“Επίθεση” Κρέιτσι κατά Ηρακλή και Ελλήνων

Με σκληρά λόγια για την κατάσταση που συνάντησε στον Ηρακλή, αλλά και τον τρόπο που ζουν οι Έλληνες, μίλησε ο Γίρι Κρέιτσι σε συνέντευξη …

Ηρακλής

Με σκληρά λόγια για την κατάσταση που συνάντησε στον Ηρακλή, αλλά και τον τρόπο που ζουν οι Έλληνες, μίλησε ο Γίρι Κρέιτσι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα tyden.cz.

«Ολα ξεκίνησαν το διάστημα της προετοιμασίας μας στην Ιταλία και τη διακοπή του φιλικού με την Κατάνια. Τότε τα ΜΜΕ της χώρας έγραψαν ότι ο Ηρακλής είναι μια σκληρή ομάδα, με αποτέλεσμα να μη θέλει κανένας να παίξει φιλικό μαζί μας και αυτό δημιούργησε προβλήματα με τον προπονητή.

Μετά προέκυψε και πρόβλημα με το ξενοδοχείο, το οποίο η διοίκηση δεν ήθελε να πληρώσει. Για το λόγο αυτόν επινόησε και ένα σχέδιο το οποίο προέβλεπε να πάμε να παίξουμε ένα φιλικό και να μη γυρίσουμε ποτέ ξανά! Κατάλαβαν όμως τι πάμε να κάνουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Τσέχος αμυντικός και σχετικά με τον ερχομό του Μαρίνου Ουζουνίδη πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τραυματίστηκα και έμεινα για τρεις εβδομάδες εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων επειδή όταν οι υπόλοιπες ομάδες έμπαιναν στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους ο Ηρακλής είχε ήδη βεβαρημένο πρόγραμμα.

Το χειρότερο, όμως, δεν ήταν αυτό. Το χειρότερο θα το μάθαινα αργότερα, καθώς δύο μέρες προτού ολοκληρωθεί η θεραπεία μου, ο νέος προπονητής μου είπε ότι δεν με υπολογίζει και πως θα ήταν καλύτερα να φύγω. Αποφάσισα να μην τα παρατήσω και συνέχισα.

Επειτα όμως προσπάθησαν να με πείσουν να λύσω το συμβόλαιό μου, να μου πουν ότι δεν ισχύει κ.τ.λ., ενώ σε μια κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχα με τον πρόεδρο μου είπε ”δεν έχω πρόβλημα με σένα, αλλά με τους ανθρώπους γύρω σου”».

Ο Γίρι Κρέιτσι δεν έκρυψε και το παράπονό του από τη στάση που κράτησε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης απέναντί του: «Οταν γύρισα στις προπονήσεις έγινε ένα οικογενειακό διπλό ανάμεσα στους αναπληρωματικούς και τους παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί στο προηγούμενο παιχνίδι.

Δεν έπαιξα καθόλου, ούτε ένα λεπτό. Δεν πήρα ούτε μία ευκαιρία για να πείσω τον προπονητή μου. Αργότερα κατάλαβα ότι και το συμβόλαιό μου ήταν στον ”αέρα”. Προσπάθησα να συμφωνήσω σε ένα ποσό, αλλά επειδή φάνηκαν και σε αυτό ασυνεπείς σταμάτησα να εργάζομαι στο σύλλογο.

Εζησα μια εμπειρία και τώρα θέλω να γυρίσω στο ποδόσφαιρο» ανέφερε ο Τσέχος, που του φάνηκε παράξενος και ο τρόπος ζωής στην Ελλάδα: «Συνεχώς ακούμε πως οι Ελληνες δεν έχουν χρήματα. Ωστόσο, αν βγείτε μια βόλτα το βράδυ, θα διαπιστώσετε πως όλα τα μπαρ είναι γεμάτα.

Και είναι εκπληκτικό, γιατί μια μικρή μπίρα κοστίζει δέκα ευρώ! Δεν θέλω να τους ρίξω όμως όλους σε ένα σάκο. Το τελευταίο διάστημα δούλευα με έναν προσωπικό γυμναστή που μου έμαθε πράγματα για το ποδόσφαιρο και η μητέρα του μου ετοίμαζε κάθε μέρα ένα πιάτο ζεστό φαί επειδή με λυπήθηκε».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top