- Bluearena - https://bluearena.gr -

Όλεγκ, πάρτο αλλιώς

Μπορεί να αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, αλλά ο Ηρακλής «κατάφερε» να γίνει μία προβλέψιμη ομάδα από την τέταρτη-πέμπτη αγωνιστική. Και όταν λέμε προβλέψιμη, εννοούμε ότι ο αντίπαλός γνωρίζει από την Δευτέρα τα πάντα. Με ποια ενδεκάδα θα παραταχθεί, ποιο σύστημα θα επιλέξει ο προπονητής, ποιον τρόπο ανάπτυξης θα ακολουθήσει για να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή.


Μπορεί ο Όλεγκ Προτάσοφ να αναφέρει ότι μέσα από τις προπονήσεις επιλέγει τους παίκτες της ενδεκάδας, αλλά στην πράξη αποδεικνύεται ότι στο μυαλό του υπάρχουν καρφωμένα δέκα ονόματα και το μοναδικό ερωτηματικό αφορά το δεξί χαφ. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφοροποίηση. Ο ίδιος τερματοφύλακας, η ίδια τετράδα στην άμυνα, τα ίδια αμυντικά χαφ, ο ίδιος αριστερός χαφ, το ίδιο δίδυμο μπροστά.


Είναι πολύ πιθανό οι αντίπαλοι προπονητές να μην χρειάστηκαν να παρακολουθήσουν περισσότερα από 1-2 παιχνίδια, για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για τον Ηρακλή. Για τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του. Βγάζεις εκτός παιχνιδιού τον Ντίκα, αποσυντονίζεις μεσοεπιθετικά την ομάδα. Χτυπάς με γρήγορους φορ το αργό κέντρο άμυνας και δημιουργείς προϋποθέσεις για να φτάσεις στο γκολ.


Ότι ακριβώς έκανε η Καβάλα και ο Πανιώνιος δηλαδή. Έβγαλαν εκτός παιχνιδιού τον Ντίκα, έβαλαν ταχείς επιθετικούς και έκαναν τη ζημιά. Ποια ήταν η αντίδραση του Ηρακλή; Καμία. Λες και δεν υπήρχε «plan b» στο μυαλό του Προτάσοφ.


Ευθύνες όμως για την εικόνα της ομάδας στα τρία τελευταία –κυρίως- παιχνίδια, δεν έχει μόνο ο Ουκρανός. Έχουν και οι παίκτες. Την Πέμπτη τους ζήτησε και δημόσια, να βγάλουν στο χορτάρι περισσότερη ψυχή, περισσότερη αποφασιστικότητα. Φαίνεται ότι μόνο ο Παπαστεριανός, άκουσε τα λόγια του Προτάσοφ.


Από το πρώτο τέταρτο φάνηκε ποια ομάδα μπήκε αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο να πετύχει τον στόχο της. Θυμηθείτε τις αντιδράσεις των παικτών στις δύο φάσεις που ο Λαμπρόπουλος δεν έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα. Στην ανατροπή του Γιάκομπ, διαμαρτυρήθηκε μόνο ο κόσμος. Στο πέναλτι που έκανε ο Λέκι, έπεσαν πάνω στον διαιτητή οι δέκα από τους έντεκα παίκτες του Πανιωνίου και τον πήγαν… καροτσάκι για αρκετά μέτρα. Και όλα αυτά στο Καυτανζόγλειο. Στην έδρα του Ηρακλή.


Πού είναι άραγε ο τσαμπουκάς που έβγαλε η ομάδα στα φιλικά της Ιταλίας; Θα θυμάστε ότι τότε μιλούσαμε για μία ομάδα που δεν θα έτρωγε πρόλογο σε καμία έδρα. Δύο μήνες αργότερα, τρώει πρόλογο από τον Πανιώνιο στο ίδιο της το σπίτι.


Η πίκρα και η απογοήτευση των φίλων της ομάδας, είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένη. Και τους αξίζουν συγχαρητήρια για την ώριμη αντίδρασή τους, στο αγωνιστικό χάλι της ομάδας. Εξέφρασαν με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα, σε διοικητικό και αγωνιστικό επίπεδο, αλλά δεν έκαναν το παραμικρό για να τη βλάψουν.


Μέσα στην πίκρα όμως και την απογοήτευση, θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι τίποτα δεν έχει χαθεί. Βρισκόμαστε μόλις στην έβδομη αγωνιστική και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει ο μεγάλος στόχος της ομάδας, που δεν είναι άλλος από το κύπελλο.