ΣΧΟΛΙΟ: Αν δεν ορίζεις τη μοίρα σου…

“Το «παίζω για το αποτέλεσμα» που θέλει ο Ηρακλής στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος, έχει και τα όριά του. Και ο Πανσερραϊκός του το έδειξε …

Ηρακλής

“Το «παίζω για το αποτέλεσμα» που θέλει ο Ηρακλής στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος, έχει και τα όριά του. Και ο Πανσερραϊκός του το έδειξε με τον χαρακτηριστικότερο τρόπο. Σύμφωνοι, μπορεί για δευτερόλεπτα η τακτική που είχαν επιλέξει οι Κυανόλευκοι να τους έβγαινε για ένα ακόμη παιχνίδι.

Στην ουσία όμως, τι θα έκαναν; Θα σήκωναν το χαλάκι και θα έβαζαν από κάτω τα προβλήματα στο δημιουργικό τους παιχνίδι. Δεν μιλάμε για αδυναμία δημιουργίας φάσεων, μιλάμε για αδυναμία να κρατήσει την μπάλα. Οποιος γηπεδούχος είχε το γρήγορο γκολ (στο 11’) και άρα και το άγχος να φεύγει μακριά, θα συμπεριφερόταν ως αφεντικό. Ο Ηρακλής όμως δεν έχει αυτή την ψυχολογία. Στο α’ μέρος η κατοχή ήταν 59%-41% υπέρ του Πανσερραϊκού και στο β’ μέρος, 62%-38%.

Το μεγάλο πρόβλημα για τον Ηρακλή είναι ότι μεσοεπιθετικά, δεν έχει κανέναν παίκτη (αυτή τη στιγμή που μιλάμε) ως σημείο αναφοράς. Γιάκομπ, Μάρα, Σολτάνι, Σίσιτς, Κομπαγιάσι, Ζοτ, όλοι μέτριοι. Ο Ηρακλής χθες δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδειχνε να μην ξέρει τι να (πρωτο)κάνει εκτός από τα… «βγείτε μπροστά». Σύμφωνοι, όταν όλοι οι μεσοεπιθετικοί είναι τόσο κακοί, δεν σου φτάνουν όχι τρεις αλλά… 13 αλλαγές.

Από την άλλη όμως, το γεγονός ότι ο Ηρακλής στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό εμφανίστηκε χωρίς πλάνο και χωρίς (έστω σε μία ενέργεια) να φανεί κάπου ότι έγινε δουλειά στη διακοπή, η ευθύνη βαραίνει σαφώς και τον προπονητή. Κι όλα αυτά, απέναντι σε μια ομάδα που ναι μεν είχε την κατοχή της μπάλας αλλά από την άλλη, είχε και αρκετά αβίαστα λάθη και πολύ οριζόντιο (όχι κάθετο) παιχνίδι. Αν δηλαδή, ήταν καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι, τότε μπορεί να κινδύνευε σοβαρά να χάσει και το παιχνίδι. Μπορεί κάποιος να πει ότι σε δευτερόλεπτα κρίθηκε ένα παιχνίδι. Αν δεν ορίζεις όμως τη μοίρα σου, αυτό γίνεται…”

Το σχόλιο του Γιάννη Πάγκου είναι στο www.exedrasports.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυστηρό “φιλτράρισμα” στον – όποιον – υποψήφιο επενδυτή…

Ποδόσφαιρο

Back to Top