάει περισσότερο από τον καθένα τον Αποστόλη. Και ίσως αυτή η παθολογική αγάπη, τον οδηγεί σε λανθασμένες κινήσεις. Κινήσεις που επηρεάζουν τον νεαρό ποδοσφαιριστή, όπως μπορεί να διακρίνει κανείς από την πρόσφατη συνέντευξή του. Θυμάστε άλλο 18χρονο ποδοσφαιριστή να κατακρίνει δημοσίως τον προπονητή του και να αφήνει αιχμές κατά της διοίκησης;

Και κάτι τελευταίο. Στην ομάδα υπάρχει ένα 20χρονο παιδί που είχε κάθε λόγο να αισθάνεται αδικημένος. Λέγεται Γιώργος Κατσικάς. Ήταν εξαιρετικός στην πρεμιέρα και μετά έμεινε στον πάγκο. Δεν γκρίνιαξε. Ούτε αυτός, αλλά ούτε και ο πατέρας του. Έσκυψε το κεφάλι, δούλεψε σκληρά και τώρα είναι βασικός στον Ηρακλή”.

Το σχόλιο είναι του Δημήτρη Βλάχου και φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα “Μακεδονία”

Σχετικά Άρθρα

Back to Top