- Bluearena - https://bluearena.gr -

«Όλα εξαρτώνται από τον ΓΣ»

Την επιθυμία του να ασχοληθεί ακόμα πιο ενεργά με το ΤΑΠ Ηρακλής εξέφρασε ο Βαγγέλης Μπερμπέρογλου, ο οποίος πρόσφατα πανηγύρισε τον 40ο τίτλο του με τις ακαδημίες του συλλόγου. Ο έφορος του τμήματος ανέφερε στο Libero 107.4 πως ανάλογα με τις εξελίξεις στον Ερασιτέχνη, θα δραστηριοποιηθεί η «ομάδα» ανθρώπων που ενδιαφέρεται να αναλάβει την ομάδα βόλεϊ και να την οδηγήσει σε επιτυχίες.

Για το μέλλον της ανδρικής ομάδας και τις επαφές που έχουν ήδη γίνει τόνισε: «Έχουμε ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την επόμενη χρονιά στο βόλεϊ αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στον ΓΣ Ηρακλής, ο χρόνος πιέζει όμως και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Υπάρχει όμως το θέμα του ποδοσφαίρου αλλά και του μπάσκετ, που πρέπει να γίνει η ΚΑΕ τώρα ενώ εμείς από την πλευρά μας κάνουμε επαφές για να έχουμε ένα ισχυρό ΤΑΠ την επόμενη χρονιά. Θέλουμε ανθρώπους που θα ασχοληθούν με το ΤΑΠ σε κάθε επίπεδο, οικονομικό και διοικητικό. Επαναλαμβάνω πάντως ότι στην συνέλευση του ερασιτέχνη θα κριθούν πολλά. Πρώτα από όλα άλλωστε πρέπει να λυθεί το θέμα της ΠΑΕ, που θα συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα τμήματα του Ηρακλή».

Για την θέληση να αγωνιστεί στην Ευρώπη και το ανδρικό τμήμα του Ηρακλή δήλωσε: «Ζητήσαμε wild card από την CEV και για το αντρικό τμήμα ώστε να αγωνιστεί στο Τσάλεντζ Καπ. Αποφασίσαμε ότι ο Ηρακλής δεν μπορεί να είναι εκτός Ευρώπης, δεν εξετάζουμε τους λόγους που έγινε αυτό απλά ο Ηρακλής έχει προσφέρει πάρα πολλά στο ευρωπαϊκό βόλεϊ και πιστεύω ότι οι άνθρωποι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας θα δουν θετικά το αίτημα μας. Ο Ηρακλής έχει διαφημίσει το βόλεϊ και πρέπει να είναι ψηλά πάντοτε και στην Ευρώπη».

Για την πιθανότητα να αγωνιστεί η γυναικεία ομάδα στην Ευρώπη, τόνισε:
«Ο Πανιώνιος ήταν 4ος στο πρωτάθλημα αλλά δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγωνιστεί στο Τσάλεντζ Καπ και έτσι εμείς θα αγωνιστούμε στην θέση του, ήταν άλλωστε και ο στόχος μας στο φετινό πρωτάθλημα. Η CEV θα κρίνει τελικά αν θα αγωνιστούμε ή όχι καθώς μας ειδοποίησαν αργά από την ομοσπονδία και η αίτηση καθυστέρησε κάπως».

Για τον καθημερινό αγώνα στα τμήματα υποδομής είπε επίσης:
«Υπάρχουν σαφώς προβλήματα αλλά όλοι στον Ηρακλή είμαστε μια οικογένεια και έτσι μπορούμε και βρίσκουμε λύσεις. Όλα τα παιδιά που είναι στις ομάδες του Ηρακλή ξέρουν πως δεν τους κοροϊδεύουμε και κάνουμε πραγματικά ότι μπορούμε. Φέτος μάλιστα θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλες τις ομάδες, θα υπάρχει πιστεύω μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, μάλιστα όμως έμαθα φέτος ούτε ο Παναθηναϊκός ούτε ο Ολυμπιακός ήθελαν να αγωνιστούν στο champions league αλλά δέχθηκαν φυσικά πιέσεις και τελικά θα αγωνιστούν».

Για τους τίτλους που έχει κατακτήσει ο Ηρακλής όλα αυτά τα χρόνια με τις ομάδες ακαδημιών, τόνισε:
«Όντως είναι πολλοί οι τίτλοι και ακόμη έχουμε να διεκδικήσουμε τίτλους στους παμπαίδες και στις κορασίδες. Οι τίτλοι πάντως έρχονται μετά από σκληρή δουλειά, όχι μόνοι τους, αξίζουν συγχαρητήρια στους προπονητές και στα παιδιά. Εμείς φροντίζουμε ώστε να μπαίνουν όλοι στο γήπεδο με καθαρό μυαλό, να παίξουν, να βελτιωθούν και μετά να προωθηθούν και στην 1η ομάδα. Έχουμε βγάλει παίκτες από τους παμπαίδες, που έχουν εξελιχθεί και αγωνίζονται τώρα στην Εθνική ομάδα. Ο Ηρακλής είναι καταξιωμένος γιατί έχει συνέχεια και συνέπεια, το να πάρεις έναν τίτλο ίσως είναι και συγκυριακό αλλά οι συνεχείς διακρίσεις και οι τίτλοι σίγουρα δεν είναι. Ο Ηρακλής στελεχώνει όλες τις μικρές εθνικές ομάδες με αγόρια και κορίτσια από τα τμήματα του».

Γενικότερα για την κατάσταση στον Ηρακλή αυτή την στιγμή σημείωσε:
«Το ποδόσφαιρο είναι η σημαία του συλλόγου και ευτυχώς υπάρχει μεγάλη συσπείρωση παρά τα προβλήματα. Πιστεύω ότι οι κκ Ρέμος και Πολύκαρπος έφεραν φέτος τον Ηρακλή κάτω από το μηδέν, έχει πατώσει ο Ηρακλής. Είναι υπεύθυνος ο κ. Ρέμος και πρέπει να έρθει τώρα και να δώσει τις λύσεις στο οικονομικό πρόβλημα, μαζί με τον κ. Πολύκαρπο πρέπει να έρθουν τώρα και να λυθεί το πρόβλημα που αυτοί δημιούργησαν. Νομίζω ότι ο κ. Ρέμος είναι υποχρεωμένος να έρθει τώρα και να καλύψει το άνοιγμα που άφησε η διοίκηση του, είναι τεράστιο το οικονομικό πρόβλημα στον Ηρακλή τώρα. Όλοι στον Ηρακλή πρέπει να είναι έτοιμοι τώρα να δουλέψουν και να παλέψουν. Έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα ο Ηρακλής και όσοι θα είναι υποψήφιοι για τον ερασιτέχνη, θα χρειαστεί αναδιάρθρωση, ανασχηματισμός, να έρθουν νέα άτομα να βοηθήσουν. Όλοι πάντως στον Ηρακλή πρέπει να αφήσουν τους εγωισμούς και να βοηθήσουν. Χρειάζεται συσπείρωση και δουλειά από όλους, καθαρό μυαλό για να λυθούν όλα τα προβλήματα ώστε ο Ηρακλής να μείνει όρθιος, ζωντανός».