Ευρωπαϊκή περιοδεία για τα κορίτσια του πόλο

Το γυναικείο πόλο του Ηρακλή είναι ένα από τα πλέον επιτυχημένα τμήματα του συλλόγου. Η ανοδική πορεία και τα πολύ καλά αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων, …

Άλλα αθλήματα

Το γυναικείο πόλο του Ηρακλή είναι ένα από τα πλέον επιτυχημένα τμήματα του συλλόγου. Η ανοδική πορεία και τα πολύ καλά αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων, καθώς και οι επαφές με συλλόγους του εξωτερικού, έχουν κάνει την ομάδα του Γιώτη Ιωακειμίδη, μία υπολογίσιμη δύναμη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.


Σήμερα (20/10), το γυναικείο τμήμα αναχωρεί για την Μόσχα, με σκοπό να λάβει μέρος σε διεθνές τουρνουά, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από τον Δήμαρχο της πόλης. Στο τουρνουά, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 24 Οκτωβρίου, συμμετέχουν πέραν του Ηρακλή, η Σκιφ Μόσχας, η Aγία Πετρούπολη και η εθνική Αγγλίας. Τα έξοδα της διαμονής των αθλητριών είναι πληρωμένα από τον Δήμαρχο της πόλης και οι πολίστριες του Γιώτη Ιωακειμίδη θα έχουν την ευκαιρία να τεστάρουν τον εαυτό τους λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.


Η προετοιμασία όμως της ομάδας δεν σταματάει εκεί. Μετά την επιστροφή από την Μόσχα, ο Ηρακλής θα ταξιδέψει στην Σερβία (6-7-8 Νοέμβριου), προκείμενου να συμμετάσχει σε ένα ακόμα τουρνουά, στο οποίο εκτός από το γυναικείο τμήμα θα λάβουν μέρος και οι κορασίδες (γεν. 1993). Στο τουρνουά αυτό θα λάβουν μέρος οι καλύτερες ομάδες του γυναικείου πόλο. Ομάδες από τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και την Κροατία. Οι πολίστριες του Γιώτη Ιωακειμίδη θα αναμετρηθούν με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης κερδίζοντας πολύτιμες εμπειρίες που θα τους φανούν χρήσιμες σε όλη τη διάρκεια της περιόδου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της Πανελλήνιας Λέσχης φίλων Ηρακλή θα καλύψουν το κόστος του ταξιδιού στη Σερβία, ενώ έχουν αναλάβει να καλύψουν τους μισθούς της Ιλτνίκο Τοτ, η οποία αποτελεί τη σπουδαιότερη μεταγραφή των κυανόλευκων. Η σκληρή δουλειά των αθλητριών του πόλο, θα συνεχιστεί και μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά, αφού θα έχουν κοινή προετοιμασία στη Θεσσαλονίκη με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Βουλιαγμένη. Η πρόσκληση για την κοινή προετοιμασία έγινε από την Βουλιαγμένη και οι άνθρωποι του Ηρακλή το θεώρησαν μεγάλη τιμή.


Όλα τα ανωτέρω αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το τμήμα, πραγματοποιούν εξαιρετική δουλειά και μόνο τυχαία δεν είναι η κατακόρυφη άνοδος του τμήματος. Ο έφορος του γυναικείου πόλο, Ανδρέας Τζίμας μίλησε στην «BLUEARENA»:

«Είναι μεγάλη ευκαιρία για εμάς να συμμετέχουμε σε αυτά τα δυο τουρνουά. Οι παίκτριες θα αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες. Είναι πολύ σημαντικό ότι το κόστος θα είναι πολύ χαμηλό, καθώς και στα δυο τουρνουά είμαστε προσκεκλημένοι. Αυτό όμως δεν είναι τυχαίο, γιατί και εμείς έχουμε καλέσει πολλές φορές ομάδες του εξωτερικού, τόσο για προετοιμασία όσο και για τουρνουά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σύνδεσμο φίλων Ηρακλή για την στήριξη που παρέχει στο γυναικείο πόλο. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορούμε να δώσουμε αυτή την δυνατότητα στις παίκτριές μας και πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος και το εντός έδρας παιχνίδι με τον Εθνικό στις 21 Νοεμβρίου».

Back to Top