“Ηταν κανονικό το γκολ στο Λουίς Καζανόβα”

Οι μνήμες από την αναφορά στο παιχνίδι στο Λουίς Καζανόβα της Βαλένθια με τον Ηρακλή έχουν ξυπνήσει για τα καλά και στους φίλους αναγνώστες της …

Blue Moments


Οι μνήμες από την αναφορά στο παιχνίδι στο Λουίς Καζανόβα της Βαλένθια με τον Ηρακλή έχουν ξυπνήσει για τα καλά και στους φίλους αναγνώστες της BLUEARENA αλλά και στους παίκτες που έπαιξαν. Για την ακρίβεια, το ρήμα «ξύπνησαν» μάλλον δεν είναι και τόσο σωστό μιας και υπάρχουν πάντα. Κανείς δεν έχει ξεχάσει εκείνο το παιχνίδι που έγινε αρχές Οκτώβρη (3 του μηνός) πριν από 20 χρόνια, το 1990.


Στην αναφορά που έκανε η BLUEARENA θα θυμηθήκατε όσοι το ξέρατε και θα μάθατε όσοι δεν το ξέρατε ότι ο Ηρακλής φωνάζει για ένα γκολ που δεν μέτρησε σε κεφαλιά του Κώστα Ηλιάδη. Η BLUEARENA έδωσε τον λόγο στον βετεράνο παίκτη του Ηρακλή και νυν επικεφαλής της Ακαδημίας της ομάδας που θυμήθηκε, χωρίς δεύτερη σκέψη, εκείνη την επίμαχη φάση. «Ο Αναστασιάδης εκτέλεσε κόρνερ. Επιασα την κεφαλιά, η μπάλα μπήκε κανονικά γκολ και το παιχνίδι ήταν προς το τέλος του. Ο διαιτητής όμως έδωσε φάουλ στον Μπούρε στο πρώτο δοκάρι. Όταν εγώ έπιασα την κεφαλιά δεν είχα ακούσει κανένα σφύριγμα. Μετά ο διαιτητής πήρε την απόφασή του», λέει σήμερα ο Ηλιάδης και προσθέτει για το παιχνίδι: «Παίξαμε πάρα πολύ καλά. Είχαμε κι άλλες ευκαιρίες για γκολ με τον Γιώργο Παπαδόπουλο και τον Δημόπουλο. Η Βαλένθια δεν έκανε καμία φάση. Απλώς, ήταν πιο αποτελεσματικοί στην παράταση».


Η BLUEARENA έδωσε τον λόγο και σε έναν άλλο παίκτη του Ηρακλή, τον Γιώργο Παπαδόπουλο. «Ηταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην ιστορία του Ηρακλή. Ημασταν άτυχοι. Ακυρώθηκε ένα κανονικό γκολ. Ο διαιτητής είδε επιθετικό φάουλ στο καθαρό γκολ του Ηλιάδη. Στο τελευταίο τέταρτο χάσαμε 4-5 ευκαιρίες. Στην παράταση κουραστήκαμε», είπε ο Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «Η Βαλένθια δεν έδειξε και εδώ (σ.σ. στη Θεσσαλονίκη) κάτι το ιδιαίτερο στο πρώτο παιχνίδι και πιστεύαμε ότι μπορούμε να πάμε και να κερδίσουμε. Αν δεν σκοράρεις όμως, δεν μπορείς να διεκδικήσεις τίποτα».


Η φωτογραφία που δημοσιεύεται (και είναι ευγενική προσφορά φίλου αναγνώστη της BLUEARENA που έστειλε σχετικό mail) είναι από την είσοδο των δύο ομάδων στο πρώτο παιχνίδι που είχε γίνει στο Καυτανζόγλειο στις 19 Σεπτεμβρίου του 1990. Στην πρώτη σειρά είναι οι παίκτες της Βαλένθια. Πίσω, διακρίνεται ο Χατζηπαναγής με την ανθόδέσμη, ο Πλίτσης και ο Δημόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top