Με την προπονητική ματιά του Παναγιώτη Διλμπέρη

Ο Παναγιώτης Διλμπέρης σχολιάζει σε τεχνικό επίπεδο στη BLUEARENA την αναμέτρηση του Ηρακλή με τον Πανσερραϊκό, σημειώνοντας: «Στο πρώτο μέρος ο Ηρακλής άρχισε με αυτό, που …

Ηρακλής

Ο Παναγιώτης Διλμπέρης σχολιάζει σε τεχνικό επίπεδο στη BLUEARENA την αναμέτρηση του Ηρακλή με τον Πανσερραϊκό, σημειώνοντας:


«Στο πρώτο μέρος ο Ηρακλής άρχισε με αυτό, που κάθε γηπεδούχος επιθυμεί σε ένα εντός έδρας παιχνίδι αυτής της μορφής: το γρήγορο γκολ. Ο Σολτάνι εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο προπονητής του τον τοποθέτησε στον κεντρικό άξονα, είχε περισσότερο χώρο να κινηθεί, είναι ευέλικτος και διαθέτει δύο πόδια, σκόραρε και η ομάδα είχε από νωρίς το πάνω χέρι στην αναμέτρηση.


Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο, η αντίδραση του Ηρακλή δεν ήταν ορθόδοξη, καθώς δεν επελέγη το κράτημα της μπάλας και η κυκλοφορία της, με ταυτόχρονη πίεση μπροστά, αλλά η οπισθοχώρηση και το παιχνίδι με αντίπαλο το χρόνο. Η αλήθεια είναι ότι ο Πανσερραϊκός δεν απείλησε, αλλά το να φέρνεις διαρκώς την μπάλα προς την περιοχή σου δεν είναι η κατάλληλη αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων και αυτό αποδείχθηκε στην εκπνοή, με το στιγμιαίο λάθος, που έγινε. Το ορθό είναι να πρεσάρεις ψηλά, τα παραγωγικά χαφ σου να γυρίσουν την μπάλα και να κλέβεις μπάλες, για να κάνεις όσο το δυνατόν περισσότερες αντεπιθέσεις, αναγκάζοντας τον αντίπαλο να ασχοληθεί με τον ανασταλτικό τομέα.


Επειδή για μια ακόμη φορά η τριάδα των παικτών μπροστά από τους αμυντικούς μέσους ήταν αυτή, η οποία δεν διαδραμάτισε σωστά το ρόλο της, βλέπουμε ότι η «ανακύκλωση» των ίδιων ποδοσφαιριστών σε αυτές τις θέσεις δεν προσφέρει λύση. Μια ιδέα, που μπορούμε να «ρίξουμε» είναι η εκμετάλλευση και προώθηση του ικανότατου σε επίπεδο επιθετικών ενεργειών από το δεξί άκρο, Αραμπατζή, με την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση του Χοσέμι σε ρόλο δεξιού μπακ, μιας και δεν στερούμαστε κεντρικών αμυντικών, με την παρουσία του Γιώργου Κυριαζή ή του Γιώργου Κατσικά. Αυτή είναι μια σκέψη, αλλά ο αρμόδιος και αυτός, που – πάντοτε – ξέρει καλύτερα από εμάς τους απέξω, είναι ο προπονητής», ήταν το σχόλιο του Παναγιώτη Διλμπέρη.   

Σχετικά Άρθρα

Back to Top