Καμπάνα έξι αγωνιστικών στην Σοφία Μανέτα

Ποινή έξι αγωνιστικών επιβλήθηκε στην Σοφία Μανέτα, για το αντιαθλητικό χτύπημα στην Μαργαρίτα Πλευρίτου, που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό της νεαρής πολίστριας. Πρόκειται για την ανώτερη …

Άλλα αθλήματα

Ποινή έξι αγωνιστικών επιβλήθηκε στην Σοφία Μανέτα, για το αντιαθλητικό χτύπημα στην Μαργαρίτα Πλευρίτου, που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό της νεαρής πολίστριας.

Πρόκειται για την ανώτερη τιμωρία που μπορεί να επιβληθεί σε αθλήτρια πόλο και προφανώς η αθλητικός δικαστής δεν δέχτηκε τον απαράδεκτο ισχυρισμό της ΝΕ Πατρών, ότι η 15χρονη αθλήτρια του Ηρακλή ίσως και να ήταν τραυματισμένη πριν το παιχνίδι!

Θυμίζουμε ότι η ακροαματική διαδικασία διήρκησε δυόμισι ώρες και κατέθεσαν οι δυο διαιτητές του αγώνα, ο αλυτάρχης, ο παρατηρητής διαιτησίας, η Σοφία Μανετα, ο έφορος του Ηρακλή Ανδρέας Τζίμας και η Μαργαρίτα Πλευριτου μέσω υπομνήματος καθώς δεν μπορούσε να μεταφερθεί λόγω τραυματισμού και ο εκπρόσωπος της ΝΕ Πατρών. Θεωρείται δεδομένο ότι η πλευρά της Πάτρας θα καταθέσει έφεση.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το τμήμα υδατοσφαίρισης γυναικών στην οποία δηλώνει:

“Το τμήμα υδατοσφαίρισης γυναικών και η οικογένεια της αθλήτριας Μαργαρίτας Πλευρίτου, έχοντας λάβει γνώση της απόφασης που εξέδωσε ο αθλητικός δικαστής και που ορίζει ποινή έξι αγωνιστικών στην παίκτρια υδατοσφαίρισης της ΝΕ Πατρών, Σοφίας Μανέτα, θα ήθελαν να δηλώσουν τα εξής.

Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη από την πρώτη στιγμή στην ελληνική δικαιοσύνη, ήμασταν σίγουροι για την δικαίωσή μας μέσω αυτής. Η επιβολή της ανώτερης τιμωρίας που ορίστηκε στην παίκτρια της αχαϊκής ομάδας αποτελεί δικαίωση για εμάς λαμβάνοντας υπόψη την σοβαρότητα του τραυματισμού της αθλήτριας Μαργαρίτας Πλευρίτου, αλλά και το πλήγμα που δέχθηκε το αγώνισμα της υδατοσφαίρισης μέσω της αντιαθλητικής συμπεριφοράς της Σοφίας Μανέτα και των αβάσιμων ισχυρισμών που ακούστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία από την πλευρά της ΝΕ Πατρών.

Το τμήμα πόλο γυναικών του Ηρακλή, στήριξε και θα συνεχίζει να στηρίζει την αθλήτριά του σε ότι αυτή χρειαστεί ενώ θα ήθελε να τονίσει ότι σε περίπτωση έφεσης από την πλευρά της ομάδας της ΝΕ Πατρών, για μείωση της ποινής η οποία επιβλήθηκε, θα συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα θέλοντας να υπενθυμίσει ότι σύμφωνα με τον κανονισμό που ισχύει σε περίπτωση επιβολής ποινής σε αθλήτρια η οποία κατέχει τη θέση της αρχηγού, η ποινή αυξάνεται κατά μία αγωνιστική, κάτι το οποίο δεν συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Από την πλευρά της η οικογένεια της Μαργαρίτας, καλεί την αθλήτρια Σοφία Μανέτα να παραδεχθεί το ατόπημά της και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη διαφορετικά, προτίθεται να απευθυνθεί στα αστικά και ποινικά δικαστήρια και να ζητήσει την επιβολή της δικαιοσύνης και να εξασφαλίσει ότι παρόμοιες συμπεριφορές δεν θα επαναληφθούν σε αγωνιστικούς χώρους.”

Back to Top