Η εκδρομή στη Βαλένθια (μέρος πρώτο)

Η αναφορά στο αξέχαστο παιχνίδι του Λουίς Καζανόβα, ξύπνησε αναμνήσεις στους φίλους του Ηρακλή που συμμετείχαν σε εκείνη την εκδρομή. Λάβαμε και δημοσιεύουμε το πρώτο …

Blue Moments

Η αναφορά στο αξέχαστο παιχνίδι του Λουίς Καζανόβα, ξύπνησε αναμνήσεις στους φίλους του Ηρακλή που συμμετείχαν σε εκείνη την εκδρομή. Λάβαμε και δημοσιεύουμε το πρώτο μέρος της επιστολής που μας έστειλε ένας φίλος και καθημερινός αναγνώστης της BLUEARENA.

«Ήρθε η ώρα της μεγαλύτερης και σημαντικότερης – από πλευράς δυναμικότητας αντιπάλου – εκδρομής των οπαδών του ΗΡΑΚΛΗ μέχρι τότε. Το PAPAFI CLUB δεν μπορούσε παρά να είναι εκεί. Βέβαια όλα έπρεπε να οργανωθούν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και ελλείψει εμπειρίας σε τόσο μεγάλες εκδρομές – ΟΔΙΚΗ 7 ΗΜΕΡΩΝ (6 διανυκτερεύσεις)!!! Πανικός…Ποια ταξιδιωτικά γραφεία…ποια ξενοδοχεία…ποιες πόλεις…ποιοι θα μαζευτούν… 24 ώρες το 24ωρο μαζί τα αλάνια… χαμός… Λίγες πληροφορίες (ποιο internet?)… Και φυσικά ΠΟΙΑ ΠΑΕ;; Ποιος Πρόεδρος;;; ΟΛΟ ΑΓΑΠΕΣ… Από τότε….

Με τα πολλά και με τα λίγα ξεκίνησε η διαδικασία. Βγήκε το πρόγραμμα. Κάθε μέρα διανυκτέρευση σε άλλη πόλη και όλη τη μέρα ταξίδι. Αναχώρηση Σάββατο απόγευμα επιστροφή Παρασκευή βράδυ! Διαδρομή: Θεσσαλονίκη – Ηγουμενίτσα (ποια Εγνατία;) – Πρίντεζι – Βενετία – Νίκαια – Μόντε Κάρλο – Βαρκελώνη – Βαλένθια και επιστροφή μέσω Ανδόρας, περίπου η ίδια διαδρομή.

Πολλοί ήθελαν να έρθουν αλλά τα προβλήματα μεγάλα: πολλές μέρες, κούραση, σχολεία, απουσίες, δουλειά και φυσικά το παραδάκι! Η αξία της εκδρομής (λεωφορείο και διανυκτερεύσεις) 66.000 δρχ (το μεροκάματο σερβιτόρου τότε ήταν 4.000 δρχ). Έτσι, οργανώθηκε η ομάδα που θα προσπαθούσε να τα έβγαζε πέρα. 20 ώρες την ημέρα στο Σύνδεσμο δηλ στο δωματιάκι το παλιό με τη σόμπα και χωρίς wc.

Και οι άλλοι Σύνδεσμοι τα ίδια. Γαλάζιοι, 40 Εκκλησιές, Κεντρικός, Κυανοί, ΑΠΑΤΣΗ. Πανικός. Τελικά στο ΠΑΠΑΦΗ μαζευτήκαμε πληρωμένα 78 άτομα. Τώρα; Ένα λεωφορείο δεν φτάνει και τα δύο κοστίζουν πολλά. Αλλά ω του θαύματος μόλις ο Ζορπίδης έφερε το νέο Διόροφο λεωφορείο! Κουτί!! Μόλις το ζητήσαμε τρόμαξε ο άνθρωπος «Τι;; καινούργιο λεωφορείο και να το ναυλώσει σύνδεσμος Φιλάθλων; Ξεχάστε το…». Τότε έπεσαν τα μεγάλα μέσα… Τέλος πάντων ψήθηκε… Διάταξη στο λεωφορείο: στο πάνω πάτωμα οι μεγάλοι στο κάτω οι … ανήσυχοι και οι… καπνιστές. Στο μπαρ του Λεωφορείου ο Δημήτρης λόγω σωματικού όγκου προς αποφυγή βερεσέδων (καφές, νερό κλπ).

Κι ενώ όλα έτοιμα για την Κυριακή (διαβατήρια κλπ), Την Παρασκευή σκάει ο Βασίλης την ιδέα: «ρε σεις την Κυριακή το απόγευμα παίζουν στο Ολίμπικο, ΛΑΤΣΙΟ – ΜΙΛΑΝ. Φαντάζεστε καμιά 50ριά γριές εκεί… τι λετε;». “Άσε ρε Βασίλη, που να αλλάξουμε το πρόγραμμα. Ξενοδοχείο στη Ρώμη, ακύρωση στη Βενετία, που να το πεις σε αυτούς που γράφτηκαν με γυναίκες; Θα μας φάνε». «Ναι αλλά για βόλτα πάμε ή για ΗΡΑΚΛΗ και τρέλα;», λέει ο Parrot.

Αυτό ήταν το πρόγραμμα άλλαξε. Τέλος η Βενετία. «Ρώμη να δείτε το Κολοσσαίο κύριοι!!! Εξάλλου στη Βενετία το ξενοδοχείο είναι μακριά από το κέντρο και δεν υπάρχει πολύς χρόνος για βόλτα. Άσε που απεργούν και οι γονδολιέρηδες, κουτσουλάνε τα περιστέρια…»

Κατά παράδοξο τρόπο οι αντιδράσεις ελάχιστες. Ωραία! Βέβαια φτιάξιμο καινούρια πανό (γιατί τα δικά μας σε ύψος ήταν μόνο για τα κάγκελα του Καυτανζογλείου). Αλλά κανένα αχ βαχ. Σε 1 εβδομάδα κάναμε τόσα πανό όσα δεν είχαμε φτιάξει όλο το χρόνο!! Σάββατο πρωί: Τύμπανα, πανό, χαρτάκια, πυρσοί, νερά, τσιγάρα κλπ… Όλα έτοιμα. Το μεσημέρι τραγούδι… κλείσιμο η ΠΑΠΑΦΗ πυρσοί.. να και το λεωφορείο… απάνω του…αγκαλιές και φιλιά στους οδηγούς!!! Σάστισαν ούτε παίκτες να ήταν…Προσκλητήριο. Άπαντες παρόντες… Μπείτε. Οι απάνω πρώτα!”

ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ: Καράβι και … 50 κυανόλευκοι στο Ολίμπικο.

Στη φωτογραφία μπορείται να διακρίνεται (αριστερά) τον σημερινό φυσιοθεραπευτή της ομάδας, Θωμά Νίκου, με ένα ακόμη φίλο της ομάδας (Μανόλης Βέρρος) που συμμετείχε στην εκδρομή του “Παπάφη”

Σχετικά Άρθρα

Μοναδικό ντοκουμέντο: Όλος ο πρώτος ημιτελικός κυπέλλου του 1980! (vid)

Διάφορα

Back to Top