«Δεν αντέχω την ήττα»

Για την νέα σελίδα στην καριέρα του με τον Ηρακλή, τους προσωπικούς του στόχους, αλλά και τους φιλάθλους της ομάδας μίλησε ο Ροντρίγκο Κιρόγα σε …

Ηρακλής

Για την νέα σελίδα στην καριέρα του με τον Ηρακλή, τους προσωπικούς του στόχους, αλλά και τους φιλάθλους της ομάδας μίλησε ο Ροντρίγκο Κιρόγα σε συνέντευξη που έδωσε στο αθλητικό ένθετο της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη».


Αναλυτικά η συνέντευξη του 23χρονου Αργεντινού των κυανόλευκων:
Πότε έγινε η πρώτη προσέγγιση από τον Ηρακλή;
«Η πρώτη επαφή με τον Ηρακλή ήταν πριν από ενάμιση μήνα και έπειτα επικοινωνήσαμε ξανά την περασμένη εβδομάδα».

Από ποιες ομάδες είχες προτάσεις;
«Είχα επαφές με τις ιταλικές Βίμπο Βαλέντια και Μπάστια Ούμπρα».

Τι μέτρησε στην απόφασή σου να δεχτείς την πρόταση του Ηρακλή;
«Γνωρίζω τον Ηρακλή ως σύλλογο. Πιστεύω ότι είναι ένας πολύ σημαντικός σύλλογος, που πάντοτε είχε παίκτες υψηλού επιπέδου, γι’ αυτό μου άρεσε η προοπτική να ενταχθώ στον Ηρακλή».

Αποτέλεσε κίνητρο η θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων στην ομάδα;
«Ναι, πιστεύω ότι η υποστήριξη των φιλάθλων θα είναι πολύ σημαντική στο να κρίνει παιχνίδια υπέρ της ομάδας μας. Μακάρι η νέα χρονιά να είναι θετική για μας».

Τι ήξερες πριν από τη συμφωνία για τον Ηρακλή;
«Γνώριζα ότι πάντοτε πήγαινε καλά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ότι είχε σπουδαίους παίκτες όπως οι Μπολ, Στάνλεϊ, Κονσταντίνοφ, που είναι αστέρια του παγκόσμιου βόλεϊ».

Θα ήθελες να μείνεις για περισσότερο από έναν χρόνο στον Ηρακλή;
«Ναι. Πάντοτε, όπου πηγαίνω, θέλω να μένω για περισσότερο από ένα χρόνο. Μακάρι να μπορέσω να μείνω παραπάνω στον Ηρακλή».

Γνωρίζεις κάποιους από τους νέους σου συμπαίκτες;
«Ναι, γνωρίζω ορισμένους όπως ο Στάνκου και ο Αρχιλάγος, οι οποίοι έχουν επίσης παίξει στην Ιταλία».

Έχεις άποψη για τη δυναμικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος;
«Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που πάντοτε είχε μεγάλους παίκτες, γι’ αυτό και το επίπεδο είναι καλό».

Επικοινώνησες με κάποιον από τους συμπατριώτες σου που έχουν παίξει στην Ελλάδα, όπως οι Μιλίνκοβιτς, Ελγκέτα, Πάτι και Σόλτις;
«Όντως, μίλησα λίγο με τον Σόλτις και μου είπε ότι του είχε αρέσει πάρα πολύ η Θεσσαλονίκη ως πόλη, καθώς και ότι τα πάντα είναι εξαιρετικά σε ό,τι αφορά στην οργάνωση του συλλόγου».


Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι συμφωνώντας με τον Ηρακλή;
«Οι στόχοι μου θα είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ αυτήν τη σεζόν στο πρωτάθλημα και να μπορέσω να βοηθήσω τον Ηρακλή να ανέβει στο ψηλότερο σκαλοπάτι του ελληνικού βόλεϊ».

Θεωρείς πλεονέκτημα ή μειονέκτημα το ότι η ομάδα δεν θα παίξει στην Ευρώπη;
«Πιστεύω ότι θα μας επιτρέψει να σκεφτούμε περισσότερο το ελληνικό πρωτάθλημα και να δουλέψουμε σκληρά ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Τι μπορείς να υποσχεθείς για τη νέα χρονιά;
«Αυτό που υπόσχομαι είναι ότι θα δουν μια ομάδα που θα μπαίνει στο γήπεδο για να κερδίσει κάθε αγώνα, όπου κι αν παίζει».
Πόσο μεγάλη ευθύνη είναι να είσαι αρχηγός της εθνικής Αργεντινής σε τόσο νεαρή ηλικία;

«Είναι μια διαφορετική αίσθηση, κυρίως λόγω της ηλικίας μου, αλλά μου αρέσει. Είναι μια όμορφη εμπειρία, η οποία με κάνει να εξελίσσομαι πολύ τόσο ως αθλητής όσο και ως άνθρωπος».

Ποιες είναι οι αρετές σου ως αθλητής;
«Ως βολεϊμπολίστας έχω επιθετικό πνεύμα και δεν αντέχω με τίποτα την ήττα. Οι αρετές μου πιστεύω ότι είναι η επίθεση και η υποδοχή. Είναι πολλοί οι τομείς στους οποίους έχω μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, αλλά πιστεύω ότι αυτή η χρονιά στον Ηρακλή θα με βοηθήσει να εξελιχθώ και να γίνω καλύτερος».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top