Δημητρίου: “Πρώτος στόχος η εξυγίανση”

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Δημήτρης Δημητρίου, στο περιοδικό του Δήμου Απολλωνίας «Καλημέρα Απολλωνία». Η BLUEARENA σας την παρουσιάζει. Πως προέκυψε …

Ηρακλής

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Δημήτρης Δημητρίου, στο περιοδικό του Δήμου Απολλωνίας «Καλημέρα Απολλωνία». Η BLUEARENA σας την παρουσιάζει.


Πως προέκυψε η ενασχόληση σας με τα διοικητικά της ΠΑΕ Ηρακλής;


Μετά από τις περιπέτειες που είχε η ομάδα τα τελευταία χρόνια κάποιοι φίλαθλοι αποφάσισαν να πάρουν τις τύχες της ομάδας στα χέρια τους. Μου έγινε η σχετική πρόταση μέσω κοινών φίλων από την «κυανόλευκη οικογένεια» την οποία και αποδέχθηκα. Η Διοίκηση μας έχει σαν κύριο έργο τη στήριξη της ομάδας, την τακτοποίηση των οικονομικών και την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων και αναγκών της ομάδας. Δεν είμαστε μεγαλομέτοχοι, αλλά ούτε και επενδυτές είμαστε ένα συμβούλιο που συστήθηκε για να τακτοποιήσει κάποια πράγματα, κάποιες εκκρεμότητες που είχε αφήσει η προηγούμενη διοίκηση, και να βάλουμε τις βάσεις για τις επόμενες χρονιές.


Αυτή η νέα διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής ,τι στόχους έχει θέσει και ποια είναι η «φιλοσοφία» της;


Καταρχάς να σας δηλώσω ότι είμαστε διοίκηση πρωτοδικείου. Ο σκοπός μας είναι « να μπει το νερό στο αυλάκι» έτσι απλά, να τακτοποιηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες και τα θέματα που προκύπτουν καθημερινά, στην ουσία να αρχίσει η ΠΑΕ να πληρώνει ποδοσφαιριστές προσωπικό προμηθευτές που το τελευταίο οκτάμηνο αυτό δεν γινόταν. υπάρχουν δε χρέη της ΠΑΕ προς τρίτους από πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επίσης και για αυτό έχω ξαναμιλήσει αλλά και έχουμε δεσμευτεί ως διοίκηση για το γεγονός του ότι θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια και συνεχής ενημέρωση στον κόσμο για όλες τις κινήσεις που κάνουμε ως διοίκηση της ΠΑΕ. Τίποτε πλέον δεν θα γίνεται εν κρυπτό και θα το ξέρει ο κόσμος της ομάδας.


Είστε ευχαριστημένος από την στήριξη των φιλάθλων του Ηρακλή; Σκέφτεστε να προβείτε σε κάποιες ενέργειες έτσι ώστε να επιστρέψουν και πάλι στο γήπεδο;


Τη χρονική αυτή στιγμή, ο κόσμος του Ηρακλή είναι δύσπιστος , εξ αιτίας των περιπετειών του σωματείου τα τελευταία χρόνια και των αλλαγών των μεγαλομετόχων. Θεωρεί ότι την παρούσα διοίκηση την «εξέλεξε» ο ίδιος ο κόσμος και πιστεύει ότι αυτό είναι ένα βήμα μπροστά και μια πολύ θετική εξέλιξη! Ο κόσμος του Ηρακλή συμμετέχει στην προσπάθεια μας αυτή. Η στήριξη του ήταν μεγαλειώδεις ενεργή και συγκινητική όσον αφορά την περιπέτεια με την αδειοδότηση. Το γεγονός αυτό μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε.


Μιλήστε μου για την αλλαγή που έγινε όσον αφορά τον προπονητή της ομάδας.


Η χρονιά ξεκίνησε με τον Jozef Bubenko στον πάγκο της ομάδας μας. Στην αρχή τα πράγματα έδειχναν να πηγαίνουν σωστά και καλά. Υπήρχε ένας χρονοδιάγραμμα, ένας προγραμματισμούς τον οποίο και ακολουθούσαμε. Όμως κάποιοι από τους παίκτες που αποκτήθηκαν με υπόδειξη του προπονητή δεν έδειξαν ότι μπορούσαν να βοηθήσουν πραγματικά την ομάδα. Επήλθε μια μικρή ρήξη μεταξύ διοίκησης και Bubenko στο θέμα των μεταγραφών, αναγκαστήκαμε να αναλάβουμε το ζήτημα της απόκτησης παικτών εμείς ως διοίκηση και εκεί ξεκίνησε η «κόντρα» αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Από εκεί και πέρα ψάχναμε συγχρόνως, εφ όσον είδαμε ότι το κλίμα δεν είναι καλό, εφ όσον διαμαρτυρόταν και οι ποδοσφαιριστές ότι δεν έκανε και τόσο σωστά τη δουλειά του (αυτό φάνηκε και στο στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας ) Αναγκαστήκαμε να στραφούμε σε άλλο προπονητή. Μια αξιόπιστη λύση στο θέμα αυτό ήταν ο Μαρίνος ο Ουζουνίδης προπονητής που γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα, ο οποίος έχει δείξει έργο στις ομάδες που εργάστηκε μέχρι τώρα, και το κυριότερο είναι νέος και φιλόδοξος. Αυτό σημαίνει ότι έχει να προσφέρει πολλά στον Ηρακλή!


Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για φέτος;


Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από τα δάχτυλα μας! Ο πρώτος και κυριότερος στόχος της ομάδας είναι η οικονομική εξυγίανση, ένα κομμάτι που ταλαιπωρεί χρόνια τον Ηρακλή και από εκεί και πέρα μια καλή και πάνω απ όλα αξιοπρεπή πορεία, κοιτώντας ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι και ότι καλύτερο αποκομίσουμε στο τέλος της χρονιάς. Βέβαια το εντυπωσιακό ξεκίνημα στην πρώτη αγωνιστική, με τη νίκη επί του Ολυμπιακού, δημιούργησε προσδοκίες στους φιλάθλους μας αλλά εμείς πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι


Σχετικά με την υπόθεση της αδειοδότησης της ΠΑΕ, υπήρχε παρασκήνιο στην υπόθεση της ΠΑΕ Ηρακλής, και γιατί ασχολήθηκαν τόσο πολύ με το σύλλογο αφού παρόμοια προβλήματα υπήρχαν και άλλες ΠΑΕ;


Γιατί τον Ηρακλή; Ακριβώς γιατί ο Ηρακλής ήταν ο αδύναμος κρίκος! Κάποιοι είχαν συμφέροντα να κρατηθεί η δική τους ομάδα στην μεγάλη κατηγορία και να πέσει ο Ηρακλής στη Β Εθνική. Αν υπήρχε μια «στιβαρή» διοίκηση, πεποίθηση μου είναι ότι αυτά δεν θα συνέβαιναν! Απλά, ο Ηρακλής τα τελευταία χρόνια είχε δώσει «δικαιώματα» όχι μόνο στο κομμάτι που αφορά την αδειοδότηση . Παρασκήνιο σίγουρα ξέρουμε ότι υπάρχει στη Σούπερ Λίγκα αλλά εμάς σαν διοίκηση το μόνο που μας απασχολεί είναι το συμφέρον της ομάδας μας και μόνο!


Σχετικά με την προηγούμενη διοίκηση, υπό τον Αντώνη Ρέμο, ποιο είναι το μερίδιο ευθύνης της για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην ομάδα;


Προσωπική μου άποψη είναι πως ο Αντώνης ο Ρέμος έβαλε κάποια χρήματα στην ομάδα, απλά πιστεύω πως η κακοδιαχείριση έφερε την ομάδα στο σημείο αυτό. Επίσης δεν ασχολήθηκε με τα καθημερινά προβλήματα της ομάδας, καθώς διοικούσε τη ομάδα από «500 χιλιόμετρα μακριά» το γεγονός αυτό από μόνο του λέει πολλά!


Ο σημερινός πρόεδρος της ΠΑΕ ο Ιωάννης Τάκης;


Ο σημερινός πρόεδρος της ΠΑΕ είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά το ποδόσφαιρο, έχει την εμπιστοσύνη του κόσμου αλλά και τη δική μας. Ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής του είναι πολύ θετικά και είμαστε και εμείς αλληλέγγυοι στην προσπάθεια αυτή και θα τον στηρίξουμε σε όλο το διάστημα της θητείας του, με όλες μας τις δυνάμεις.


Ως αντιπρόεδρος της ΠΑΕ έχετε συγκεκριμένες αρμοδιότητες;


Αυτή τη χρονική στιγμή δεν έχουμε την πολυτέλεια για κάτι τέτοιο δηλαδή την κατανομή αρμοδιοτήτων αφού όλοι μας προσπαθούμε να «τρέχουμε» την καθημερινότητα και με συλλογική προσπάθεια να επιλύουμε τα προβλήματα που δεν παίρνουν άλλη αναβολή!


Μια ερώτηση τώρα που αφορά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τα τμήματα υποδομής. Γνωρίζετε ότι στο Δήμο μας υπάρχει ακαδημία ποδοσφαίρου με 60 νεαρούς αθλητές και πολλά ταλέντα ανάμεσα τους αλλά με κίνδυνο να ανασταλεί η λειτουργία της λόγω έλλειψης κονδυλίων αλλά και υποστηρικτών; Μπορούμε να προσβλέπουμε στο μέλλον σε κάποιας μορφής συνεργασία μαζί σας για το καλό του τόπου μας αλλά και για την προώθηση στις αντίστοιχες ομάδες του Ηρακλή αθλητών μας που ξεχωρίζουν;


Γνωρίζω για την ακαδημία του Δήμου για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται, για την διοργάνωση του 1ου τουρνουά ακαδημιών που διοργάνωσε. Επίσης παρακολουθώ και την πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού μου. Πιστέψτε με, το οικονομικό ζήτημα και το ζήτημα της εξεύρεσης χορηγών είναι θέματα που ταλανίζουν και πολύ μεγαλύτερα σωματεία! Θα ήταν ευχής έργο με κάποιο τρόπο να υπάρξει μελλοντικά συνεργασία και στήριξη της δημοτικής ακαδημίας και της ομάδας του χωριού μας, από την ΠΑΕ, μόλις αυτή μπορέσει και σταθεί ξανά στα πόδια της. Είναι ένα ζήτημα που με ενδιαφέρει και προσωπικά.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top