Είναι πισωγύρισμα

Ο Γιάννης Χαρισούλης σχολιάζει στην BLUEARENA την έναρξη των εργασιών για την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στο Καυτανζόγλειο. Την ώρα που σε όλα τα γήπεδα του κόσμου καταργούνται …


Ο Γιάννης Χαρισούλης σχολιάζει στην BLUEARENA την έναρξη των εργασιών για την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στο Καυτανζόγλειο.
Την ώρα που σε όλα τα γήπεδα του κόσμου καταργούνται τα κάγκελα και τα κιγκλιδώματα. Σε μια εποχή που όλοι θέλουμε να γίνουν τα γήπεδα χώροι χαράς και συναδέλφωσης. Σε μια περίοδο που γίνονται προσπάθειες να πάρουν και οι οπαδοί (όλων των ομάδων) το μερίδιο της ευθύνης για την ηρεμία στα γήπεδα και την πάταξη της βίας. Την ώρα λοιπόν που γίνονται όλα αυτά κάποιοι…..σοφοί επαναφέρουν στο Καυτανζόγλειο τα κάγκελα.


Φαντάζομαι ότι είδατε τις πρώτες φωτογραφίες με το “δοκιμαστικό κιγκλίδωμα” και φαντάζομαι ότι αναλογισθήκατε και εσείς ότι και όλος ο κόσμος που τα είδε και θα είπατε. Μα που ζουν αυτοί οι άνθρωποι; Σε άλλον πλανήτη; Πιστεύουν σοβαρά ότι με τα κιγκλιδώματα θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα; Τι είναι δηλαδή το Καυτανζόγλειο; Το πιο επικίνδυνο γήπεδο στον κόσμο; Και τι είναι οι οπαδοί του Ηρακλή; Οι πιο άτακτοι;

Εντάξει έγινε ένα περιστατικό στο ματς με τον Άρη, το καταδίκασαν όλοι αλλά η ζωή συνεχίζεται. Και στην Καβάλα με περίπου 5.000 οπαδούς του Ηρακλή στο γήπεδο δεν έγινε το παραμικρό. Μήπως τα κιγκλιδώματα ήταν αυτά που υποχρέωσαν όλον αυτόν τον κόσμο, οργανωμένους και μη, να επιδείξουν μια 100% άψογη συμπεριφορά; Όχι βέβαια. Η αυτοσυγκράτηση τους έκανε να δώσουν μαθήματα συμπεριφοράς και τίποτα άλλο.


Δεν ξέρω αν η ΠΑΕ Ηρακλής ρωτήθηκε ή όχι και αν τα πλεξιγκλάς γίνονται κάγκελα και κιγκλιδώματα με την δική της συγκατάθεση. Αν όμως κάτι τέτοιο συμβαίνει τότε είναι λάθος της. Τα κιγκλιδώματα είναι πισωγύρισμα και δεν είναι βήματα προόδου. Αν πάλι η επιτροπή του Καυτανζογλείου πήρε μόνη της την πρωτοβουλία τότε όσο ακόμα είναι καιρός οφείλει η ΠΑΕ Ηρακλής (γιατί τους οπαδούς της δικής της ομάδας προσβάλει η τοποθέτηση τους) να πατήσει πόδι και να απαιτήσει αυτό που από την αρχή είχαν όλοι αποδεχθεί. Να μπουν πλεξιγκλάς. Τα γήπεδα δεν είναι “τσίρκα” η “ζωολογικοί κήποι” για να απαιτούνται σιδερένια κάγκελα που να προστατεύουν τα “ήμερα” από τα “άγρια”. 

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top