«Ενωμένοι για το καλό του Ηρακλή»

Στο πλευρό του Ηρακλή στέκεται ο Στέλιος Προσαλίκας, που την Τετάρτη (17/2) συναντήθηκε με την διοίκηση του κυανόλευκου ΤΑΠ, ώστε να αποφασίσουν από κοινού την …

Ηρακλής

Στο πλευρό του Ηρακλή στέκεται ο Στέλιος Προσαλίκας, που την Τετάρτη (17/2) συναντήθηκε με την διοίκηση του κυανόλευκου ΤΑΠ, ώστε να αποφασίσουν από κοινού την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν στο θέμα της τιμωρίας από τη CEV. Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ μίλησε για τη συγκεκριμένη συνάντηση στο Libero 107.4, τονίζοντας αρχικά:

«Ήταν μια πολύ εποικοδομητική μέρα χθες, μιλήσαμε με τους ανθρώπους του Ηρακλή και ξεκαθαρίσαμε την κοινή μας θέση στο θέμα αυτό. Φυσικά τις τελικές αποφάσεις για το θέμα θα τις πάρει ο Ηρακλής αλλά επειδή το ζήτημα δεν είναι απλό και θα χρειαστεί επίσης κάποια πολιτική πίεση προς την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, είναι απαραίτητη η συνδρομή και της ελληνικής ομοσπονδίας».

Συνεχίζοντας, τόνισε επίσης: «Είμαστε ενωμένοι στην προσπάθεια αυτή, είναι κοινός ο στόχος μας, άλλωστε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ηρακλής είναι απολύτως απαραίτητη στην ανάπτυξη και στο μέλλον του ελληνικού βόλεϊ. Θα έχουμε λοιπόν μια κοινή γραμμή και θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε άστοχες δηλώσεις ή ενέργειες που θα θέσουν σε κίνδυνο την προσπάθεια μας».

Ερωτηθείς για το τι προκάλεσε την βαριά τιμωρία του Ηρακλή, ο κ. Προσαλίκας ξεκαθάρισε: «Αυτό που μέτρησε κυρίως ήταν τα γεγονότα της Τσεχίας και τίποτε άλλο, όσα έγιναν στον αγώνα με την ΕΑ Πατρών δεν ήταν δυνατό να επιφέρουν μια τόση βαριά τιμωρία. Ο Ηρακλής ήταν υπότροπος και έτσι επήλθε αυτή η τιμωρία. Τώρα την υπερασπιστική γραμμή, σε νομικό επίπεδο, θα αναλάβει ένα δικηγορικό γραφείο της Γερμανίας, που ειδικεύεται σε τέτοια θέματα, ήταν μια δική μου πρόταση και χαίρομαι που έγινε δεκτή από τους ανθρώπους του Ηρακλή. Στόχος μας είναι μια κάνουμε ένα σωστό, δομημένο υπόμνημα προς την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Είναι σαφώς μια πολύ βαριά ποινή και θέλουμε να κάνουμε την ομοσπονδία να το αντιληφθεί αυτό. Οι επιπτώσεις είναι κυρίως σε επίπεδο ξένων παικτών και χορηγών, αν η ομάδα δεν μπορέσει να πάρει τους ξένους που θέλει στις μεταγραφές (γιατί οι παίκτες θέλουν να αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) και χάσει χρήματα από τους χορηγούς, τότε δεν θα είναι μια τιμωρία για ένα χρόνο αλλά για περισσότερα χρόνια καθώς η ομάδα θα δυσκολευτεί πολύ να εξασφαλίσει το εισιτήριο για την Ευρώπη από το πρωτάθλημα. Ο Ηρακλής είναι μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και πρέπει να κάνουμε την ομοσπονδία να μην δει τον Ηρακλή ως τον Ηρακλή της Τσεχίας αλλά να δει και τον Ηρακλή της Ρώμης ή τον Ηρακλή της Θες/νίκης. Όλα αυτά τα χρόνια ο Ηρακλής έχει μετακινήσει χιλιάδες κόσμου και έχει γεμίσει γήπεδα σε ολόκληρη την Ευρώπη με επιτυχία και χωρίς παρατράγουδα».

Για τις δυσκολίες του εγχειρήματος, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ ανέφερε τα εξής: «Θα είναι λάθος να τα βλέπουμε όλα με τα δικά μας κριτήρια, στην Ευρώπη έχουν τελείως διαφορετική μενταλιτέ. Στις 3 Απριλίου θα πάει η πρόταση της πειθαρχικής επιτροπής στην ολομέλεια της ομοσπονδίας για την επικύρωση και το σημαντικότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να «παλέψουμε» με την λέξη «τουλάχιστον» καθώς η απόφαση κάνει λόγο για «τουλάχιστον 1 χρόνο αποκλεισμό και τουλάχιστον 10.000 ευρώ πρόστιμο». Είναι δύσκολη η ανατροπή της απόφασης, δεν θέλω να δημιουργώ προσδοκίες αλλά είναι σαφές ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε μέσο για να μην ισχύσει η τιμωρία. Για αυτό λέω πως η υπεράσπιση μας πρέπει να είναι σωστά δομημένη, για να κάνουμε το καλύτερο για τον Ηρακλή».

Κλείνοντας, ο κ. Προσαλίκας δήλωσε: «Σίγουρα δεν θέλουμε να φέρουμε σε δύσκολη θέση ή να κοντράρουμε την επιτροπή γιατί τότε η τιμωρία μπορεί να αυξηθεί, θέλει λοιπόν μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα λοιπόν όλο το θέμα. Δεν θα υπάρξει επιείκεια από κανένα και δεν πρέπει να σκεφτόμαστε όπως στην Ελλάδα, εδώ ξέρουμε τι σημαίνει το «Ηρακλής είσαι» αλλά έξω δεν γνωρίζουν, αυτό πρέπει να φροντίσουμε. Είμαι πάντως αισιόδοξος για την συνέχεια, με βάση και την χθεσινή κουβέντα που είχαμε και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε τελικά».

Σχετικά Άρθρα

Μιχαέλα Κράβαρικ: “Ο Ηρακλής είναι ταυτόσημος με τον Κράβαρικ…” (pics)

Βόλει

Back to Top