Γερά θεμέλια

Για τέταρτη χρονιά ο Ηρακλής ρίχνεται στη μάχη του Πρωταθλήματος της Α2, όντας ένα από τα φαβορί για την άνοδο. Φέτος, ωστόσο, μοιάζει και (στα …

Ηρακλής, Μπάσκετ

Για τέταρτη χρονιά ο Ηρακλής ρίχνεται στη μάχη του Πρωταθλήματος της Α2, όντας ένα από τα φαβορί για την άνοδο. Φέτος, ωστόσο, μοιάζει και (στα χαρτιά) είναι αδιαφιλονίκητο. Δεν είναι μόνο οι κινήσεις που έγιναν, με τον Λευτέρη Κακιούση και με τους ικανούς παίκτες που στελεχώνουν το ρόστερ. Είναι και τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής.
Τις τρεις προηγούμενες σεζόν, οι κυανόλευκοι είχαν χριστεί φαβορί για άνοδο, καλώς ή κακώς, από τους ειδήμονες της κατηγορίας. Κάθε χρονιά, έλειπε κάτι και αργά ή γρήγορα ο Ηρακλής έμενε εκτός νυμφώνος. Κοινός παρονομαστής ήταν λάθη στον σχεδιασμό, για τον οποίο φέρουν ευθύνη προπονητής και διοίκηση. Περισσότερο ή λιγότερο, αυτό δεν έχει σημασία… Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι η ομάδα της σεζόν 2006-07 χτίστηκε γύρω από έναν παίκτη, που τελικά αποχώρησε αιφνιδιαστικά, διαλύοντας ότι είχε δημιουργηθεί έως τότε. Ή πέρυσι, με την ομάδα που έμεινε γυμνή κάτω από τα καλάθια και δίχως αξιόπιστη περιφερειακή γραμμή. Αυτά έγιναν, πέρασαν στο παρελθόν και τώρα ανατέλλει μια νέα δοκιμασία.
Οι ιθύνοντες, τα παιδιά της κερκίδας που τα τελευταία τρία χρόνια τραβούν το κουπί, ενίοτε με βοήθεια κάποιου χρηματοδότη, είχαν μια μεγάλη επιθυμία όλα αυτά τα χρόνια. Να φέρουν τον Λευτέρη Κακιούση στον πάγκο της ομάδας. Η μεθοδική προσέγγιση, έφερε αποτέλεσμα πέρυσι, με τον έμπειρο προπονητή να αναλαμβάνει άτυπο πόστο. Και φέτος, με τον έδαφος να είναι πιο πρόσφορο από ποτέ, ο «Λε-Κα» επέστεψε. Έθεσε όρους ώστε το εγχείρημα να πετύχει, έφερε τους παίκτες που ήθελε και είναι ο απόλυτος άρχοντας στο παρκέ. Αν μάλιστα, ο Ηρακλής γνώρισε από την αρχή σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται, τότε θα είχαν γίνει πολλά περισσότερα. Εστω κι έτσι όμως, στην Α2, η ομάδα που δημιουργήθηκε μοιάζει να είναι το φαβορί.
Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή… Τα πάντα κρίνονται στους αγώνες του Πρωταθλήματος. Το Κύπελλο δεν είναι και δεν μπορεί να αποτελεί στόχο. Μπορεί να προχωρήσει, αλλά δεν μπορεί να το κατακτήσει. Όλο το παιχνίδι παίζεται στο Πρωτάθλημα, στον μαραθώνιο των 30 αγωνιστικών. Εκεί χρειάζεται διάρκεια, στήριξη και τύχη. Και τα τρία αυτά στοιχεία έλειψαν τις περασμένες περιόδους. Ο στόχος είναι μόνο η άνοδος και τα θεμέλια που μπήκαν, είναι γερά.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top