Επιτυχίες στην Ξιφασκία του Ηρακλή

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν οι αθλητές του τμήματος Ξιφασκίας του Ηρακλή στο τουρνουά Ξίφους Μονομαχίας που διεξήχθη στο Δημοτικό Γυμναστήριο Σφαγείων το Σάββατο (10/10). Συγκεκριμένα ο …

Άλλα αθλήματα

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν οι αθλητές του τμήματος Ξιφασκίας του Ηρακλή στο τουρνουά Ξίφους Μονομαχίας που διεξήχθη στο Δημοτικό Γυμναστήριο Σφαγείων το Σάββατο (10/10).


Συγκεκριμένα ο αθλητής του Ηρακλή Δημήτρης Καλφαδέλης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στη κατηγορία των ανδρών.

Στην ίδια κατηγορία ο Χάρης Αποστολίδης κατέλαβε την 6η θέση. Στους παμπαίδες ο Παναγιώτης Ποδιώτης πήρε το χάλκινο μετάλλιο και ο Πολύκλειτος Ρέγγος κατετάγη 5ος.


Στην κατηγορία των γυναικών η Μαρία Βλάχου ήρθε 5η. Σημειώνεται ότι προπονητής της ανδρικής και γυναικείας ομάδας είναι ο παλιός αθλητής του Συλλόγου, πρωταθλητής Ελλάδος και μέλος της εθνικής ομάδας Πολύκαρπος Δουμπαλακίδης, ενώ τους μικρούς κυανόλευκους ξιφομάχους της ακαδημίας προπονεί ο Δημήτρης Καλφαδέλης.


Ο έφορος του τμήματος ξιφασκίας Κώστας Μοσχόπουλος  δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα των παιδιών, τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερες επιτυχίες αν δεν παρουσιαζόταν απουσίες της τελευταίας στιγμής τριών αθλητριών μας λόγω ασθένειας.

Πρέπει βέβαια να επισημάνουμε ότι η συμμετοχή μας σε αυτό το τουρνουά στην πόλη μας επετεύχθη μετά από συνεχείς προσπάθειες και διαμαρτυρίες πολλών μηνών προς τις υπερκείμενες αθλητικές αρχές, αφού όπως είναι γνωστό οι διοργανωτές, ανεξήγητα και έξω από κάθε αθλητική δεοντολογία, δεν επέτρεπαν την παρουσία μας σε αγώνες στη Θεσσαλονίκη τους τελευταίους μήνες.


Επόμενος στόχος μας είναι να μας παραχωρηθούν ώρες προπόνησης στο Δημοτικό Γυμναστήριο Σφαγείων, το οποίο έχει διαθέσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας και στο οποίο, επίσης ανεξήγητα, δεν επιτρέπεται στους αθλητές του Ηρακλή να προπονηθούν.

Είμαστε βέβαιοι ότι με τη σωστή παρέμβαση μας θα επικρατήσει η λογική και σε αυτό το θέμα και οι αθλητές μας (15 άνδρες και γυναίκες και 25 παιδιά) θα μπορέσουν να έχουν τις σωστές συνθήκες προπόνησης που δικαιούνται και με τη συστηματική δουλειά που γίνεται από τους προπονητές  θα πανηγυρίσουμε πολλές επιτυχίες στο μέλλον».

  


Back to Top