Η είδηση βόμβα και η απάντηση του Ερασιτέχνη

Δαπάνες με πλαστά τραπεζικά γραμμάτια είσπραξης ποσού που υπερβαίνει τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ, βρήκαν οι οικονομικοί επιθεωρητές στα ταμεία του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλής και ο …

Άλλα αθλήματα


Δαπάνες με πλαστά τραπεζικά γραμμάτια είσπραξης ποσού που υπερβαίνει τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ, βρήκαν οι οικονομικοί επιθεωρητές στα ταμεία του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλής και ο εισαγγελέας ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Τα πλαστά γραμμάτια είσπραξης δύο Τραπεζών εντόπισαν ελεγκτές της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων σε τακτικό έλεγχο που διενήργησαν στα ταμεία του συλλόγου. Αμέσως ξεκίνησε έλεγχος από την επιθεώρηση του υπουργείου Οικονομικών και διαπιστώθηκε πως 28 γραμμάτια που εκδόθηκαν τη διετία 2002 – 2004 είχαν πλαστογραφηθεί και ουδέποτε τα ποσά που αντιστοιχούσαν δεν καταβλήθηκαν μέσω των Τραπεζών. Παραλήπτες των χρημάτων εμφανίζονται στα ταμεία του συλλόγου εννέα πρόσωπα, που αντιστοιχούν και σε επιχειρήσεις.


Από την έρευνα που έγινε σε δύο Τράπεζες, από τις οποίες εμφανίζονται ότι εκδόθηκαν τα γραμμάτια, διαπιστώθηκε πως ουδέποτε δεν έγιναν δαπάνες του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλή προς τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Μάλιστα σε γραφολογική εξέταση που διενεργήθηκε από την πλευρά της υπηρεσίας της αστυνομίας, διαπιστώθηκε πως τα περισσότερα γραμμάτια είσπραξης υπέγραψε τρίτο πρόσωπο, που έχει ήδη εντοπιστεί. Ηδη η έρευνα επεκτείνεται για τον εντοπισμό τιμολογίων, που εκτιμάται πως θα αντιστοιχούν στα συγκεκριμένα ποσά και θα εξεταστεί εάν είναι εικονικά. 

Ο εισαγγελέας αναμένεται να αναζητήσει ευθύνες εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της κακουργηματικής πλαστογραφίας, της υπεξαίρεσης και της απάτης.Η διοίκηση του Ερασιτέχνη εξέδωσε πριν από λίγο (22/10) ανακοίνωση – απάντηση, για το θέμα που προέκυψε από τον έλεγχο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων:

«Το Δ.Σ. του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ αναφορικά με την «είδηση» που από νωρίς το βράδυ παίζει στα ραδιόφωνα και ανακοινώθηκε στον Τύπο, περί δήθεν ατασθαλιών με πλαστά παραστατικά στα οποία φέρεται εμπλεκόμενος ο Σύλλογός μας, διαψεύδει κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ανάμειξη του, δηλώνει δε απερίφραστα ότι παρόμοιες πρακτικές δεν συνάδουν με την μακρόχρονη ιστορία του.


Επιθυμεί δε να διαβεβαιώσει τις «Κασσάνδρες» ότι όχι μόνο θα διαψευστούν αλλά και θα απογοητευθούν από την επιχειρούμενη σπίλωση του ονόματος του ΗΡΑΚΛΗ. Τέλος σε περίπτωση συνέχισης εμφάνισης παρόμοιων δημοσιευμάτων όχι μόνο δεν θα παραμείνει απαθής αλλά θα προσφύγει ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης για την προάσπιση των συμφερόντων του.


Η χρονική συγκυρία εμφάνισης και πάλι υπόθεσης του παρελθόντος που αφορά τον φορολογικό έλεγχο ανέλεγκτων χρήσεων μέχρι το έτος 2005, τον οποίο ο ίδιος ο Σύλλογος μας έχει προκαλέσει με σχετικό αίτημά του στις αρμόδιες φορολογικές αρχές, δεν μπορεί να αποτελέσει το βήμα για ορισμένους που κανείς δεν γνωρίζει τι συμφέροντα εξυπηρετούν προκειμένου να εμπλέξουν το ιστορικό σωματείο μας σε μη σύννομες πρακτικές


Το Δ.Σ. του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ 
   


 


 

Back to Top